Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mitä ihmettä Microsoft oikein touhuaa? Päivitykset Windows 10 Mobileen estetty

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia Lumia 930 ja 830.

Nokia Lumia 930 ja 830.

Kun yhdistetään Microsoft ja mobiili, niin lähes mikään ei enää juuri onnistu yllättämään. Microsoftin viimeisimmät peliliikkeet kuulostavat kuitenkin hämmästyttäviltä.

Microsoft on vetänyt pois saatavilta päivitystyökalun, jota tarvitaan Windows Phone 8.1 -puhelinten päivittämiseksi Windows 10 Mobileen. Näin nyt Windows-puhelimia ei ainakaan tällä hetkellä enää voi päivittää lainkaan Windows 10 Mobileen.

Viikon lopuksi Microsoft vahvisti myös tiedot tulevan Windows 10:n Creators Update -päivityksen mobiiliversion tulosta vain 13 eri Windows-puhelinmallille päivityksenä.

Microsoftin päivitystyökalun pois vetämisestä kertova MSPoweruser toteaa nyt nähdyn olevan vain viimeinen tapahtuma sarjassa Microsoftin eriskummallisia liikkeitä, jotka ovat herättäneet epäilyjä koko Windows 10 Mobilen tulevaisuudesta.

Microsoft on jo ajanut alas Lumia-puhelinten myyntiä varastojen hiipuessa eikä sen omista tulevista laitteista ole mitään tietoa. Windows-puhelimia myydään nyt lähinnä vain yrityksille, sillä kuluttajille uuden, tekniikaltaan kilpailijoihin nähden vanhentuneen Windows-puhelimen hankinnassa jatkuvasti heikkenevän sovellustuen tilanteessa ei ole enää mitään järkeä.

Microsoft joutuu nyt jälleen vakuuttelemaan olevansa yhä sitoutunut Windows 10 Mobileen. Tähän tilanteeseen sen ovat ajaneet lukuisat liikkeet, jotka kertovat täysin päinvastaista. Nähtäväksi jää, puhuvatko tässäkin tapauksessa lopulta teot enemmän kuin sanat.

Loppujen lopuksi kuitenkaan sillä, mitä Microsoft vielä Windows Phonen ja Windows Mobilen kanssa tekee, ei edes enää ole mitään varsinaista merkitystä. Windows-puhelimet ovat jo mennyttä – enää odotetaan vain jo tapahtuneen virallista toteamista.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. juujika

  Ei ainakaan Lumia 820 puhelinta saa päivitettyä Windows 10 vaikka päivitystä lupailtiin. Ei edes sovelluskauppa toimi, joten puhelimeen ei saa ladattua mitään sisältöä. Ei ole toiminut aikoihin.
  Ei ikinä Windows puhelimia.

 2. Waiski

  Eilen yritin päivittää Lumia 640 LTE luuria jossa sisällä 8.1 Versiopäivitys-apuri kertoi, että päivitys 10-versioon ei ole nyt mahdollista, Microsoft selvitää onko päivitys mahdolista tulevaisuudessa ko. Puhelimeen. Heh…. Aika firma…

  • Juha

   Kuka enää tässä vaiheessa ei ole päivittänyt 640:stä kymppiin? Oma vika, oli puolitoista vuotta aikaa hoitaa homma. Itsellä päivitykset rullaa Windows kympissä hienosti.

   Mobiili-Windows muten häviää sitten kun pöytä-koneiden Windows häviää. Ei näköpiirissä.

   • Waiski

    Kaikki ei ole niin tutkalla kuin sinä Juha. Ja Microsoftin kanssa näköjään täytyy ollakin;-) luuri oli äitini ja Apple käyttäjänä en ole tuollaiseen typeryyteen törmännyt.. mutta ei hätää, äidille on tulossa iPhone, sen voi päivittää myös myöhässä…

 3. Robob

  Kouluesimerkki Microsoftin ”kustaan asiakkaan varpaille tuesta” ja kuinka Windows 10 pikkuhiljaa ajetaan alas. Windows on Mikkisoftalle rasite ja rahat tehdään suuren intiaanipäällikön mukaan pilven ja officen kuukausimaksuilla. En suosittele Windows 10 päivitystä jatkossa kenellekkään joten tämähän on vain positiivista jos sitä roskaa ei päivitetä hyvin toimivan 8.1:n tilalle. Windows 7 ja 8 puhelimilla voi ihan hyvin soittaa ja lähettää tekstareita. Se riittää useimmille aikuisille Microsoftin mukaan ja ainahan vaihtaa Androidiin tai Applen tuotteisiin jos kengät ovat Microsoftin kusesta kastuneet liikaa.

