Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kommentti: Minne jäi kultainen huippu-iPhone?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone X -värivaihtoehdot.

iPhone X -värivaihtoehdot.

Applen eilisen julkistustilaisuuden suurin yllätys oli se, mitä jäi puuttumaan. Uusi etupuolen kattavalla OLED-näytöllä ja Face ID -kasvontunnistuksella varustettu iPhone-huippumalli iPhone X esiteltiin vain kahtena värivaihtoehtona.

iPhone X:n saa tähtiharmaana ja hopeana, joissa molemmissa etupuoli on musta. iPhone X:n rakenne on takaa lasia ja kylkiä kiertävä runko on ruostumatonta terästä.

iPhone X:lle odotettiin myös uutta kuparinkultaista Blush Gold -väriä.

iPhone X:lle odotettiin myös uutta kuparinkultaista Blush Gold -väriä.

Ennakkohuhuissa, ja ennen kaikkea Apple-tietäjänä tunnetun KGI Securitiesin analyytikon Ming-chi Kuon raporteissa uutta huippu-iPhonea odotettiin kuitenkin myös kolmantena värivaihtoehtona, uudenlaisena kuparinvärisenä kultana.

Kultaista iPhone X:ää ei kuitenkaan eilen mainittu.

Syy tähän on kuitenkin myös melko selkeä. Applella on haasteita, vähemmän kauniisti sanottuna suuria ongelmia, uuden iPhone X:n tuotannossa. Julkistuksen alla analyytikko Kuo raportoi iPhone X:n päivätuotannon olevan vasta alle 10 000 puhelinta päivässä. Tämä on naurettavan alhainen taso. Jotta kysyntään voitaisiin vastaisi, tarvittaisiin jopa monikymmenkertaisia valmistusmääriä.

Kuo mainitsi myös, että kultainen malli voi tulla saataville vasta myöhemmin, sillä sen tuotannossa on vielä erikseen erityisiä haasteita. Näin näyttää lopulta myös käyneen – ja Apple tehneen päätöksen jättää edes puhumatta uudesta väristä. iPhone X kahtena esiteltynä värinäkin myös tulee myyntiin vasta 3. marraskuuta, yli kuukautta myöhemmin kuin vaatimattomammat iPhone 8 -uutuuspuhelimet. Pidempi odotus auttaa Applea saamaan jonkin verran enemmän puhelimia valmiiksi myynnin aloitushetkeen.

Uusi kuparikultaväri olisi englanniksi nimetty Blush Goldiksi. Sama väri oli tulossa myös Apple Watchiin, mikä kävi ilmi myös vuotaneesta ohjelmistostakin, mutta sitäkään ei eilen nähty. Ihan fiksua, sillä Applen ajatus lienee ollut tuoda uusi väri markkinoille yhtäaikaisesti molemmissa uutuustuotteissaan. Nyt tämä saattaa tapahtua esimerkiksi keväällä, jolloin iPhone X:n tuotannon pahimmat pullonkaulat on selätetty ja myyntiin voidaan hakea uutta piristystä uudella värivaihtoehdolla.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Matti#2

    Toimittajalle tiedoksi, että kultainen ja kullan värinen on eri asioita.

  2. Juha

    Äärimmäisen kallis niche-tuotehan tuo iPhone X on. Kultainen versio myöhemmin erillishintaan.

Tuoreimmat jutut