Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Töppäsikö Microsoft vahingossa vai tarkoituksella – Windows 10 Mobile -päivitykset onnistuvat jälleen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Lumia 640 XL.

Lumia 640 XL.

Pääsiäisviikonloppuna ihmetystä herätti, kun Microsoft näytti vähin äänin vetäneen pois jakelusta sovelluksen, jolla Windows Phone 8.1 -laitteita voi päivittää Windows 10 Mobileen. Mitään selitystä tapahtuneelle ei annettu, mutta nyt tuo Versiopäivitysneuvoja-sovellus näyttäisi, jälleen vähin äänin, palanneen sovelluskauppaan.

Microsoftin mobiililaitetuki on jo pitkään aiheuttanut kummastusta, eivätkä viimeisimmät käänteet tee tilannetta ainakaan paremmaksi. Sovelluksen palautumisesta uutisoinut MSPowerUser-sivustokin mainitsee, kuinka hankalaa on, että Microsoft rajoittaa vanhempien Lumioiden Windows 10 -päivitykset joko päivitysneuvojasovellukseen tai Windows Insider -ohjelmaan.

Mikäli päivitykseen tarvittavat sovellukset eivät jostain syystä toimi tai ole saatavilla, saattavat käyttäjät joutua vasten tahtoaan palaamaan vanhempaan Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmään. Mikäli laite esimerkiksi palautetaan tehdasasetuksiin, palautetaan samalla käyttöön Windows Phone 8.1, ja laitteen palauttaminen tehdasasetuksiin ja sen jälkeen päivittäminen Windows 10:een on useamman tunnin operaatio.

Tiedossa ei ole, keskeyttikö Microsoft päivitystyökalun jakelun jostain tietystä syystä, vai oliko kyseessä puhdas vahinko. Windows-puhelimien tuki kuitenkin kaventuu kaiken aikaa, sillä muutama päivä sitten Microsoft ilmoitti Windows 10:n ison Creators Update -päivityksen saapuvan kaikkiaan vain 13 eri puhelinmallille. Näin esimerkiksi Lumia 830, Lumia 930, ja Lumia 1520 ovat putoamassa pois uusia ominaisuuspäivityksiä saavien Windows-puhelinten joukosta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Yusa

    No nyt on nerokasta markkinointia! ”Kaikki” alkoivat yhtäkkiä kaivata kymppiä luuriinsa :D

Tuoreimmat jutut