Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

HMD lupaa Android 7.1.1 -päivityksen pian Nokia 3:lle – pitää kiinni päivityslupauksesta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia 3.

Nokia 3.

Nokia-puhelimista vastaava HMD Global on luvannut Android-puhelimille nopeat Android-versiopäivitykset sekä kuukausittaiset tietoturvakorjaukset noin parin vuoden ajaksi. Uusista Nokia-älypuhelimista Nokia 5 ja Nokia 6 tulevat markkinoille tuoreella Android 7.1.1 Nougatilla, mutta edullisimmasta Nokia 3:sta löytyy vielä toistaiseksi Android 7.0 Nougat.

Google julkaisi Android 7.1.1:n ensimmäisille laitteille jo joulukuun alkupuolella, joten kovin nopeasti sitä ei ole Nokia 3:een saatu. Puhelimen ongelma päivitysten kannalta on perustuminen MediaTekin järjestelmäpiiriin, kun muissa toistaiseksi nähdyissä uutuus-Nokioissa on Qualcommin järjestelmäpiiri. Noteerasimme tämän riskiksi jo hiljattain Nokia 3 -arvostelussammekin.

HMD ei voi tuoda uusia Android-päivityksiä Nokia 3:lle ilman MediaTekin panostusta. HMD:n toimitusjohtaja Arto Nummela on vahvistanut GearBurn.com-sivustolle HMD:n tekevän läheistä yhteistyötä MediaTekin päivityksen saamiseksi Nokia 3:een. Siitä odotetaan yhtä ensimmäisistä, ellei ensimmäistä puhelinta MediaTekin MT6737-piirillä, joka päivityksen saa.

Nummelan mukaan kahden vuoden päivitystuki pätee myös Nokia 3:een. ”Kyllä ja tämä on vivahde siinä… MTK ei tue 7.1.1:tä. Qualcomm tukee sitä… Me sanoimme MTK:lle, jos olette piiritoimittaja, teidän täytyy sitoututa tarjoamaan viimeisintä ja hienointa.”

Android 7.1.1 ei ole kovin merkittävä päivitys, mutta tuo kuitenkin muutamia uusia mahdollisuuksia sekä muun muassa uusia emojeja.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. iNdo

    ”Lupaa” != ”pitää kiinni”

  2. Juha

    Erittäin hyvä ja odotettu uutinen.

Tuoreimmat jutut