Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Suuri kameratesti #4: Sony Xperia X vanhojen huippukameroiden varjossa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

sonyxperiax

Olemme testanneet artikkelisarjamme edellisissä osissa Applen iPhone 6s Plussaa sekä Huawein Nexus 6P:tä. Lisäksi sarjan ensimmäisessä osassa teimme nopean yhteenvedon kaikista testiin otettavista puhelimista. Tällä kertaa keskitymme puolestamme Xperia X -malliin, joka on Sonyn tuore seuraaja kehuja kärenneelle Xperia Z -mallistolle.

Xperia X: vanhojen lippulaivamallien vanavedessä

Tänä päivänä Sony toimittaa kamerakomponentteja paitsi Xperia-sarjan puhelimiin, myös moniin kilpailijoiden puhelimista. Muun muassa Huawei ja Samsung ovat Sonyn listalla, mikä asettaa kovat odotukset myös Sonyn omaa Xperia X –mallia kohtaan.

Heti ensikosketuksesta Xperia X herättää luottamusta erillisellä kamerapainikkeella, mikä on nykypuhelimissa harvinaista. Kamerapainiketta painamalla, puhelin käynnistää automaattisesti kamerasovelluksen ja on valmis kuvaukseen. Kuvat itsessään ovat 23 megapikselin tarkkuisia ja pelkästään pikseleissä mitatessa Sony on selvästi kilpailijoita edellä.

Ongelmat Xperia X:n kohdalla alkavat valitettavasti käytännön valokuvauksessa, jossa puhelin kärsii paitsi rajoitetuista manuaaliasetuksista, myös heikosta kuvanlaadusta. Toisin kuin iPhone 6s Plussan ja Nexus 6P:n kanssa, ei Xperia X onnistu tuottamaan automaattiasetuksille erityisen onnistuneita otoksia, mikä korostuu erityisesti huonommassa valaistuksessa. Kun manuaaliasetuksistakaan ei löydy tarvittavaa säätövaraa kuvaukseen, on kameraa kokonaisuudessaan vaikea suositella.

 

Plussat:

 • Fyysinen kamerapainike

 

Miinukset:

 • Heikko kuvanlaatu hämärässä
 • Selfie-kuvat

 

0_sony_xperia_x 1_sony_xperia_x 2_sony_xperia_x_pakattu 3_sony_xperia_x_pakattu 4_sony_xperia_x_pakattu 5_sony_xperia_x_pakattu 6_sony_xperia_x_pakattu 7_sony_xperia_x_pakattu8_sony_xperia_x9_sony_xperia_x10_sony_xperia_x

 

 
Tämä artikkeli perustuu ruotsalaisessa Mobil-julkaisussa aiemmin julkaistuun artikkeliin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Olisi voinut samalla ihan mielenkiinnosta testata, ylikuumeneeko puhelin kuvatessa [email protected] videokuvaa. Osalla käyttäjistä on ilmennyt ylikuumenemista ja pakkosammutusta tuon(kin) mallin kohdalla.

  • Matti

   Minulla oli xperia z3 compact, sillä pystyi ottamaan pari sekunttia videota tehosteet päällä, ennen pakkosammutusta. Laatuvehe.

 2. hhameenoja

  Olin reisulla Kainuun korvessa ja mukana useampi älypuhelin. Yllättäen kuuluvuus oli eri puhelimilla aivan eritasoista. Vaihtelin Elisan ja Soneran simmejä keskenään. Signaalien vastaanotossa samalla kortilla eri laitteiden erot yllätti. Toisella laitteella nousi laajakaista mutta toisella ei yhteyksiä. Eroja toki operaattoreissa ja tukiasemian sijainnilla kokeilupaikan suhteen.

  VAlokuvien laadun lisäksi ehdottaisin testaukseen yhteyksien toimiminen, sillä yhteys tukiasemaan on edelleen puhelimen perusedellytys.

Tuoreimmat jutut