Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Viisi iPhone X -huhua, jotka eivät lopulta toteutuneet

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Huhuttu seuraava huippu-iPhone.

Uudet iPhone-mallit herättävät aina mielenkiintoa, eikä eilen julkaistu iPhone X ollut poikkeus. Viimeisen vuoden aikana iPhone X:stä on kuultu useita eri huhuja, joista jotkut ovat pitäneet paikkansa, samalla kun toiset ovat jääneet toteutumassa. Alle olemme koonneet viisi iPhone X:ää koskenutta huhua, jotka lopulta jäivät osaksi tai täysin toteutumatta.

Pitkän matkan langaton lataus

Varhaisessa vaiheessa iPhone X:ään huhuttiin langatonta latausta, joka olisi toiminut useiden metrien etäisyydellä. Huhuissa viitattiin paitsi Applen tekemään patenttihakemukseen, myös yhteistyöhön langattoman latauksen ratkaisuja kehittävän Energousin kanssa. Loputa Apple päätyi langattoman latauksen osalta kuitenkin perinteisempään, kilpailijoita vastaavaan ratkaisuun.

Energousin WattUp-lataus voisi langattomasti ladata useita laitteita kerralla jopa metrien etäisyydeltä. Sitä uusi iPhone ei sittenkään kuitenkaan ilmeisesti ole tukemassa.

Energousin WattUp-lataus voisi langattomasti ladata useita laitteita kerralla jopa metrien etäisyydeltä. Uudessa iPhone X:ssä ominaisuutta ei kuitenkaan nähty.

Koko etuosan kattava näyttö

Samsungin esiteltyä Galaxy S8:n Infinity Display -näytön, myös iPhonen arveltiin sisältävän puhelimen reunoille asti ulottuvan näytön. Vaikka iPhone X:n näyttö kattaakin lähes koko puhelimen etuosan, ei näyttö Samsungin tapaan kaareudu puhelimen reunoille.

Gabor Baloghin kuvittelema konsepti tulevasta iPhonesta.

Gabor Baloghin aiemmin tekemä konseptikuvaa siitä, miltä iPhone X:n sivuille asti ulottuva näyttö olisi voinut näyttää.

Sormenjälkilukija

Yksi pisimpään esillä olleista huhuista iPhone X:n kohdalla oli näytön alle sijoitettava sormenjälkilukija. Pitkään lukijan odotettiin olevan näytön alareunassa ja myöhemmissä huhuissa puhelimen takaosassa. Lopulta sormenjälkilukija jäi kuitenkin kokonaan pois iPhone X:stä, kun tilalle esiteltiin Face ID -kasvojentunnistus.

Jos Applen suunnitelmat toteutuvat, tällainen uudesta huippu-iPhonesta pitäisi tulla.

Vanhoissa havainnekuvissa iPhone X:n odotettiin sisältävän näytön alla sijaitsevan sormenjälkilukijan.

Havainnekuva toisesta iPhone-prototyypistä, joka on huomattavasti vähemmän kunnianhimoisempi ratkaisu.

Myöhemmässä vaiheessa sormenjälkilukijan arveltiin siirtyneen puhelimen etuosasta taakse, Apple-logon alle.

Apple Pencil -tuki

Kun Apple Pencil julkaistiin iPad Prolle, nousivat esille huhut vastaavan ratkaisun saapumisesta iPhonelle. Vaikka huhut eivät missään vaiheessa vaikuttaneet todennäköisiltä, oli Galaxy Note -tyylinen kynä silti esillä uuden iPhonen ominaisuuksia arvuuteltaessa.

Apple Pencil

Aikoinaan iPad Pron yhteydessä esitelty Apple Pencil oli esillä myös iPhone X:ää koskevissa huhuissa.

Kuparinkultainen Blush Gold -värivaihtoehto

Viime aikoihin asti yksi todennäköisimmistä pidetyistä huhuista oli iPhone X:n kuparinkultainen versio. Lopulta julkistustilaisuudessa nähtiin kuitenkin vain tähtiharmaa ja hopean värinen vaihtoehto. Syitä kolmannen värivaihtoehdon tippumiselle pohditaan muun muassa Mobiilin tuoreessa kolumnissa.

Saako uusi iPhone tällaisen värin vai ei?

Aivan viime aikoihin asti huhuissa oli kuparinkultainen värivaihtoehto. Julkaisutilaisuudessa värivaihtoehtoa ei nähty, mutta mahdollinen myöhempi julkaisu ei ole vielä poissuljettu.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Ja 512 Gt malli listan jatkoksi, 🤔.

    • Markus Lehtiniitty

      Se taisi olla Benjamin Geskinin juttuja. Niitä ei edes hyvällä tahdolla voi kutsua edes huhuksi. Täyttä huuhaata, kuten taas nähtiin.

Tuoreimmat jutut