Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsungin huippu-uutuudet Galaxy S7 ja S7 edge arvostelussa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung Galaxy S7 ja S7 edge

Samsungin uudet Galaxy S7 -mallit ovat täällä. Ennakkotilaukset alkoivat heti esittelyn jälkeen helmikuussa ja muutamat Soneralta tilanneet ehtivät laitteensa jo saadakin, mutta virallisesti Galaxy S7:n ja S7 edgen toimitukset alkavat tällä viikolla. Ehdin vajaan viikon verran kokeilla, miltä Samsungin huippu-uutuudet tuntuvat päivittäisessä käytössä. Voin sanoa, että ne tuntuivat todella hyviltä.

Samsung Galaxy S7 ja S7 edge

Samsungin tämänvuotinen linja näyttäisi hieman poikkeavan viimevuotisesta. Vuosi sitten keväällä Samsung julkaisi 5,1-tuumaisilla näytöillä varustetut Galaxy S6:n ja S6 edgen sekä syksyllä vielä 5,7-tuumaisella näytöllä varustetun S6 edge+:n. Nyt Galaxy S7 on edelleen varustettu tutulla 5,1-tuumaisella näytöllä, mutta S7 edgen näyttö on 5,5-tuumainen. S7 edgestä tuskin nähdäänkään plussamallia tänä vuonna.

S7 ja S7 edge, miten ne eroavat toisistaan?

Galaxy S7 ja S7 edge eroavat toisistaan käytännössä vain näytön koon ja sitä myöden myös ulkomittojen ja akun koon osalta. Ulkonäössä suurin ero on edgen näytössä, joka on reunoiltaan kaareva, kun perusmallin näyttö on suora. Ohjelmistopuolella edge-mallissa on muutamia reunanäytön erikoistoimintoja, joita ei perusmallista löydy. Muilta osin laitteet ovat yhtenevät.

Samsung Galaxy S7 edge

Samsung Galaxy S7 / S7 edge:

 • Näytön läpimitta 5,1 / 5,7 tuumaa, resoluutio 2560 x 1440 pikseliä, AMOLED
 • Järjestelmäpiirinä Samsung Exynos 8890 8-ytimisellä suorittimella (Pohjois-Amerikassa Qualcomm Snapdragon 820)
 • RAM-muistia neljä gigatavua, sisäistä tallennustilaa 32 gigatavua, josta käyttäjälle vapaana hieman alle 25 gigatavua
 • 5 megapikselin etukamera
 • 12 megapikselin takakamera optisella kuvanvakaimella, Dual Pixel -vaihetarkennus, f/1,7
 • MicroSD-muistikorttipaikka
 • IP68-luokitus, täydellinen suojaus pölyltä ja vedeltä, kestää upotuksen 1,5 metrin syvyyteen enintään 30 minuutiksi
 • Akun kapasiteetti 3000 / 3600 milliampeerituntia
 • 142,4 x 69,6 x 7,7 millimetriä, 152 grammaa / 150,9 x 72,6 x 7,7 millimetriä, 157 grammaa
 • Suositushinta 749 euroa / 849 euroa

Samsung Galaxy S7 edge

Evoluution tulos

Sosiaalisessa mediassa näin kommentin, jonka mukaan Galaxy S7 olisi ”ihan samanlainen kuin S6” ja vielä ”huonommalla kameralla, koska vain 12 Mpix”. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Äkkiseltään katsottuna S7-mallit saattavat muistuttaa edeltäjiään, eikä niissä varsinaisesti mitään täydellisen mullistavia uudistuksia ole, mutta oikeasti aivan kaikki on laitettu uusiksi. Jopa perus-S7:n näyttö saattaa teknisten tietojen valossa vaikuttaa samalta kuin S6:ssa, mutta S7:ssä se on vieläkin parempi, ja itse asiassa DisplayMate valitsi sen parhaaksi näytöksi, mitä älypuhelimissa on nähty.

Samsung Galaxy S7 edge

Viimevuotiset mallit Samsung uudisti aiemmista malleista täysin, mutta S7-mallit jatkavat selkeästi S6-mallien jalanjäljillä. Silti laitteet ovat kaikilta osin uudistettuja ja parempia. Uudet laitteet ovat paksumpia ja pyöreämmin muotoiltuja. Merkittävimpiä ja varmasti toivotuimpia uudistuksia ovat paluun tehneet muistikorttipaikka sekä vesi- ja pölytiiviys. Tehoa on enemmän, käyttöjärjestelmä on sulavammin toimiva ja kamera on parempi niin kuvanlaadultaan kuin käytettävyydeltään. Megapikselimäärällä ei muuten juurikaan ole tekemistä kuvanlaadun tai kameran paremmuuden kanssa.

