Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sharpin uutuuspuhelin erottuu joukosta komealla näytöllään ja lasirakenteellaan

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Sharp Aquos S2 tulee näyttävällä 5,5 tuuman näytöllä.

Sharp Aquos S2 tulee näyttävällä 5,5 tuuman näytöllä.

Japanilainen Sharp, joka kuuluu tätä nykyä maailman suurimman elektroniikan kokoonpanijan Foxconnin omistukseen, on julkistanut uuden Aquos S2 -älypuhelimensa.

Aquos S2:n erikoisuus käy ilmi heti ensisilmäyksellä: näyttö kattaa puhelimessa komeasti suuren osan etupuolesta lukuun ottamatta ainoastaan alareunasta löytyvää leveämpää reunusta, josta löytyy maailman ohuin vain 3,6 millimetriä korkea sormenjälkitunnistin, sekä 8 megapikselin etukameraa. Pyörein yläkulmin varustetun, Sharpin melko harvinaisella IGZO-tekniikalla toteutetun näytön koko on 5,5 tuumaa ja tarkkuus 2040×1080 pikseliä 17:9-kuvasuhteella.

Sharpin mukaan näytön pinta-ala on 84,95 prosenttia puhelimen etupinta-alasta, mikä on erinomainen luku. Myös puhelimen takapinta on hieman kaarevaa lasia ja sivuja kiertää alumiinikehikko. Aquos S2:n mitat ovat 141,8 x 72,04 x 7,9 millimetriä ja paino 140 grammaa.

Takaa Aquos S2 -puhelimista löytyy kaksoiskamera, jossa yhdistyvät 12 ja 8 megapikselin kamerat. Tarkemman pääkameran aukon koko on f/1,75 ja pikselikoko 1,4 mikronia. Kameroita tukee kaksisävyinen LED-kuvausvalo. 8 megapikselin etukameran aukon koko on f/2,0 ja pikselikoko myös 1,4 mikronia.

Aquos S2 tulee saataville kahtena eri versiona, jotka eroavat varsin merkittävästi myös järjestelmäpiiriltään. Edullisempi sisältää Qualcommin Snapdragon 630:n, 4 gigatavua RAM-muistia ja 64 gigatavua tallennusmuistia. Paremmassa järjestelmäpiiri on Snapdragon 660, RAM-muistia 6 gigatavua ja tallennusmuistia 128 gigatavua. Akun kapasiteetti on 3 020 milliampeerituntia molemmissa ja puhelin tukee Quick Charge 3.0 -pikalatausta. SIM-korttipaikkoja on kaksi, joista toinen on jaettu microSD-muistikorttipaikan kanssa.

Qualcommin uusista keskiluokan järjestelmäpiireistä Snapdragon 630 sisältää kahdeksan ARM Cortex-A53 -ydintä, neljä 2,2 gigahertsin ja neljä 1,8 gigahertsin kellotaajuudella, kun taas Snapdragon 660:ssa on vastaavilla kellotaajuuksilla yhteensä kahdeksan Qualcommin omaa Kryo 260 -suoritinydintä.

Käyttöjärjestelmänä Aquos S2:ssa on Android 7.1.1 Nougat varustettuna Sharpin Smile UX -käyttöliittymällä.

Sharp-puhelimia ei juuri täälläpäin ole myynnissä nähty. Uutuuskin saapuu aluksi nyt Kiinan markkinoille 14. elokuuta alkaen. Hinnat kahdelle versiolle ovat 2 499 juania, noin 315 euroa, ja 3 499 juania eli reilut 440 euroa.

Sharp Aquos S2:n eri värivaihtoehdot.

Sharp Aquos S2:n eri värivaihtoehdot.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Terätön

    Noin tarkka näyttö vaatisi kyllä järjestelmäpiiriltä hieman enemmän potkua sulavan käytön takaamiseksi. Mutta kaunis on puhelin, ei siinä mitään.

    • Markus Lehtiniitty

      Eihän tuo ole kuin hiukan yli Full HD:n, joten Snapdragon 630/660 pitäisi kyllä piisata enemmän kuin hyvin.

Tuoreimmat jutut