Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen uuden iPhonen Face ID -demo epäonnistui julkistustilaisuudessa – syy oli kuitenkin hyvin arkinen

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Applen iPhone X -huippumallin tärkeä uudistus on kotipainikkeen tavoin puhelimesta kadonneen sormenjälkitunnistuksen korvaava Face ID -kasvontunnistus.

Eilisessä julkistustilaisuudessa uutta iPhonea demonneelle Applen ohjelmistokehityksen johtajalle Craig Federighille kävi ensimmäisellä yrittämällä ikävästi Face ID:n kanssa: puhelin ei avautunutkaan lukituksesta kasvojen perusteella, vaan pyysi pääsykoodia. Federighi vaihtoi näppärästi vieressä olleeseen toiseen iPhone X:ään, jossa Face ID sitten jo toimikin kuten pitikin – puhelinta katsomalla se avautui lukituksestaan.

Federighin kokeilemassa ensimmäisessä puhelimessa ja sen Face ID:ssä ei kuitenkaan ollut varsinaista ongelmaa. Apple vain oli nähtävästi valmistautunut luvattoman huonosti demoon. Kuten tiedetään, iPhone vaatii pääsykoodia käynnistyksen jälkeen ennen kuin muu tunnistautumistapa, aiemmin Touch ID tai nyt iPhone X:ssä Face ID, on käytettävissä. iMore-sivuston Serenity Caldwell raportoi Twitterissä juuri tämän pilanneen Applen demon.

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin uusiin infrapuna-antureihin, jotka valaisevat käyttäjän kasvot 30 000 pisteellä, joiden perusteella syntyvää 3D-mallia verrataan käyttöönottovaiheessa tallennettuun. Applen mukaan toiminnon pitäisi toimia niin hämärässä kuin myös erilaisilla asusteilla, hiustyyleillä ja niin edelleen. Face ID toimii vain, jos käyttäjä katsoo sitä. Jos silmät ovat kiinni tai katse muualla, ei tunnistuksen siis pitäisi toimia.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jepajuudas

  En kyllä millään usko tätä. Apple treenaa noita esityksiä _todella_ paljon. Olisi omituista, että toimiva laite vaihdettaisiin tai flashattaisiin viimeisten harjoitusten jälkeen juuri ennen h-hetkeä.

  • Vili

   Tossahan se näytöllä lukee esittelytilaisuudessa. ”use your passcode to enable Face ID”

   jos tunnistin olisi epäonnistunut tunnistamaan käyttäjän, kuva olisi tärähtynyt ja sanonut try again tms. eikä näytölle olisi tullut ilmoitusta että vaatii pääsykoodia.

   ihan samalla tavalla jos käynnistän nyt iPhonen se sanoo ”touch ID vaatii pääsykoodin.” eikä kotinappia painamalla tapahdu mitään. Bootin jälkeen pitää laittaa numerokoodi.

   tämä tuli iOS10:ssä tms. jos oikein muistan, lieneekö joku extra steppi turvallisuuteen liittyen?

  • Matti#2

   Pisteet Applelle, että ylipäätään uskaltaa näissä tilaisuuksissa käyttää oikeita laitteita. Mieli tekisi varmaan laittaa vaan video pyörimään tykille ja feikata touhu. Tosin riskinsä siinäkin.

 2. Hendriks

  Niin monta sensoria ja anturia, ettei Samsung varmastikaan saa vielä puolessa vuodessa kopioitua, 🤔.

 3. Carlos

  Selityksen makua. Siä insinöörit saa painaa 24/7 viikkoja et saadaa korjaava päivitys ulos ennen ku toimitukset alkaa.

  • Jiipee

   Sen takia kai sitä julkaisua on lykätty

 4. Luca Nord

  Mielenkiintoinen seikka kasvojwn tunnistukseen. Kokemukseni mukaan kasvojen tunnistus toimii vain kun molemmat silmät katsovat suoraan laitteesee. Minulla on hyvin yleinen vaiva, eli karsastus. Karsastus on hyvin yleinen vaiva eikä sitä saada läheskään kaikilta leikkauksella korjattua. Kun on karsastus niin silmät eivät synkronoi keskenään, eli ei pysty keskittämään molempia silmiä suoraan eteenpäin. Tällöin kasvojen tunnistus ei toimi.Samoin kasvojen tunnistus ei ole tähän mennessä toiminut silmälasien kanssa. Joten se siitä mullistavasta uutuudesta.

  • Markus Lehtiniitty

   Tämän ei pitäisi olla ongelma:

   You can also disable ”attention” so, even if you’re not looking directly at iPhone X, it will still unlock when enough of your face is within the system’s field of vision.

   https://www.imore.com/face-id-fud

 5. 12345

  Olihan tuo silti tosi hidas toimiessaankin.

 6. Kairaaja

  EIpä nää selitykset läpi mene. Vikaa saattaa olla laitteissa ja sitä ne insinöörit siel yötä päivää pohtii.

 7. Mies

  Ei korvaa nopeudessa sormenjälkilukijaa,ei hyvä ratkaisu

Tuoreimmat jutut