Samsung Galaxy S7 ja S7 edge

Suurimpina syinä uusien mallien pulskaan muotoiluun lienevät isommat akut, ja tähän muutokseen moni varmasti onkin valmis. Galaxy S7 edgen kohdalla sen takalasi ei enää ole aivan suora, vaan kaareutuu hieman reunoilta. Lisäksi laitetta ympäröivä alumiinirunko on hieman aiempaa sirompi. Sen vuoksi en itse oikein tullut toimeen edgen kanssa, sillä sormeni tekivät usein harhaosumia näytön reunoille. Perusmallin S7 sen sijaan on ikään kuin käänteisesti muotoiltu, eli sen näyttö on suora (vaikka näyttöä peittävä lasi hieman reunoiltaan kaareutuukin), mutta takaosa on voimakkaasti kaareva. Mielestäni tänä vuonna juuri perusmalli onkin se paremman näköinen ja miellyttävämpi kädessä.

Nopeammin, pidemmälle

Peruskäytössä Galaxy S7 -malleja ei voi kuin ylistää. Android Marshmallow -käyttöjärjestelmä toimii hienosti ja Samsung on hieronut oman TouchWiz-käyttöliittymänsä todella sujuvaksi. Laite ei jumittele tai mieti ylimääräisiä, vaan kaikki toimii nopeasti ja suorituskykyä riittää. Lisäksi laitteet eivät testijaksolla kuumentuneet samalla tavoin kuin edeltäjänsä. Raskaita sovelluksia pyöritettäessä laitteet kyllä lämpenivät, mutta selvästi S6-malleja vähemmän.

Samsung Galaxy S7

Teknisenä yksityiskohtana voisi mainita, että sekä Snapdragon 820 -versio että eurooppalainen Exynos-versio on varustettu suorittimen nestejäähdytyksellä. Kyseessä ei ole jatkuvasti virtaava vesi samaan tapaan kuin auton moottorissa tai tehokkaassa pöytätietokoneessa, vaan pieni, litteä metalliputki, joka sisältää hyvin pienen määrän nestettä. Suorittimen lämmössä neste kiehuu ja kaasuuntuu, siirtää lämpöä pois suorittimelta ja jälleen jäähtyy, nesteytyy ja palautuu suorittimelle.

Esiasennettuja sovelluksia Samsung on tuttuun tapaansa ympännyt runsain mitoin, ja mukana ovat jälleen esimerkiksi Microsoftin Office-sovellukset sekä Skype. Useimmat turhat sovellukset saa jälleen kuitenkin siivottua piiloon sovellusvalikosta.

Samsung Galaxy S6 edge+ ja S7 edge

Kuvakulma hämää, mutta Samsung Galaxy S7 edge on hivenen pienempi kuin viimevuotinen S6 edge+.

Akkukesto uusissa malleissa on ottanut mukavasti askeleen tai kaksikin parempaan suuntaan. Erityisesti perusmallin S7:ssä akku kesti arkikäytössä selvästi paremmin kuin S6:ssa. Hieman tavallista ahkerammallakin käytöllä laitteet jaksoivat kiltisti koko pitkän päivän, ja kevyellä käytöllä voisi kuvitella pärjäävänsä parikin päivää yhdellä latauksella.

Kamera

Kameraosastolla piilee mielenkiintoinen uudistus. Galaxy S7:n uusi kamera on kennoltaan hieman aiempaa isompi, mutta megapikseleitä tallentuu silti vähemmän. Suurin muutos liittyy kennon kasvaneeseen pikselikokoon. Yksittäiset pikselit kennolla ovat kooltaan 1,4 mikrometriä. Vertailun vuoksi esimerkiksi iPhone 6s:n 12 megapikselin kamerassa pikselit ovat kooltaan 1,22 mikrometriä ja Galaxy S6:n kamerassa vain 1,12 mikrometriä. Isommalle pikselille mahtuu enemmän valoa, ja enemmän valoa mahdollistaa paremman kuvanlaadun.

Samsung Galaxy S7 edge

Isojen pikseleiden lisäksi Galaxy S7:n kameran valovoimaisuutta lisää iso aukkoluku f/1,7. S6:ssa vastaava luku on f/1,9 ja iPhone 6s:ssä f/2,2. Uusi kenno ja valovoimainen optiikka tuottavat hyvää jälkeä. Pimeässä kuvatessa kohinaa toki tulee jonkin verran, mutta esimerkiksi huonosti valaistuissa sisätiloissa saa mainioita kuvia, jotka jollain toisella älypuhelimella saattaisivat jäädä vain haaveeksi.

