Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Arvostelussa alle 150 euron puhelimeksi upea Nokia 3 – tästä alkaa Nokia-puhelinten uusi kukoistus

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia 3 aloittaa uusien Nokia-älypuhelinten aikakauden.

Nokia 3 aloittaa uusien Nokia-älypuhelinten aikakauden.

Uudet Android-käyttöjärjestelmällä varustetut Nokia-älypuhelimet saapuvat Suomessa markkinoille kesäkuun aikana. Ensimmäisenä toimituksiin ehti 13. kesäkuuta alkaen kolmikon edullisin Nokia 3, jonka hinta on 149 euroa. Perässä seuraavat 20. kesäkuuta alkaen 199 euron Nokia 5 ja 249 euron Nokia 6.

Kaikki toistaiseksi julkistetut ja myyntiin tulevat Nokia-älypuhelimet lukeutuvat siis markkinoiden edullisempaan tarjontaan. Kuten ensitunnelmat heti puhelinten helmikuun lopulla tapahtuneen julkistuksen jälkeenkin jo kertoivat, on koko Nokia-älypuhelinkolmikko hintoihinsa suhteutettuna hyvin laadukkaan tuntuinen.

Mutta millaiseksi Nokia 3 paljastuu tarkemmassa testissä?

Nokia 3:n eri värivaihtoehdot.

Nokia 3:n eri värivaihtoehdot.

Nokia 3:n värivaihtoehtoja ovat karkaistu sininen, hopea, mattamusta, kupari. Testipuhelimemme on väriltään sininen.

Laatutuntuma ja puhdas Android vahvuuksia

Nokia 3:n rakenteessa alumiinikehikko on yhdistetty polykarbonaatti- eli muovitaustan kanssa, kun Nokia 5:n ja Nokia 6:n rakenne on kokonaan alumiinia. Silti myös Nokia 3:n rakenne on erittäin laadukkaan tuntuinen: se ei taivu tai natise tavallisessa käytössä ja tunne puhelimesta kädessä on jämäkkä. Myös äänenvoimakkuuden säätöpainikkeiden ja virta/lukituspainikkeen vaste on hyvä. 5 tuuman näytöllä varustettu ja melko solakka Nokia 3 istuu vielä kooltaan mukavasti käteen. Paksuutta puhelimella on tarkelleen 8,48 millimetriä, kamerakohouman kohdalla 8,68 millimetriä.

150 euron puhelimeksi Nokia 3:n laatutuntuma on suorastaan erinomainen.

Nokia 3:n laatutuntuma on jopa erinomainen. Alumiinikehikon ja polykarbonaattitaustan yhdistelmä on jämäkkää tekoa.

Nokia 3:n laatutuntuma on jopa erinomainen. Alumiinikehikon ja polykarbonaattitaustan yhdistelmä on jämäkkää tekoa.

Laadun lisäksi toinen jo heti julkistuksen yhteydessä kaikista uusista Nokia-älypuhelimista esiin nostettu seikka on niiden puhdas Android-käyttöjärjestelmä. Ylimääräisiä turhia sovelluksia ei ole ängetty mukaan eikä Nokia-puhelimista vastaava HMD Global ole tehnyt ohjelmistoon kuin käytännössä välttämättömät muutokset ja omat lisäyksensä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi oman kameraohjelmiston kehittämistä ja ohjeita tarjoavaa tukisovellusta, mutta muuten kaikki Nokia 3:nkin ohjelmistossa tulee Googlelta.

Nokia-älypuhelimet tuovat näin edullisempaan hintaluokkaan saman ohjelmiston, mikä löytyy Googlen omistakin huippupuhelimista. Osa on jo voinut vuosien saatossa tykästyä tietyn valmistajan, kuten Samsungin tai Huawein omiin lisäyksiin Androidin päälle, mutta kokonaisuutena arvioituna puhdas Android on ehdottomasti vahvuus uusille Nokioille.

Laatutuntuman ohella puhdas Android on toinen uusien Nokia-älypuhelinten valtti.

