Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Erittäin luotettavalta Apple-paljastajalta huonoja uutisia: ei sormenjälkitunnistinta uuden huippu-iPhonen näytössä – tällainen puhelimesta on tulossa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan välissä huhuttu uusi huippu-iPhone iDrop Newsin aiemmin julkaisemassa kuvassa.

iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan välissä huhuttu uusi huippu-iPhone iDrop Newsin aiemmin julkaisemassa kuvassa.

Yhtenä parhaimmista, ellei parhaimpana Applen suunnitelmien paljastajana viime vuosina tunnetuksi tullut KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo on julkaissut uuden raportin tulevista iPhoneista, kertoo 9to5Mac.

Tärkein uusi tieto Kuon raportissa liittyy sormenjälkitunnistimeen: sitä ei ole tulossa osaksi uuden huippu-iPhonen näyttöä, vaikka puhelin saakin virtuaalisen kotipainikkeen näytölle, joka kattaa lähes koko puhelimen etupuolen. Kuo ei ota kantaa sormenjälkitunnistimeen muuten ollenkaan, joten toistaiseksi epävarmaksi jää, onko sellaista tulevassa iPhonessa lainkaan. Yksi vaihtoehto on tunnistimen sijoittaminen puhelimen taakse, mutta tulevaan iPhoneen odotetaan myös parempia 3D-antureita, jotka voisivat tarjota jo tarpeeksi luotettavan kasvontunnistukseen perustuvan tunnistautumisratkaisun.

Uuden OLED-näytöllä varustetun huippu-iPhonen lisäksi iPhone 7 ja iPhone 7 Plus ovat saamassa hienoisesti päivitetyt suorat seuraajat. Uuden huippu-iPhonen nimestä ei ole tietoa. Veikkauksina on esitetty iPhone Edition, iPhone 10 tai iPhone X sekä iPhone 8.

Kuo uskoo uuden huippu-iPhonen tulevan 5,8 tuuman näytöllä, kuten hän on raportoinut jo pitkään. Näyttö peittää puhelimessa Kuon mukaan jopa ennätyksellisen paljon puhelimen etupinta-alasta, kun se yltää lähelle jokaista reunaa, lukuun ottamatta ainoastaan yläreunasta löytyvää leikkausta, jossa sijaitsevat muun muassa kamera sekä anturit. Ensi kertaa iPhoneen tuleva OLED-näyttöteknologia tarjoaa yleensä LCD-näyttöä paremman kontrastin, rikkaamman väritoiston sekä mahdollistaa ohuemman ja mahdollisesti myös vähävirtaisemman näytön.

5,8 tuuman näytöstä aktiiviseksi pinta-alaksi on jäämässä noin 5,2 tuumaa, kuten Kuo on myös jo aiemmin raportoinut. Loppu kuluu toimintoalueeseen. Näytön alareunassa sijaitsee virtuaalinen kotipainike, joka korvaa iPhonesta pois jäävän erillisen kotinäppäimen.

KGI on aiemmin jo helmikuussa julkaissut myös havainnollistavan kuvan tulevasta iPhonesta.

KGI on aiemmin jo helmikuussa julkaissut myös havainnollistavan kuvan tulevasta iPhonesta.

Huippu-iPhonen rakenne tulee koostumaan ruostumattomasta teräksestä sekä takana lasipinnasta. Edelleen LCD-näytöin varustetuissa 4,7 ja 5,5 tuuman iPhone 7s -laitteissakin rakenteen odotetaan muuttuvan takaa lasiseksi, mutta kehikko olisi alumiinia.

Uuden iPhonen 3D-anturit mahdollistaisivat kasvontunnistuksen ohella ”parannetut selfiet”. Antureiden odotetaan pystyvän tunnistamaan syvyyden ja luomaan näin 3D-malleja. Yhtenä parannuksena huippu-IPhoneen Kuo odottaa myös parempia kaiuttimia, jotka pystyisivät luomaan tasapainoisemman stereoäänen. Lisäksi huippu-iPhone voi tulla markkinoille harvemmissa värivaihtoehdoissa.

Kuo odottaa kaikkien uusien iPhone-mallien tulevan 64 ja 256 gigatavun tallennusmuistilla. Kaikissa on säilymässä myös Applen oma Lightning-liitäntä, mutta sisäisesti puhelimet tukevat USB Power Deliveryn myötä aiempaa nopeampaa latausta. Aiemmin on myös raportoitu huippu-iPhoneen olevan tulossa 2 700 milliampeeritunnin akun, joka on merkittävästi enemmän kuin iPhone 7:ssä (1 960 mAh), vaikkei puhelimen koko ole paljoa suurempi.

Puhelinten julkistuksen pitäisi tapahtua syyskuussa, mutta iPhone-huippumalli voi tulla myyntiin iPhone 7s -malleja myöhemmin. Saatavuuden odotetaan pysyvän heikkona aina ensi vuoteen asti.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Aika ihme, jos ei ole sormenjälkilukijaa edes takana. En oikein usko tuon naamantunnistuksen kätevyyteen. Miten se toimii esim. moottoripyöräkypärän kanssa?

  • Sony

   No vittu mitäpä veikkaat. :’D

   • Henrik1

    Tuskin vittua veikataan kuitenkaan. 😂😀

 2. KIME1980

  Ihan yhtä hyvin kun sormenjälkitunnistin ajohanskat kädessä eli kummatkin täysin turhia ominaisuuksia.

  • Matti#2

   Mieluummin sen hanskan riisuu kuin kypärän. Itse kasvatan aina myös kesäparran, toimiiko kasvontunnistus sen kanssa. Tai aurinkolasien?

 3. Hendriks

  Nämä profeetat tiedä mistään mitään!. Aina korjaavat ennustuksiaan,. 👎

Tuoreimmat jutut