Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft vahvisti karun tiedon: vain nämä 13 Windows-puhelinta saavat päivityksen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Windows 10 Mobile.

Windows 10 Mobile.

Microsoft on virallisesti vahvistanut aikovansa tuoda uuden Creators Update -päivityksen Windows-puhelimista vain 13 eri mallille. Jatkossa uusilla ominaisuuksilla päivittyy vain pieni joukko puhelimia.

Creators Updaten saavat puhelinmallit ovat:

 • Alcatel IDOL 4S
 • Alcatel OneTouch Fierce XL
 • HP Elite x3
 • Lenovo Softbank 503LV
 • MCJ Madosma Q601
 • Microsoft Lumia 550
 • Microsoft Lumia 640/640XL
 • Microsoft Lumia 650
 • Microsoft Lumia 950/950 XL
 • Trinity NuAns Neo
 • VAIO VPB051

Esimerkiksi siis Lumia 830, Lumia 930, ja Lumia 1520 ovat näin näillä näkymin putoamassa nyt pois uusia ominaisuuspäivityksiä saavien Windows-puhelinten joukosta.

Creators Update ei varsinaisesti ole puhelimissa mikään suuri päivitys. Suurimmat muutokset saa Microsoft Edge -selain. Pienempiä päivityksiä on tehty Microsoftin virtuaaliavustajaan Cortanaan ja myös Microsoftin kauppa saa päivitystä. Myöhemmin syksyllä julkistettava Windows 10 Redstone 3 -päivitys tulee olemaan ennakko-odotusten mukaan suurempi tapaus puhelimille.

Microsoft on aloittamassa Windows 10 Mobilen Creators Updaten jakelun 25. huhtikuuta.

Windows 10 -tietokoneille enemmän uutta tuova Creators Update saapui jo 11. huhtikuuta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Yusa

  Typerää hylätä 930/1520 tässä vaiheessa, kun korvaavaa kalustoa ei ole markkinoilla. Nuo ovat kuitenkin edelleen ne parhaat/laadukkaimmat Lumiat. Sitten kun päivittäminen ei enää ole teknisesti mahdollista voi vanhat työntää sivuun.

  • Robob

   Näitä puhelimia tässä vaiheessa vielä käyttäville on yksi hailee tuleeko sille päivityksiä ikinä. Riittää kun sillä voi soittaa ja lähettää tekstareita. Korvaavaa kalustoa EI ole tulossa. Jos alusta on hylätty, ajettu alas, sille tule mitään uusia ohjelmia ja kaikki vanhatkin ohjelmat poistetaan ja lopetetaan, niin ketä hei oikeasti kiinnostaa. Ei ainakaan Microsoftia jonka johtava intianihme myy sinulle mieluummin kuukausimaksullista pilveä ja uberaofficea. Ostakaa IPhone tai Androidi puhelin, mutta Microsoftin hylätyt markkinoilta poistuneet kusetuspuhelimet kannattaa kiertää kaukaa.

   • Yusa

    Ei käy vaihtoehdot. Applen tuotteet ovat aivan liian kalliita massoille hankittavaksi ja Android-laitteiden käyttö firman verkossa on kokonaan kielletty. Eli Lumialla mennään niin kauan kuin niissä henkeä riittää. Ja kun sitä riittää, niin MS saisi tuoda niille myös asiaankuuluvat päivitykset.

    Periaatteellinen murhehan tämä tietenkin on. Eihän tuo päivitys luuria isosti vie mihinkään suuntaan, vaan hommaa pelittää niin kuin ennenkin. Nämä ovat loistavia laitteita, kun someominaisuuksia tarvitaan hyvin rajoitetusti.

   • pepe

    Voisit Robob lopettaa tuon trollaamisen. Et ilmeisesti ole käyttänyt Lumioita aikoihin kun puhut potaskaa. Kyllä noille mikki puhelimmille löytyy käyttäjiä ja Lumiat toimivat hyvin ja päivitykset tulee niille puhelin malleille missä rauta tukee päivitystä( ei ne android tai iphonen vanhat mallitkaa saa aina uusimpia päivityksiä). Ja ne TÄRKEIMMÄT appsit löytyy kyllä esim Here,fonecta,parkman,posti ja whatsapp ja niin edelleen :). Lumioita käytää aikuiset eikä lapset =). Me Lumian käyttäjät emme tarvitse uusimpia pelejä ja kauneusvinkki appsei ;).

    • Yusa

     Se on just näin. Työluurina Lumiat pelittävät edelleen erinomaisesti, mitään olennaista ei puutu. Himosomettaja tai pieruappseja kaipaava joutuu tietenkin valitsemaan Androidin.Mitä vaikkapa iOS-laitteisiin tulee niin siellähän päivitykset pyörivät hyvin. On ihan ok, että joku iPhone 4 pudotetaan tässä vaiheessa pois ringistä, johan siellä tekniikka tekee tenän.

     Lumia 930 tai 1520 ei todellakaan ole vielä niin rupinen raakki, että se oikeuttaisi niiden hyllytyksen. Päin persettä on hoidettu tämäkin homma. Senhän MS toki mobiilissa osaa.

 2. KIME1980

  X20 Sarjan puhelimen päivitysten loppuminen on ymmärrettävää kun microsoft luvannut 36kk tuen päivityksille. X30 Sarjalaisille olisi pitänyt vielä tämän päivityksen tulla koska muuten ei ihan täyty tuo 36kk lupaus.

Tuoreimmat jutut