Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google julkaisi Android 7.1.1:n – päivitystiedostot ladattavissa Pixel- ja Nexus-laitteille

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google esitteli Android 7.1:n mahdollistamia uudistuksia: vasemmalla sovellusoikotiet ja oikealla kuvanäppäimistö.

Google esitteli Android 7.1:n mahdollistamia uudistuksia: vasemmalla sovellusoikotiet ja oikealla kuvanäppäimistö.

Google on julkaissut Android 7.1.1 Nougatin omille Pixel-puhelimilleen sekä eri Nexus-laitteille. Päivityksen jakelu laitteisiin verkon yli on alkamassa todennäköisesti lähiaikoina ja nyt Google on jo tuonut ladattavaksi ja manuaalisesti asennettavaksi tehdasasennus– ja OTA-päivitystiedostot.

Googlen Pixel ja Pixel XL:n lisäksi Android 7.1.1:n jo nyt saavat Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel C, Nexus 9 sekä Wi-Fi- että LTE-versiona sekä Nexus Player. Uudet versiot kuuluvat koontinumeroltaan NMF26x-sarjaan laitteesta riippuen. Nexus 6 sai myös nyt päivitetyn version, mutta säilyi yhä Android 7.0 Nougatissa.

Lisäksi varhaisten omaksujien kannattaa huomata nyt julkaistun vakaan Android 7.1.1:n version olevan jo aiemmin julkaistua Developer Preview -testiversiota vanhempi, joten sen asentaminen uusimmalla testiversiolla varustettuihin puhelimiin ei onnistu.

Julkaistu Android 7.1.1 -versio sisältää myös Googlen joulukuun Android-tietoturvakorjaukset.

Pixel-puhelinten pitäisi saada päivityksen myötä tuki näytön herättämiselle kaksoisnapautukselle sekä puhelinta nostamalla. Nämä ominaisuudet paljastuivat jo aiemmin Kanadassa puhelimille ilmeisesti kaavailtua laajemmin jaellussa päivityksessä.

Pixeleistä löytyi jo esiasennettuna Android 7.1. Kaikkia niiden ominaisuuksista ei tule nyt edes Android 7.1.1:n myötä muille laitteille – esimerkiksi Google Assistant -virtuaaliavustaja on ainakin toistaiseksi vain Pixeleiden yksinoikeus.

Lisäksi useat Android 7.1.1 Nougatin uudistuksista vaativat erityisen tuen myös laitteelta, joten tuki niille käyttöjärjestelmässä ei tarkoita niiden tuloa päivityksenä aiempiin laitteisiin.

Kehittäjien hyödynnettäväksi Android 7.1 Nougat avaa uusia mahdollisuuksia. Uudet toiminnallisuudet tulevat näkyviin käyttäjille, kun sovelluskehittäjät päivittävät sovelluksiaan.

 • Tuki kuvanäppäimistöille näppäimistön syöttötapana mahdollistaen käyttäjille kustomoitujen tarrojen, animoitujen GIF-kuvien ja muun kuvasisällön helpon lisäämisen
 • Sovellusoikoteiden rajapinta – mahdollistaa oikoteiden lisäämisen sovelluskuvakkeisiin suoraan sovelluksen eri toimintoihin
 • Tuki käyttöjärjestelmässä pyöreille sovelluskuvakkeille (käytössä Googlen Pixel-puhelimissa ja muissa pyöreitä kuvakkeita käyttävissä käynnistysohjelmissa)
 • Laajemmat lisätiedot taustakuvista

Lisäksi Android 7.1.1 Nougat tuo seuraavia uudistuksia verrattuna 7.0 Nougatiin:

 • Uusia emojeja: emojeista on nyt tarjolla yhden sukupuolen sijaan sekä mies että nainen
 • Parempi Googlen Daydream VR -virtuaalitodellisuusalustalle (vaatii tuen laitteelta)
 • Tuki saumattomille A/B-järjestelmäpäivityksille (vaatii tuen laitteelta), päivitysten asennus tapahtuu täysin taustalla ja uuteen versioon vaihto vaatii vain normaalin nopean uudelleenkäynnistyksen
 • Night Light (vaatii tuen laitteelta), näytön silmiä rasittavan sinisen valon vähennys
 • Natiivituki sormenjälkitunnistimen pyyhkäisytoiminnoille (valinnainen valmistajalle, osa toteuttanut jo itse)
 • Kosketus- ja näyttötoimintaparannuksia
 • Uusi asetusvalikko tallennusmuistin hallintaan. Sovellukset voivat luoda linkin, joka vie suoraan sovelluksen tietoihin asetuksissa, josta voi poistaa käyttämättömiä tiedostoja vapauttaen tilaa puhelimen muistista.

Lisäksi 7.1.1 Nougat tuo 7.0:aan nähden myös yleisiä toimintaparannuksia ja virhekorjauksia.

Alla näkyy Android 7.1.1:n tuomia uusia emojeja.

android_711_emojis

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendrik

  Android laahaa Applea perässä emojien suhteen, edelleen 6.0:ssa on monin paikoin tyhjiä neliöitä emojien paikalla!. 🙄👎

  • Minävain

   Onko emojen määrä laitteissa, kriteri miten ostat puhelimia.

Tuoreimmat jutut