Laatutuntuman ohella puhdas Android on toinen uusien Nokia-älypuhelinten valtti.

HMD on myös luvannut puhelimilleen nopeita Android-versiopäivityksiä sekä kuukausittaisia tietoturvakorjauksia, mikä varsinkin edullisemmissa älypuhelimissa on lähes ennenkuulematonta.

HMD:n lupauksen toteutuminen jää nähtäväksi. Päivitysten suhteen kalliimmat Nokia 5 ja Nokia 6 voivat olla paremmassa asemassa sisältämänsä Qualcommin järjestelmäpiirin ansiosta verrattuna MediaTekin piirillä varustettuun Nokia 3:een. Jos MediaTek ei päivityksiä tarjoa, ei HMD:kään voi niitä Nokia 3 -puhelimelle tyhjästä taikoa. Tällä hetkellä Nokia 3 on vielä Android-versiossa 7.0, kun Nokia 5 ja Nokia 6 ovat jo päivittyneet seuraavaan 7.1.1-versioon. Tämän arvostelun julkaisuhetkellä testipuhelimemme tietoturvakorjausten päiväys on lisäksi 1. huhtikuuta 2017, joten myöskään kahta uusinta Googlen kuukausittain julkaisemaa tietoturvakierrosta ei ole vielä Nokia 3:lle julkaistu. Näilläkin ohjelmistoversioilla omassa hintaluokassaan Nokia 3 kuitenkin erottuu selvästi edukseen.

Mistä 149 euron älypuhelimessa joutuu tinkimään?

Älypuhelinten hintahaitari ulottuu nykyään alle satasesta tonniin (ja joissain tapauksissa ylikin). Selvää on, ettei 149 euron älypuhelin yllä samalle tasolle huippupuhelinten kanssa.

Kuitenkin samaan hengenvetoon on myös todettava jo Nokia 3:n tasoisen puhelimen varmasti riittävän useimmille. Varsinaisia pahoja puutteita ei Nokia 3:ssa ole: se tukee 4G-mobiiliverkkoyhteyksiä kaikilla Suomessa käytössä olevilla taajuuksilla, sisältää muun muassa lähimaksamisen mahdollistavan NFC:n sekä antureista myös gyroskoopin, joka on tarpeen Pokémon GOssa tai muissa puhelimen asentoa hyödyntävissä peleissä. Nokia 3 ei näin kompastu näihin yleisiin halvempien älypuhelinten puutteisiin.

Halpa hinta näkyy Nokia 3:ssa kuitenkin niin suorituskyvyssä, näytössä, kamerassa kuin muistimäärissäkin. Lisäksi yksi merkittävä ominaisuus Nokia 3:stä puuttuu – nimittäin sormenjälkitunnistin, joka helpottaa huomattavasti omien tietojen turvassa pitämistä.

Nokia 3:n 5 tuuman kokoisen LCD-näytön 1280×720 pikselin tarkkuus ja väritoisto ovat riittäviä useimmille. Näytön luettavuus kirkkaassa auringonvalossa säilyy kohtalaisena, mutta ei parhaimpien huippupuhelinten tasolla. Näyttölasina on Gorilla Glass.

Nokia 3:n näyttö ei ole aivan yhtä kirkas kuin huippupuhelimissa. Luettavuus kirkkaassa auringonvalossa voisi olla parempikin.

Nokia 3:n näyttö ei ole aivan yhtä kirkas kuin huippupuhelimissa. Luettavuus kirkkaassa auringonvalossa voisi olla parempikin.

Nokia 3:ssa ei ole sormenjälkitunnistinta. Näytön alapuolelta löytyvät Android-toimintopainikkeet eivät myöskään ole valaistuja.

Nokia 3:ssa ei ole sormenjälkitunnistinta. Näytön alapuolelta löytyvät Android-toimintopainikkeet eivät myöskään ole valaistuja.

Pohjasta Nokia 3:sta löytyy vanha tuttu Micro-USB-liitäntä, ei siis uutta USB-C-tyyppiä.

Pohjasta Nokia 3:sta löytyy vanha tuttu Micro-USB-liitäntä, ei siis uutta USB-C-tyyppiä.

