Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple-tietäjältä vielä toinen varmistus: ei sormenjälkitunnistinta uuden iPhonen näytössä – eikä myöskään ensi vuoden Samsung Galaxy S9:ssä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Tältä uuden iPhonen odotetaan laajasti näyttävän. iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan välissä huhuttu uusi huippu-iPhone iDrop Newsin aiemmin julkaisemassa kuvassa.

Tältä uuden iPhonen odotetaan laajasti näyttävän. iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan välissä huhuttu uusi huippu-iPhone iDrop Newsin aiemmin julkaisemassa kuvassa.

Applen suunnitelmien kenties parhaana paljastajana tunnettu KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo on nyt toistamiseen vahvistanut, että Apple on perunut sormenjälkitunnistimen integroinnin sen uuden huippu-iPhonen näytön osaksi. Kuon raportista kertoo Apple Insider.

Näytön läpi toimivaa sormenjälkitunnistinta odotettiin pitkään tämän vuoden uuteen huippu-iPhoneen, kunnes Kuon aiempi ja toisaalta Bloombergin raportti heinäkuun alussa ampuivat ajatuksen alas. Sen sijaan Apple on tuomassa uuteen iPhoneensa edistyneen kasvontunnistuksen, ”Face ID:n”, joka toimii Touch ID:n korvaajana.

Toistaiseksi näytön läpi toimivalla sormenjälkitunnistimella varustettua älypuhelimen prototyyppiä on esitellyt vasta Vivo. Jokin kiinalaisvalmistajista tuonee tekniikan ensimmäisenä markkinoille samaan tapaan kuin Xiaomi toi Mi Mix -puhelimessaan vaikuttavan, reunoille ulottuvan näytön. Toisin kuin Applen tai Samsungin huppumalleja, ei näitä erikoismalleja myydä kovin suuria määriä, mutta ne toimivat erinomaisina brändin kohottajina.

Kuon mukaan myöskään Samsung ei aio tuoda sormenjälkitunnistinta näytölle vielä keväällä odotettavassa Galaxy S9 -lippulaivaälypuhelimessaan – osaltaan koska Applen ratkaisu vähentää painetta tärkeimmältä kilpailijalta. Sen sijaan Galaxy S9:ssä tullaan yhä näkemään sormenjälkilukija takana nykyiseen tapaan. Galaxy S9 on saamassa myös kaksoiskameran ja paremman iiristunnistuksen.

Samsung suunnittelee tuovansa näytöltä löytyvän sormenjälkitunnistimen vasta Galaxy Note9:ään noin vuoden päästä. Kuo toteaa myös Samsungin suunnittelevan sormenjälkilukijoidensa toimittajan vaihtamista Synapticsistä Egisiin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. KIME1980

  Alkaa Apple ja Samsung tipahtaa b-luokkaan innovatiivisuudessa kiinalaiset menee ohi oikealta ja sekä vasemmalta.

  • kk

   Taisi jäädä juttu lukematta? Se on ihan eri asia julkaista teknologiademo, joita myydään muutama hassu, kuin julkaista tuote, jota myydään kymmeniä miljoonia. Siihen kymmeniä miljoonia myyvään tuotteeseen kun ei voi mitään keskeneräistä tekniikkaa laittaa, eikä tekniikkaa, jolle ei maailmassa ole tuotantokapasiteettia. Siksi varsinkin Applen on pakko käyttää valmista tekniikkaa, kun myyvät vain muutamaa mallia.

 2. Hendriks

  Uudistukset puhelimissa ovat vuosittain entistä pienempiä, 😕.

  • kk

   Puhelimet ovat kypsä tuotekategoria.

   • Azazel

    siks en enää jaksa vaihella vuosittain :)
    ei se parannus oo enää hintansa arvoinen edelliseen nähden

 3. KIME1980

  Ei jäänyt uutinen lukematta. Applella jos kellään olisi hyvä mahdollisuus tehdä sellainen puhelin joka sisältää näitä uusia ominaisuuksia joita ei vielä ole markkinoilla. Kalleimpaan malliin laittaisi näitä ominaisuuksia myynnin ei tarvitsisi ollakkaan kappale määrissä suurta Apple saisi kyllä myytyä kalliillakin hinnalla. Halvempiin malleihin voisi sitten laittaa näitä jo massavalmistuksessa olevia ominaisuuksia. Applekin alkaa ottamaan jo liian varman päälle aletaan koko ajan jäämään kauemmaksi heidän alkuperäisestä perinnöstä. Enkä ole Apple fani mutta surullisesti alkaa tulla mieleen Nokian alamäen ensimerkit.