Galaxy S7:n kamera on todella nopea tarkentamaan, eli kuvia saa otettua nopeasti ja vaivattomasti. Tarkennuksessa auttaa Dual Pixel -teknologia, jossa jokainen kennon pikseli sisältää kaksi valodiodia. Kun normaalisti vaihetarkennus käyttää noin 5 – 10 prosenttia pikseleistä tarkennukseen, käyttää Galaxy S7:n kamera joka ikistä pikseliä vaihetarkennuksessa, millä on suora vaikutus tarkennuksen nopeuteen. Galaxy S7:n kamera on kuvanlaadultaan erinomainen ja käytettävyydeltään ja nopeudeltaan suorastaan uskomaton.

Samsung Galaxy S7

Jos vielä vaahdotaan kameran megapikselimäärästä, niin iso tekijä on muuttunut kuvasuhde. Galaxy S6:n ilmoitetut 16 megapikseliä koostuivat 5312 x 2988 pikselistä (kuvasuhde 16:9), kun taas S7:n kamerassa tarkkuus on 4032 x 3024 pikseliä (kuvasuhde 4:3). Mitä taas tulee tarkkuuden tarpeellisuuteen, niin 12 megapikselin kuva tulostuisi vielä varsin hyvällä 200 dpi -tarkkuudella vaikka puoli metriä leveälle taululle ja hieman karkeammalla 72 dpi -tarkkuudella lähes 1,5 metriä leveälle taululle. Riittänee siis useimmille.

Samsung Galaxy S7 ja S7 edge

No, kannattaako?

Samsungilla on kaikki oikeat mausteet sopassa Galaxy S7 -mallien kanssa. LG G5:n kaltaisia lisäosaerikoisuuksia tai mitään muutakaan varsinaisen ällistyttävää ei Samsungin uutuuksissa ole, mutta ne ovat hienoja, hyvin viimeisteltyjä ja upeasti toimivia älypuhelimia. Näillä eväillä Samsung ei mullista älypuhelimien kehitystä, mutta laittaa kilpailijansa todella ahtaalle ja tarjoaa asiakkailleen varmasti riemullisia hetkiä.

Jos viime vuonna Galaxy S6 -mallien puutteet, eli muistikorttipaikan tai vesitiivistyksen puuttuminen, jäivät harmittamaan, niin S7-mallit paikkaavat moiset puutteet ja parantavat vielä kaikilla muilla osa-alueilla. Samsungilta kommentoitiin puhelimien esittelyn jälkeen, että tänä vuonna ei tehty kompromisseja, ja siihen on helppo yhtyä. Galaxy S7 ja Galaxy S7 edge edustavat älypuhelinmarkkinoiden kaikkein terävintä kärkeä ja ominaisuuksien kirjollaan sekä viimeistelyllään ne hipovat täydellisyyttä.

Plussat ja miinukset löytyvät tiiviisti listattuna täältä.

Samsung Galaxy S7 ja S7 edge

 

mobiili_suosittelee_2

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kairaaja

  Ei hyviä. Jää kaupan hyllylle. IPhone on paras.

  • Jake123

   …tai hyvä ainakin… juu

  • Jani199107

   iPhone ei ole paras koska minulla on valittavana joko iPhone 6S 64Gb tai Galaxy S7 Edge nii design olisi Samsungilla hienompi jonka takia iPhone jäi ostamatta ja Samsungilla menen, ainakin tällä hetkellä

   Itse en ole minkään fani ja olen käyttänyt myös iPhonea ja saatan joskus vielä käyttää jos design siirtyy takaisin 5S:än suuntaan

   Ja tämä S7 Edge on tajuttoman hyvä ja ei lagita ja oli mukava saada Android Marshallow käyttöön kun S6 Edgeen sitä ei kerenny tulla :)

  • iPHONE

   Iphone ei ole paras vaan Applen markkinointi on purrut.

 2. Vili

  ”Sosiaalisessa mediassa näin kommentin, jonka mukaan Galaxy S7 olisi ”ihan samanlainen kuin S6” ja vielä ”huonommalla kameralla, koska vain 12 Mpix”

  Noinhan tuo on samsung käyttäjillä ollut jo vuosia, isommat numerot=parempi.