Nokia 3:n aivoina toimii MediaTekin neliytiminen järjestelmäpiiri (malli MT6737), joka on Nokia 5:n ja Nokia 6:n Qualcommin piiriä hitaampi. Peruskäytössä Nokia 3 ei juuri hidastele, joskin kamerasovellus tuntuu välillä miettivän hieman liikaa. Suorituskyvyn puutteet tulevat ennen kaikkea esiin raskaammissa peleissä. Latausajat ovat pidempiä ja graafisessa suorituskykyvyssähän perinteisesti raja tulee vastaan ensimmäisenä.

RAM-käyttömuistia Nokia 3:ssa on 2 gigatavua, joka ei enää nykypäivänä ole suuri määrä. Silläkin kuitenkin pärjää, mutta välillä voi olla tarvetta sulkea käsin sovelluksia pois taustalta. Tallennusmuistia on 16 gigatavua, josta noin puolet on vapaana käytettäväksi käyttöönoton jälkeen. Pienen sisäisen tallennusmuistin ongelmaa voi kuitenkin lievittää muistikortilla, jotka nykypäivänä ovat varsin halpoja kohtuullisissa kapasiteeteissa.

Akkukestoltaan Nokia 3 on myös varsin mitäänsanomaton. 2 630 milliampeeritunnin akusta riittää virtaa päivän käyttöön, mutta ei enää toiseksi. Valmiustilassa virtaa tuntuu Nokia 3:ssa kuluvan huippupuhelimia enemmän. Käytettäessä näytön kirkkaudella on suuri vaikutus virran kulumiseen.

Selkeä ero huippupuhelimiin on akun latauksessa. Nykyisin huippuälypuhelimissa yleistynyt pikalataus täyttää niiden akun usein karkeasti tyhjästä puolilleen vain puolessa tunnissa. Nokia 3:n akun lataaminen käy tähän verrattuna puuduttavan hitaasti: testissämme täysin tyhjä akku latautui 15 minuutissa 8 prosentin, 30 minuutissa 17 prosentin, 45 minuutissa 28 prosentin varaukseen ja tunnissa 37 prosentin varaukseen. Latausnopeus on siis tasaisen hidas.

Lataus tapahtuu Micro-USB-liitännän kautta. Lisäksi Nokia 3:ssa on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Jonkin verran Nokia 3:n halpuus näkyy myös 8 megapikselin takakamerassa. Sen toiminta on vain tyydyttävää. Tarkennus tuntuu hitaalta ja osuu välillä vääriin paikkoihin. Kuvanlaatu on valoisissa olosuhteissa kohtalaisen hyvä, hämärässä vain tyydyttävä. Nokia 3:n tapauksessa kameran tekniset suureet (8 megapikselin lisäksi 1,12 mikronin pikselikoko ja f/2,0-aukko) kuulostavat osittain paremmalta kuin kamera todellisuudessa on. Teknisiltä määreiltään takakameran kaltainen Nokia 3:n etukamera on etukameroiden vertailussa suhteellisesti huomattavasti vahvempi. Automaattitarkennus myös etukamerassa on varsinkin tässä hintaluokassa harvinaista.

Alla muutama hyvin onnistunut esimerkkikuva Nokia 3:lla.

HMD:n toteuttama kamerasovellus Nokia 3:een on ihan kelpo. Asetuksista voi kytkeä näkyviin myös manuaalisäädöt, panoraama- ja sarjakuvaus (enintään 40 kuvaa) ovat mukana ja videokuvaukseen on tarjolla myös 2x- ja 3x-nopeudet. Videokuvauksen enimmäistarkkuus Nokia 3:lla on 720p HD eli 1280×720 pikseliä, joka riittänee useimmille. Kamera-asetuksista päälle voi kytkeä myös erilaisia kuvaamisen lisätyökaluja, kuten suuntaviivaruudukon, tasomittarin (”vatupassi”) sekä erikoisempina kompassin ja korkeusmittauksen sekä näiden tietojen tallennuksen kuvan mukana.

