Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPhone X:n Face ID tunnistaa vain yhdet kasvot – aurinkolasit voivat olla ongelma

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Face ID:n käyttöönotto.

Face ID:n käyttöönotto.

Applen uuden iPhone X:n kasvontunnistustoiminto Face ID tunnistaa kerrallaan vain yhdet kasvot, kertoo iMore laajassa Face ID:n toimintaa taustoittavassa artikkelissaan.

Aiemmissa iPhoneissa Touch ID -sormenjälkitunnistus oli mahdollista viidellä eri sormella, jotta mukaan oli mahdollista lisätä eri sormia eri tavalla puhelinta pideltäessä käytettäväksi. Kasvojen osalta tarvetta useammalle ei ole: iPhone on henkilökohtainen laite, jota ei ole muullakaan tavoin tarkoitetta jaettavaksi usean käyttäjän kesken. Ja lukittua iPhone X:ääkin voi toki käyttää vaikkapa useampi henkilö, kunhan he tietävät laitteen pääsykoodin.

iMore käy artikkelissaan läpi muita mahdollisia Face ID:n rajoitteita. Vaihtuvien hiustyylien, päähineiden, kasvavan tai leikatun parran, silmälasien tai muiden pienempien asusteiden ei pitäisi olla ongelmia tunnistautumisen onnistumiselle Face ID:llä. Aurinkolasit voivat kuitenkin estää tunnistautumisen, sillä oletusasetuksin Face ID vaatii myös huomion havaitsemista – lukitus ei aukea, jos silmät ovat kiinni tai katse muualla. Tämän erityisvarmistuksen voi kuitenkin myös kytkeä asetuksista pois päältä, mikä voi auttaa myös esimerkiksi näkörajoitteisia henkilöitä, joilla voi olla vaikeuksia kohdistaa katsettaan suoraan iPhoneen.

Toisin kuin aiemmissa älypuhelimissa, joissa kasvontunnistustoiminto on nähty, perustuu iPhone X:n Face ID kehittyneeseen infrapunasensoritekniikkaan. Kasvot ”valaistaan” ihmissilmälle näkymättömällä valolla ja niihin heijastetaan 30 000 pistettä, joiden perusteella kasvoista voidaan luoda 3D-malli, jota verrataan Face ID:tä käyttöön otettaessa tallennettuun malliin.

Applen testien mukaan Face ID:tä ei pitäisi pystyä huijaamaan valokuvalla eikä edes puettavalla kumimaskilla.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Jotenkin tuntuu tämä malli välimallilta tai prototyypilta, 😕. Nuo ”korvat” eivät tule olemaan pysyvä ratkaisu!.

 2. Welger

  Tuskin olisi ollut iso tekninen ratkaisu laittaa mukaan sormenjälkilukija esim omenalogoon tai kylkeen kute sonylla. Mutta ei… Apple halusi säästää.
  Kamera pullottaa takana jotenkin räikeämmin kuin edellisissä malleissa.
  Samsung vie nyt kyllä designissa voiton. Ehkä siksi tuossa julkistuksessa ei keskitytty designiin oikeastaan ollenkaan verrattuna aikaisempiin julkistus videoihin… tiesivät itsekin että rumahan se on.

  • Vekke

   Samsungin takakamera-sormenjälkilukijahan se vasta karmean ruma on.

   Nyt jotenkin vaikuttaa siltä, että porukka luulee jäävänsä ulos puhelimesta jos on commando-pipo päässä.

   No sitä varten on edelleen se passcode, joka voi olla myös pitkä salasana lyhyen numerokoodin sijasta.

   Ei taida sormenjälkilukijatkaan toimia esimerkiksi läpimärillä sormilla kovin hyvin tai hanskat kädessä?

   • Welger

    Joo Samsungilla sormenjälkilukija on kyllä huonossa paikassa nykyään. Ei se kamera yhtä ruma ole kun tuossa iphonessa. Mutta olisi apple sen sormenjälkilukijan voinut laittaa sinne taakse keskelle. Selvää säästöä. Nopeampi kuin tuo kasvojentunnistus, varsinkin maksettaessa puhelimella.

 3. Eerikki

  Hyvä se on, ostoslistalle menee. Hienoa suunnittelua, aivan mahtava! Hyvää työtä Apple. Antaa vihaajien vihata sormenjälkitunnistimineen ties missä kummallisissa paikoissa.

 4. Jussi

  Entä jos saa pimeällä kujalla turpiin ja pitäisi soittaa hätänumeroon?

Tuoreimmat jutut