Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Suuri kameratesti #2: vieläkö Apple taitaa mobiilikuvauksen salat?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

appleiphone6splus

Julkaisimme aiemmin tänään kameravertailumme ensimmäisen osan, jossa kävimme lyhyesti läpi kaikki testiin tulevat puhelimet esimerkkikuvineen. Nyt artikkelisarjan toisessa osassa keskitymme erityisesti Applen iPhone 6s Plussaan, jonka kanssa olemme ottaneet kuvia useista eri tilanteista.

iPhone 6s Plus: vanhaa tuttua Applea

iPhone-puhelimet ovat aina suosineet yksinkertaistettua käyttöliittymää, mutta pystyneet siitä huolimatta kilpailukykyisiin valokuviin. Sama pätee myös iPhone 6s Plussassa. Puhelimesta puuttuvat ominaisuudet, kuten ISO-säätö, manuaalinen tarkennus ja valotusajan määritys. Mukana ovat vain välttämättömät toiminnot, mutta tästä huolimatta kuvat ovat usein kilpailijoiden kameroita parempia. iOS:n automaattiasetukset ansaitsevatkin paljon kiitosta, vaikka tulevaisuudessa käyttäjille suosi annettavan enemmän valinnanvaraa.

iPhone 6s Plussan suurin heikkous tulee esiin hämäräkuvauksessa, jossa kamera ei vedä vertoja Galaxy S7:lle tai Nexus 6P:lle. Huolimatta optisesta kuvanvakautuksesta, tulee iPhone 6s Plussan kuvista usein rakeisia, eivätkä kuvat kestä lähempää tarkastelua. Yökuvauksessa korostuu myös Applen aiempi päätös karsia manuaalisäädöt minimiinsä, sillä hyvältäkään alustalta kuvatessa, ei käyttäjä voi manuaalisesti valita kuvissa käytettävää valotusaikaa.

 

Plussat

 • Selfie-kuvat
 • Helppokäyttöinen käyttöliittymä

 

Miinukset

 • Manuaalisäätöjen rajallisuus

 

0_iphone6s_plus 1_iphone6s_plus 2_iphone6s_plus 3_iphone6s_plus 4_iphone6s_plus 6_iphone6s_plus 7_iphone6s_plus 8_iphone6s_plus 5_iphone6s_plus 9_iphone6s_plus 10_iphone6s_plus 11_iphone6s_plus

 
Tämä artikkeli perustuu ruotsalaisessa Mobil-julkaisussa aiemmin julkaistuun artikkeliin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jake123

  Totta tuo sinänsä kyllä …mutta kyllä iPhonen kuvaa pystyy jo kuvaustilanteessakin säätämään. Kuvan valotuksen voi mittauttaa miltä kohdalta kuvaa tahansa. Siis tummasta tai valoisasta kohdasta esimerkiksi vain tökkäämällä haluamaansa kohtaa näytöllä. ;)
  Ja/tai kuvan sävyä voi myös itse ihan manuaalisesti säätää tummemmaksi tai vaalemmaksi ihan halunsa tai tarpeen mukaan, näyttöön ilmaantuvan liukusäätimen avulla.

  Eli kyllä sitä täysautomaattiakin pystyy säätämään, vaikka valotusajan pituutta eikä ’filmin’ eli kennon herkkyyttä voikkaan.

  Ja kontrastit ynnä värikylläisyyttä, valoisia ja varjoisia osia, ym voi säätää jälkikäteen kuvan katselusoftassa olevilla säätömahdollisuuksilla.

  Erinomainen kamera edelleen hämäräkuvaheikkouksestaan huolimatta

 2. jake123

  Ja huomioit kaiketi myös salakuvan erinomaisuuden… Toki mallin rajoissa ;)

  • jake123

   siis SALAMAKUVAN erinomaisuuden

Tuoreimmat jutut