Kamerasta löytyy myös Beautify-kaunistuskuvaustila, joka toimii muiden valmistajien vastaavien ratkaisujen tavoin silottaen ihoa poistaen näin ryppyjä ja muita epätäydellisyyksiä. Nokia 3:ssa kenties hieman liian voimakkaasti silottavan efektin voimakkuus ei ole säädettävissä.

Nokia 3:n kamera on tyydyttävä, muttei erityisen kummoinen. Hintaan nähden ihan kelpo.

Nokia 3:n kamera on tyydyttävä, muttei erityisen kummoinen. Hintaan nähden ihan kelpo.

Puhelimena Nokia 3 toimii kuten sopii odottaakin. Kuten muutkin uutuus-Nokiat, myös Nokia 3 saapuu Suomessa myyntiin kahdella SIM-korttipaikalla varustettuna versiona. Näin samaan puhelimeen saa oman ja työliittymän tai vaikkapa reissussa myös paikallisen liittymän. Usein toinen SIM-korttipaikka on nykyisin muissa älypuhelimissa jaettu muistikorttipaikan kanssa, mutta ei Nokia 3:ssa. SIM-korttipaikoille ja muistikorttipaikalle on puhelimen kyljessä aivan omat kelkkansa.

Miten Nokia näkyy Nokia 3:ssa?

Uusien Nokia-älypuhelinten paluu on myös herättänyt paljon kysymyksiä, ovatko uutuudet ”aitoja Nokioita”. Nokia itse ei puhelimia myy tai ole sijoittanut niistä vastaavaan HMD Globaliin, jolle Nokia on lisensoinut tavaramerkkinsä.

Uusissa Nokia-älypuhelimissa, myös Nokia 3:ssa, Nokia näkyy hillitysti. Nokia-logo on esillä edessä yläkulmassa ja takana. Ohjelmistossa Nokia näkyy ja kuuluu käynnistyskuvassa ja -äänessä, minkä lisäksi oletussoittoäänenä on legendaarisen Nokia Tunen sovitettu versio.

Koska HMD hyödyntää puhelimissaan puhdasta Androidia ilman turhia lisäsovelluksia, ohjelmistossa Nokiaa ei muuten juuri näy. Esimerkiksi matopeliä HMD ei ole älypuhelimiinsa tuonut.

HMD:n työntekijät vastaavat uusien Nokia-älypuhelinten designista. Joitakin vaikutteita aiemmista Nokia-puhelimista nähdään uusissa älypuhelimissakin – esimerkiksi kamera-alueen muotoilussa. HMD:n työntekijöistä valtaosa on entisiä nokialaisia – niin johdossa, myynnissä ja markkinoinnissa kuin suunnittelussakin.

Ehkäpä voidaan sanoa uusien Nokioiden olevan niin lähellä ”aitoja Nokioita” kuin ne suinkin ovat olla ilman, että Nokia varsinaisesti niitä itse tekisi. Ei Nokia-puhelinta kannata ainakaan jätä ottaa ostamatta koska se ei ole aito Nokia. Onneksi ostopäätökselle on muita perusteita kuin Nokian nimi – nimittäin hyvä vastine rahalle.

Nokia 3 tarjoaa hyvän kokonaisuuden – nousee hintaluokkansa ykkösvaihtoehdoksi

Nokia 3 on hyvä puhelin 150 euron hintaansa nähden. Siinä ei ole pahoja puutteita. Sormenjälkitunnistinta jää hieman kaipaamaan – ainakin, kun siihen muissa puhelimissa itse on jo niin tottunut.

Nokia 3 on 150 euron puhelimeksi mainio.

Nokia 3 on 150 euron puhelimeksi mainio.

Suurin heikkous Nokia 3:ssa on sen takakamera, joka on vain tyydyttävä. Lisäksi MediaTekin järjestelmäpiiri on riski jatkossa niin suorituskyvyn riittämisen kuin myös päivitystuen näkökulmasta. Nyt ja tässä nämä eivät muodostu vielä merkittäväksi ongelmaksi, mutta uhka on olemassa.