  • Vili

   ”Enkä ole Apple fani mutta surullisesti alkaa tulla mieleen Nokian alamäen ensimerkit.”

   Ai missä mielessä? Onko multa mennyt joku ohi, onko joku valmistaja tuomassa jonkun puhelinmarkkinat mullistavan uuden ”iPhonen” mikä muuttaa totaalisesti markkinat?

  • Matti#2

   Nokiahan se nimenomaan toi tekniset gadgetit ekana, kukaan ei vaan keksinyt niille mitään käyttöä.

 4. Liste

  Kumma kun sitä turvallisuudeltaan heikkoa sormenjälkilukijaa pitää ylipäänsä puhelimiin tunkea valmistuskuluja nostamaan. On muka niin coolia avata lukitus sormenjäljellä :p

  • huhhuh1

   Sormenjälkitunnistin on kuitenin parempi kuin ettei ole mitään lukitusta ollenkaan. Minä ainakaan en jaksa mitään pinkoodeja joka kerta alkaa syöttömään kun puhelimen näyttö pitää saada auki, joten vaihtoehdot on ettei mitään lukitusta tai sitten sormenjälki.

   Tietenkin ne joilla on maailman luokan salaisuuksia puhelimessa, niin haluavat syöttää sen pin koodin, jonka voi urkkia paljon helpommin kuin mitä vaivaa joutuu näkemään sormenjälkitunnistimen ohittamisessa.

  • Jonahan

   On ”coolia” ja itseasiassa se on huomattavasti turvallisempaa kuin lyhyen PIN:n tai kuvion käyttö, puhumattakaan siitä että ei ole lukitusta.

   Jotta puhelimessa olisi minkäänlaista turvallisuutta on sen sisältö 1. kryptattava ja 2. laite lukittava. (iPhonen) Käyttäjä avaa lukituksen keskimäärin 80 kertaa päivässä, joten mitä vaikeampi (turvallisempi) salasana on, sitä enemmän kitkaa on tuossa lukituksen avauksessa. Tämä johti siihen, että ihmiset käyttivät lyhyttä numerokoodia ja itseasiassa ennen Touch ID:ta noin 50% käyttäjistä ei käyttänyt lainkaan koodia, Touch ID:n jälkeen vain vain 10% ei käytä[1] ja suurempi osuus käyttää pidempää ja turvallisempaa tunnuslukua.

   Ihan totta, sormenjälki ei ole 100% turvallinen, mutta sitä ei sentään näe olan yli, kuten lyhyen numerokoodin tai turvakuvion. Turvakoodi + sormenjälki on on paljon turvallisempi kuin ei tunnuslukua lainkaan. Vai onko coolia kirjoittaa se pitkä tunnussana kymmeniä kertoja päivässä?

   [1] https://developer.apple.com/videos/play/wwdc2016/705/

 5. Nokia

  Konkka-Samsung matkii Applea, ainakin hinnoissa. Tuleva S9 maksaa varmaan jo sit 1029 €. Muut tekee saman puolet halvemmalla ku konkka-Samsung, esim. OnePlus tai Xiaomi.

  • Iama Nieger

   Niin, applehan ei mitään ole keneltäkään ikinä kopioinut.

   • Nokia

    En mä niin ole sanonut ettei Apple ois kopioinnut muita koskaan mut konkka-Samsung ainakin yrittää matkia Applea, mm. hinnoissa.

 6. Nokia

  Konkka-Samsung matkii Applea, ainakin hinnoissa. Tuleva S9 maksaa varmaan jo sit ainakin 1029 €. Muut tekee saman puolet halvemmalla ku konkka-Samsung, esim. OnePlus tai Xiaomi.

Tuoreimmat jutut