Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia 3:n Android 7.1.1 -päivityksen jakelu käynnistyi ensimmäisillä markkinoilla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia 3.

Nokia 3.

HMD Global on käynnistänyt Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmäpäivityksen jakelun toistaiseksi sen älypuhelimista edullisimmalle eli Nokia 3:lle ensimmäisillä markkinoilla. Jakelu tapahtuu vaiheittain. Kaikkiin Nokia 3 -puhelimiin päivityksen pitäisi todennäköisesti saapua muutaman päivän sisällä.

Asiasta kertoo Nokiapoweruser-sivusto. Päivityksen muita uudistuksia uuden Android-version ohella ovat parannukset järjestelmän vakauteen sekä käyttöliittymään.

Nokia 3 on ollut tähän asti varustettuna vanhemmalla Android 7.0 Nougat -versiolla, kun muut uudet Nokia-älypuhelimet ovat tulleet suoraan markkinoille Android 7.1.1 Nougatilla varustettuna. Myöhemmin niin Nokia 3 kuin myös Nokia 5, Nokia 6 ja Nokia 8 tulevat päivittymään uuteen Android 8.0 Oreoon.

Android 7.1.1 ei ole kovin merkittävä päivitys, mutta tuo kuitenkin muutamia uusia mahdollisuuksia sekä muun muassa uusia emojeja. Osa Android 7.1.1:n uudistuksista riippuu sovellusten päivittymisestä. Android 7.1.1 esimerkiksi tukee sovelluskuvakkeiden pitkän painalluksen pikavalintoja, joita on jo joissakin sovelluksissa otettu käyttöön.

Google julkaisi Android 7.1.1:n ensimmäisille laitteille jo joulukuun alkupuolella, joten kovin nopeasti sitä ei ole Nokia 3:een saatu. Puhelimen ongelma päivitysten kannalta on perustuminen MediaTekin järjestelmäpiiriin, kun muissa toistaiseksi nähdyissä uutuus-Nokioissa on Qualcommin järjestelmäpiiri. Noteerasimme tämän riskiksi jo hiljattain Nokia 3 -arvostelussammekin.

HMD:n tuotejohtaja Juho Sarvikas lupasi Nokia 3:lle Android 7.1.1 -päivityksen elokuussa. Tästä päivityksen jakelun alkaminen nyt hieman myöhästyi. Elokuun viimeisenä päivänä Sarvikas twiittasi päivityksen saadun valmiiksi ja hyväksytyksi.

Yleisesti Nokia-puhelimista vastaava HMD Global on luvannut Android-puhelimilleen nopeat Android-versiopäivitykset sekä kuukausittaiset tietoturvakorjaukset noin parin vuoden ajaksi.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. qwe

  Voisko tänne ottaa nimimerkin rekisteröinnin niin trollit vähenis?

 2. KIME1980

  Noin laajemmin ajatellen niin MediaTekin pakko alkaa parantamaan päivitettävyyttä jos aikovat myydä piirejä jatkossakin.

 3. Esko Korhonen

  Kyllä, tänään päivittyi oma Nokia 3!

  • Matti#2

   Johan se pitäis olla 8 oreo.

   • Calileon

    Eihän sitä vielä ole tarjolla kun Googlen omille laitteille ja kyseessä on Beta -versio. Lähemmäs vuodenvaihdetta menee ennekuin virallinen versio on tarjolla ja päivitykset tulee jakoon sitä mukaa kun valmistajat saavat personoidut versionsa valmiiksi. Tässä kohtaa on etua Nokian ja Oneplussan kaltaisille valmistajille joiden järjestelmät ovat mahdollisimman lähellä ”vanillaa”.

    • Calileon

     ^Feikki

    • Matti#2

     Ei kait se enää ole beta?

Tuoreimmat jutut