Nokia 3:n ehdottomia vahvuuksia ulkoinen laatutuntuma sekä puhdas Android Nougat -ohjelmisto. Niiden ansiosta Nokia 3 tarjoaa hintaluokassaan erinomaisen käyttökokemuksen, joka on kilpailijoita edellä.

Suomen puhelinmarkkinoilla Nokia 3:lle vaihtoehtoja löytyy lähinnä Samsungin Galaxy J5 (2016):sta, Huawein Y-sarjasta ja edullisimmista Huawein ja Honorin Lite-puhelinmalleista, kuten P8 Lite ja Honor 7 Lite. Nokia 3:n valtteja ovat (osittain huomattavasti) uudempi Android sekä moitteeton laatutuntuma samalla, kun heikkoudet kilpailijoihin nähden ovat vähissä.

Koska kyse on näin hyvästä puhelimesta ja kotimainen brändi tuo lisävauhtia, Nokia 3:sta yhdessä muiden Nokia-älypuhelinten kanssa on tulossa varmasti suuri myyntihitti Suomessa. Onneksi Nokia-nimen lisäksi jo tämän uusista Nokia-älypuhelimista toistaiseksi edullisimman hinta-laatusuhde on ainakin mainiosti kohdallaan. 149 eurolle saa todellakin vastinetta Nokia 3:ssa.

Nokia 3 aloittaa uuden luvun kirjoittamisen Nokia-puhelinten tarinaan.

Nokia 3 aloittaa uuden luvun kirjoittamisen Nokia-puhelinten tarinaan.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Robob

  Onhan se hienoa, että joku vielä jaksaa innostua jostain geneerisestä kiinalaisesta Android bulkkipuhelimesta. Tuolla siis ei ole mitään muuta Nokian kanssa tekemistä kuin merkki kyljessä. Jos ihan oikeasti haluaa kiinalaisen puhelimen, niin varmaan löytyy parempiakin vaihtoehtoja.

  • Aikon

   Kerro joku muu puhelin jota ei ole valmistettu Kiinassa.

  • Noksu

   No ei nyt ehkä ihan niinkään. HMD:llä on aika läjä entisiä nokialaisia töissä.

  • Qwertyli

   Luitko ollenkaan artikkelia? Siinä sanottiin, että Nokia 3 on hinta-laatusuhteeltaan todella hyvä ja siihen saa myös päivityksiä, toisin kuin muihin edullisiin android-puhelimiin

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   No kerro nyt ihmeessä sitten parempi vaihtoehto 150 euron puhelimeksi?

  • Robob

   Tarkoitin, että ihan viimeisen päälle kiinalaiset suunnitelleet alusta loppuun saakka. Osa Nokilaisista ihan oikeasti suunniteltiin vielä Suomessa. HMD:llä ei ole läjää entisiä nokialaisia töissä. Tai Noksun pitää ensin määritellä läjä. Onko se 4 ihmistä vai tuhat ihmistä? Olkoon vaikka hinta laatusuhteeltaan kuinka hyvä, niin täysi turhake. Vähän sama kuin haet kaupasta nuudeleita. Myynnissä on satoja erilaisia nuudelipaketteja niin en mitenkään jaksa innostua Nokia nuudeleista vaikka niiden sanottaisiin olevan kuinka hyviä ja parempia kuin muut nuudelit tai viimevuotiset nuudelit. Eikä ne satasen brädinuudelitkaan juuri paremmilta maistu. Kännykät tehdään tarkoituksella kaksivuotisiksi. Ei siinä ajassa tarvitse mitään päivitellä. Muu on huonoa bisnestä.

   • Qwertyli

    Läheskään kaikki ihmiset eivät osta uutta puhelinta kahden vuoden välein. Itse ainakin aion pärjätä iPhone 6:lla vähintään neljä vuotta. Lokakuussa tulee jo kolme vuotta täyteen, enkä todellakaan kaipaa uudempia malleja.

  • Hendriks

   Robob, samaa mieltä!. 😕

 2. Sony

  En millään malttaisi odottaa nokialta lippulaivaa! Minä oon ainakin ihan täpinöissäni!

