Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Suuri kameratesti #5: Samsungin voittokulku jatkuu viime vuodesta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

samsung galaxy s7

Artikkelisarjan aiemmissa osissa olemme esitelleet niin Sony Xperia X:n, Huawei Nexus 6P:n kuin iPhone 6s Plussankin. Lisäksi olemme julkaisseet jokaisesta testiin otetusta puhelimesta näytekuvan sarjan ensimmäisessä artikkelissa.

Tämän kertaisessa artikkelissamme keskitymme Samsungin tuoreeseen Galaxy S7 -lippulaivamalliin. Muistin virkistämiseksi suosittelemme tutustumaan Galaxy S6:sta ja Galaxy S7:sta aiemmin julkaistuihin arvosteluihin.

Samsung Galaxy S7: hyvästä paremmaksi

Viime vuoden loistavan Galaxy S6:n jälkeen Samsungilla on ollut haastetta Galaxy S7:n kameran kehittämisessä. Monien muiden yhtiöiden tapaan Samsung on laskenut tämän vuoden lippulaivamallissaan megapikseleiden määrää ja keskittynyt erityisesti hämäräkuvauksen parantamiseen. Kompromissi onkin onnistunut ja Galaxy S7 tarjoaa yksiä tämän hetken parhaimmista mobiilikuvista.

Hyvän kuvanlaadun lisäksi Samsung tarjoaa Galaxy S7:n myötä yhden kaikkien aikojen parhaista kameraohjelmistoista, joka antaa mahdollisuuden muun muassa valotusajan ja ISO-arvon säätöön. Samalla kameraohjelmisto toimii kautta linjan nopeasti ja kaikki kameran käynnistämisestä kuvan tarkennukseen onnistuu sekunnin murto-osassa.

 

Plussat:  

 • Nopeakäyttöinen
 • Hyvä hämäräkuvauksessa

 

Miinukset:

 • Etukamera ei yllä takakameran tasolle

 

0_galaxy_s7 1_galaxy_s7 2_galaxy_s7 3_galaxy_s7 4_galaxy_s7 5_galaxy_s7 6_galaxy_s7 7_galaxy_s7 8_galaxy_s7 9_galaxy_s7 10_galaxy_s7 11_galaxy_s7

 

 
Tämä artikkeli perustuu ruotsalaisessa Mobil-julkaisussa aiemmin julkaistuun artikkeliin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Aaaargh

  Samsung on yksi huonoimmista tuossa maisemakuvassa, josta on näyte kaikilta kännyköiltä siinä ensimmäisessä jutussa (kannattaa katsoa kuvat tarkemmin selaimen Näytä kuva -toiminnolla).

  Samsung hävittää aallot epämääräiseksi mössöksi. Kaukana olevat nosturit näkyvät erittäin epäselvästi, eivätkä edes lähellä olevat veneiden mastot tai puu näy terävinä. Kaukana olevan kerrostalon keltainen väri vääristyy, jne. Samsungin kuvat näyttävät kohtalaisilta vain mobiilikokoisina.

  • SANDY

   Veden pinta on samanlaista ”puuroa” myös lg’n,sonyn,htc’n kuvissa koska tuuli ei aiheuta veden pinnan väreilyä kyseisissä kuvissa, mutta Joo esim iphonen kuvassa puu ja mastot näkyvät terävämmin kuin s7’n kuvassa. Nosturit näkyvät myös selkeämmin iphoneilla johtuen kuvan hämäryydestä.

 2. Hämmentynyt

  Samsungin voittokulku? Testattavia puhelimiahan oli roppa kaupalla, mutta arvostelusarja loppuu viidenteen osaan samsungin voitoksi? En ymmärrä

  • Markus Lehtiniitty

   Tämä artikkelisarja oli alun perin tehty Ruotsissa kumppanimme Mobil.sen toimesta.

   Valitettavasti tässä aikataulut meni sekaisin ja loppuja osia ei sopimuksen päättymisen vuoksi tullakaan enää julkaisemaan täällä meillä Mobiili.fissä. Näin tämän ei ollut tarkoitus mennä ja syypäitä tähän on useampia.

   Ruotsin kielellä alkuperäisen testin voi käydä kuitenkin tarkistamassa ja Galaxy S7 näytettäneen julkistetun voittajaksi:
   http://www.mobil.se/tester/j-mf-rande-tester/j-mf-rande-test-b-sta-mobilkameran-2016?nodePage=7#.V6hZypN94yl

   • Hämmentynyt

    Kiitoksia selvennyksestä

 3. Esa

  Ihan kiva että testaillaan, mutta jos ei muuta vertailla kun automaattiasetuksilla otettujen kuvien kuvanlaatua niin aika riittämätön testi.

  miten on esim. automaattitarkennuksen nopeus ja osumatarkkuus? joskus omistin lumia 1020:n, mutta turha sillä oli leikkiviä koiria koittaa kuvata kun tarkennus kestää liian kauan.

  ja pikainen nettitutkimus kertoo että sonyt osaa ottaa myös hämärässä hyviä kuvia, mutta ei automaattiasetuksella. varmaan muillakin valmistajilla löytyy hämäräkuvakselle paremmat asetukset.

Tuoreimmat jutut