  • sivusta seurannut

   Taidat rakastaa salaa Microsoftia ja Windowsia, kun samaa mantraa hoet jokaisessa Microsoftiin liittyvässä uutisessa.:-D

 4. Åboy

  Ellei tarkoituksena ole saada ihmiset luopumaan puhelimistaan, jotta sen tuki voidaan ajaa alas…

 5. Yusa

  Ihan loogista lopettaa kymppiin päivittäminen niiden luurien osalta, joissa kymppiäkään ei enää päivitetä. Looginenkin toiminta voi silti olla perseestä.

  Windows-luurien fanittajat ovat viime aikoina julistaneet miten tärkeää olisi pakottaa kymppi kaikkiin mahdollisiin 8.1-luureihin. Kävikin näköjään päinvastoin, eikä kymppiä enää saa, vaikka haluaisi ja rautakin sen mahdollistaisi. Sääli.

 6. jarppi0123

  Meidän nokia lumia 830 puhelimessa on windows10. Jos vie puhelimen huoltoon niin asentavat aina ensimmäisen version windows versiosta jolla puhelin tuli kauppoihin. Eli nokia lumia 830 tuli windows 8,1. Eli ei kannata hajottaa puhelinta ja viedä huoltoon. Viime kerralla kun puhelin oli huollossa kysyin et tuleeko uusin päivitys. Myyjä sanoi et tulee. Eli piti tulla windows10. Mut toisin kävi tuli windows8,1. Yrittävät poistaa käytöstä Nokian lumia puhelimet näköjään.

  • Yusa

   Ei pidä paikkaansa. Oma L930 kävi vuoden vaihtuessa huollossa ja palattessa käyttiksenä oli edelleen kymppi.

 7. CyberAngel

  Kannattaisi ehkä tiedustella asiaa HP:lta.
  Se kun nääs myy HP Elite x3 puhelimia,
  joten niiden elinkaari on kiinnostava seikka.

  Negatiivinen aattelu näyttäisi olevan vallalla.
  Valeuutisia tulee solkenaan.
  Tärkeää onkin nykyään se, miten nopeasti ”uutinen” julkaistaan.
  Totuus siis myydään rahasta. Asia on pahasta.

  • Yusa

   Eihän X3 ole joutunut sivuraiteelle. Tuon osalta tarvitsee olla vain vähän huolissaan.

 8. Henrik1

  Microsoft panostaa Windowsin osalta PC maailmaan ja hylkää toistaiseksi mobiilin kehittelyn + päivittämisen.

  • Yusa

   Mobiili lienee tulevaisuudessa pelkkä telakoimattoman PC:n vaihtoehtoinen käyttöliittymä. Loistava idea, mutta toimivuus ”hieman” arveluttaa.

 9. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Kyllähän MS voisi jo ääneenkin sanoa tuon mobiilipuolen alasajon. Kaikkihan sen jo tietää. Toki MS voi suojella osakkeiden hintoja. Huolimatta siitä, että mobiilipuolelta on jo lähes kokonaan valot sammutettu, voisi sen myöntäminen ääneen saada MS:n osakkeen melkoiseen syöksyyn.

  • pepe

   Totta , mutta pian ei ole microsoftilla puhelimia vaan pienellä näytöllä oleva pc missä on puhelin ominaisuus. Siksi ei enää panosteta mobiiliin kuin se mitä on pakko.

 10. kikka6

  Ainut säälittävä ja surkea asia on edelleenkin se seikka, että windows phonelle ei kuluttajien ja myyjien toimesta koskaan annettu kunnollista mahdollisuutta. Käyttöjärjestelmä oli alkuun kömpelö, mutta nykyisin ihan timanttisen hyvä. Vanhemmat takkuili älypuhelimien käytön kanssa niin kauan, että saivat wp10:n sen jälkeen alkoivat oppia miten älypuhelinta käytettän -> eli se on aloittelevalle erittäin hyvä. Lapsille MS:n perheturva on aivan timanttisen kova juttu. Androidissa jäädään valovuosia tästä ja ei ole mahdollisuutta hallita kaikkien laitteiden ikärajoja ja käyttöaikoja samasta paikasta jos Win koneet ja androidi luureja (kukaan täysijärkinen ei käytä chrome os:ää). Mikään muu puhelin ei ole 2 vuotta toiminut kuin unelma, ilman ongelmia -> Lumia 930. En keksi mitään moitittavaa WP10:stä, jos sitä ikuisuuden vaivannutta ongelmaa sovelluksien määrästä ei lasketa, mutta itseäni sekään ei haittaa.

Tuoreimmat jutut