 3. Tapani A.

  Koska käyttöjärjestelmä on puhdas Android, niin näppäimistö lienee Googlen uusi Gboard-näppäimistö, vai miten?

  • LaDeX

   Koska kyseessä on Android, voit asentaa siihen minkä näppiksen vain haluat.

   • Hendriks

    Vastauksesi ei vastannut kysymykseen,. 🙄

   • Tapani A.

    LaDeX, Totta! – Nexus-tabletissani (jossa siis on puhdas Android) olen kokeillut mukana tulleen Googlen Gboard-näppäimistön lisäksi useita upeita näppäimistöjä, kuten esim. SwiftKey, Multiling O Keyboard, Minuum Keyboard jne. Käytässäni on kuitenkin ei-QWERTY-näppäimistö MessagEase Keyboard (kotisivu: http://www.exideas.com/ME/index.php ).

    Tuohon varsinaiseen kysymykseeni saanen vastauksen aikanaan, kunhan liikkeisiin tulee esittelypuhelimia. :-)

    • LaDeX

     Pointtina oli siis että mukana tulevalla näppiksellä ei ole mitään merkitystä.

  • jojo

   No ei se ole puhdas Android, kun arvostelun mukaan siinä on joku HMD kamerakikkare eikä Google Camera.

 4. Pekka PG

  En ihan ymmärrä lähestymistä ”riittää useimmille” lähestymistä kun puhutaan spekseistä.

  Riittääkö kyseinen speksi useimmille halvan luurin ostajille kyseinen ominaisuus, vai viittaanko esimerkiksi 720p (HD ready?) tarkkuuden riittäväksi useimmille älypuhelimen käyttäjille? Ei muuten riitä kun useimmilla on 1080p teeveet josta kuluttajat todennäköisesti esittävät kivoja pätkiä kissanristiäisistään.

  Vai olenko hakuteillä?

  Toivoisin seuraavaan juttuun vähän vivahteikkaampaa lähestymistä kuin joka kohtaan ”riittää useimmille” latteahkoa lausahdusta.

  • Pekka PG

   Ensi kerralla pyrin tarkistamaan myös kirjoitusvirheet 😓

 5. HT

  Sain kait maanantaikappaleen. Nokia 3 toimi 2 päivää ja sitten aloitusnäyttö alkoi vilkkumaan eikä sitä saanut pysähtymään tai sammumaan millään konstilla. Kait lopettaa, kun akku on tyhjä. Toiseksi luuriksi hommattu 3310 on samaa tasoa, kuin 30 euron muut halvat Vietnamin Nokiat. Toimii puhelimena, mutta muuhun soveltuu kankeasti. Ikävää, että sattui ”kotimaiselle” huono tuuri heti ensimetreillä.

  • Henrik1

   😂

 6. Jassåå

  Onko siihen jokin syy miksi Mtv3 julkaisee jatkuvasti sanasta sanaan saman arvostelun omilla nettisivuillaan, mutta kumpikaan ei viittaa alkuperäiseen arvosteluun/lähteeseen sivuillaan?

  • Markus Lehtiniitty

   MTV.fissä julkaistaan uudelleen artikkeitamme ihan tavalliseen tapaan. Onhan siellä myös kirjoittajan yhteydessä maininta Mobiili.fistä. Linkkiä suoraan juttuun toisaalla ei sen sijaan ole.

 7. Hendriks

  Kuinka paljon tästä mainoksesta maksettiin?!.

 8. Hendriks

  Yllä olevassa jutussa:

  ”Tällä hetkellä Nokia 3 on vielä Android-versiossa 7.0 — Tämän arvostelun julkaisuhetkellä testipuhelimemme tietoturvakorjausten päiväys on lisäksi 1. huhtikuuta 2017, joten myöskään kahta uusinta Googlen kuukausittain julkaisemaa tietoturvakierrosta ei ole vielä Nokia 3:lle julkaistu.”

