Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia 3 tulee samaan Android O -päivityksen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia 3.

Nokia 3.

Nokia-älypuhelimista toistaiseksi edullisin Nokia 3 tulee saamaan tulevan, pian Googlelta odotettavan Android O -päivityksen, Nokia-puhelimia nykyisin kehittävän ja myyvän HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas on vahvistanut Twitterissä. Mitään aikataulua tulevalle päivitykselle Sarvikas ei kuitenkaan paljastanut.

Lue tästä myös Nokia 3 -arvostelumme!

HMD on luvannut koko puhelinmallistolleen nopeat Android-versiopäivitykset sekä kuukausittaiset tietoturvapäivitykset, joten sinällään Nokia 3:lle tulossa oleva Android O ei ole yllätys. Edullisimman Nokia-puhelinmalliston jäsenen päivityksistä on kuitenkin ollut huolta, sillä se perustuu ainoana joukosta MediaTekin järjestelmäpiiriin ja odottaa yhä Android 7.1.1 Nougat -päivitystä. HMD tarvitsee myös MediaTekin merkittävää kehityspanosta voidakseen julkaista päivityksiä.

Aiemmin Sarvikas vahvisti Android 7.1.1:n olevan tulossa Nokia 3:een elokuun aikana.

Android 7.1.1 ei ole kovin merkittävä päivitys, mutta tuo kuitenkin muutamia uusia mahdollisuuksia sekä muun muassa uusia emojeja. Android O eli Android 8, jonka lopullista lempinimeä ei vielä tiedetä, tulee olemaan merkittävämpi päivitys, joka tuo useita näkyviä ja pinnan alla tapahtuvia teknisiä parannuksia.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Olisi huolestuttavaa, jos ei saisi, kun kovasti HMD on väittänyt päivityksiä tulevan nopeasti ja pitkään!.

    • Calileon

      Puhutaan kuitenkin tietoturvapäivityksistä, ei käyttöjärjestelmäpäivityksistä. Uudet versiot tuovat uusia ominaisuuksia jotka eivät välttämättä toimi vanhemmalla raudalla. Lisäksi vaatimukset muistin määrän, tallennustilan ja prosessorin suhteen muuttuvat jokaisen isomman päivityksen mukana jolloin niitä ei joko kannata julkaista vanhemmille laitteille, tai niitä ei edes voi julkaista. Nokia on luvannut julkaista juurikin nuo tietoturvapäivitykset (jotka siis Google jakaa kuukausittain) pitkään ja mahdollisimman tiheään tahtiin. Lupaukset käyttöjärjestelmäpäivityksistä pitkään halvemmille laitteille on omille kintuille kusemista kun koskaan ei voi tietää kuinka pitkään niitä voi julkaista. Johan se Microsoftin kanssa nähtiin kun satasen laitteille luvattiin päivityksiä vuosiksi ja sitten järjestelmä kehittyi sellaiseksi ettei se enään entry-level -laitteilla olisi pyörinyt.

Tuoreimmat jutut