  Mobiili.fi 26.2.2017:
  http://mobiili.fi/2017/02/26/nokia-alypuhelimet-lupaavat-sen-mista-monet-muut-valmistajat-luistavat-ensiluokkaista-androidia/

  ”HMD Global lupaa julkaista koko Android-puhelinmallistolleen Googlelta kuukausittain tulevat Android-tietoturvakorjaukset.”

  ”Myös suurempia Android-päivityksiä sopii odottaa nopeasti.”

  Android Nougat 7.1.1. julkaistiin jo viime vuoden lopulla!. Lupauksia ei ole pidetty, tyhjää markkinointipuhetta!. 👎👎👎

  • Matti#2

   Auts. Ei hyvä.

  • KIME1980

   Tulkinta kysymys voihan olla että tarkoitus on julkistaa kuukausittaiset turvallisuuspäivitykset julkaisun jälkeen kuukausittain ei valmiiksi uusin asennettuna.

  • Kuka?

   Paha päivittäö kun Mediatek ei anna tukea… Toisaalta kyseessä ei ole siis Nokian/HMD:n vika, toisaalta on, olisi kannattanut laittaa kaikki laitteet myyntiin SnapDragonilla.

   • Hendriks

    Eli sanot, että HMD-Nokia suorastaan valehteli päin naamaa?.

    Miten kyseessä ei ole vika!. Eikö muka yrityksessä omista tuotteista tiedetä!.

 9. jarppi

  Meillä on kotona käyttöpuhelimena NOKIA LUMIA 830. SIINÄ SITÄ NOKIAA KOKO RAHAN EDESTÄ. Toinen puhelin on mitä on Microsoft lumia 950

 10. Matti#2

  Onko tossa Pixel launcher? Ei ainakaan omassa nexus 5x:ssä ole tuollaista ”työpöydän” alaosaa.

 11. Velho

  Moi!Odottelen vielä puhelinta! Joten en vielä voi kommentoida! Tällä hetkellä on Huawei, en siihen oikein tyytyväinen! Minulla on ollut aina aikaisemmin Nokia! Mitä valmistusmaahan tulee niin useinmmat muutkin puhelimet valmistetaan Kiinassa! Kuten muukin eletroniikka!Joten nähtäväksi jää miten pelittää?

 12. Tallinnan mies

  Samalla rahalla saa monesta suomalaisesta kaupasta Honor 7 Liten jossa on 5,2 tuuman FullHD- näyttö sekä 8-ydinprosessori. Se on siis nopeampi kuin Nokia 3 ja lisäksi kamerat ovat parempia.

  Kun Nokia 3:ssa on vain 4-ydinprosessori eikä 5 tuuman näyttökään ole FullHD vaan ainoastaan HD-tasoa niin on vaikea keksiä mitään järkevää syytä miksi ostaa tuollainen. Eri asia jos hinta olisi 50 euroa halvempi.

  Suomessa on ilmeisesti vieläkin noksufaneja jotka maksavat ylihintaa mistä tahansa kunhan siinä lukee Nokia.

 13. Martsa

  Nokia 3 oli ihan toimiva ekan kuukauden. Kunnes alkoi sammuilla itsekseen, etenkin öisin. Messenger alkoi kaatuilla. Eräänä aamuna herätessäni sain kuunnella 10min herätysääntä, koska kännykästä oli näyttö pimeänä eikä reagoinut mitenkään virta- eikä volumenäppäimiin, alhaalla olevista näppäimistä värähti muttei mitään sen suurempaa vaikutusta ollut niilläkään. 10min huutamisen jälkeen se lopulta sammui, käynnistyi pari kertaa itsekseen uudelleen ja toimi sen jälkeen pari päivää ihan ok. Seuraavina parina päivänä sammui itsellään 2-3 kertaa päivässä. Samaa olen kuullut monilta muilta.

  Ja siinä oli viimeinen nokia tässä talossa. Nokia 3 kannattaa kiertää mahdollisimman kaukaa, samalla hinnalla tai muutaman kympin lisää laittamalla saa huomattavasti paremman, sellaisen joka mm. pysyy päällä :)

Tuoreimmat jutut