  Jostain kumman syystä nyt on takki kääntynyt täysin ;)

 3. LaDeX

  ”Ei kompromisseja”

  Puutoslistaa:
  – FM-radio
  – IR-blaster
  – Vain 32GB malli (muistikortti ei tätä paikkaa koska sinne ei saa kuin kameran otokset ja hyvällä lykyllä Spotifyn cachen)

  • ts

   FM-radio nyt on täysin turha älypuhelimessa. Sitä varten on mm. TuneIn radio, jolloin ei myöskään tarvitse jatkuvasti sitä kanavataajuutta säädellä pidemmilläkään ajomatkoilla. Ei ole omalla kohdalla tullut koskaan vastaan tilannetta, jossa haluaisin kuunnella radiota puhelimella, mutta nettiä ei ole saatavilla. Eipä sen perään ole oikeastaan viimeiseen kolmeen vuoteen yksikään asiakaskaan kysellyt.

   IR-blasteria kaipailen itsekin, samaten Air Viewtä, joka lienee jäänyt jo S6:n kohdalla pois. Löytyi yllättävän monia paikkoja, joissa kaukosäädintä kaipailee, eikä yksikään niistä ollut kotona.

   Sen sijaan voidaan kysyä, mitä kaikkea sinne puhelimeen tungette, jos 32Gt:n malli ei riitä muistikorttipaikan ohella? Kuvat ei vie tilaa, musiikit ei vie tilaa, videot ei vie tilaa. Mikä vie tilaa? Sovellukset. Sovelluksia, jotka olen itse asentanut valmiiden sovellusten lisäksi, on omassa 16Gt S5:ssä tällä hetkellä tasan 99 kappaletta ja silti puhelimessa on vapaata tilaa kolmisen gigatavua.

   Asiaa kannattaa siispä alkaa pohtia järjellä tunteen sijaan, vaikka olisihan se 128Gt malli kiva, mutta todellisuudessa epärealistinen tässä markkinatilanteessa. Tarjoaako LG suurempaa muistia? Sony? Huawei? Ei tietääkseni. 128Gt + muistikorttipaikka -asetelmaa tullaan tuskin ainakaan kärkivalmistajien toimesta näkemään vielä moneen vuoteen. Applellehan tuota muistikorttipaikkaa kun ei ole tulossa.

   • LaDeX

    Itse kohtaan joka lenkillä katvealueita missä 3G ei toimi vaikka ihan Tampereen keskustan tuntumassa liikutaan. Mökillä samaten on varsin heikko 3G joten vaikkapa nurmikkoa ajaessa radio olisi poikaa.

    Sinun käyttötarpeesi tilankäytön suhteen ei ole kaikkien käyttötarpeet. Vaihtoehtojen olemassaolo ei ole koskaan huono asia. Jos ei koe tarvetta isommalle muistille niin sellaista ei ole pakko ostaa mutta jotkut kokevat tarpeen niin miksei anneta valintaa?
    Tässä oman luurin tilanvientejä:
    http://imgur.com/a/QutxM

   • Mjaa

    Musiikki ei vie tilaa…. Salli mun nauraa. :DD Itse saisin ainakin jonkun 20Gb musiikkia kännykkään, mutta nyt se ei ole mahdollista kun on vain 16Gb malli. Elokuvat vie myös vaikka satoja gigoja tilaa.

    • Janne Laakso

     Kyse taisi olla siitä, ettei musiikki vie tilaa sisäisestä tallennustilasta, koska musiikin voi laittaa muistikortille. Toisekseen, vaikka se oma musiikkikirjasto tietokoneella olisi 20 gigaa tai enemmän, ei monellakaan liene pakkoa saada koko musiikkikirjastoa aina mukana kuljetettua.

    • Jani199107

     Mulla onneksi musiikki ei paljoa vie mutta mulla on pari tv sarjaa kokonaan puhelimessa ja ne vie sen 32Gb muistikortin liki kokonaan mutta puhelimen tallennustilaa on yli 20Gb jäljellä ja jos tila meinaa loppua niin suurempaa muistikorttia kehiin

  • Hannes

   USB-C?

  • Abba

   Hyvin menee ainakin omassa s7 edge-mallissa sovelluksia muistikortille. Taitaa riippua vähän sovelluksestakin, että suostuuko menemään kortille vai ei :/

  • FMradio

   Näyttäisi siltä, että kyllä s7 ja s7edgessä on FM radio raudassa, mutta eivät ole sitä ohjelmistollisesti ottaneet käyttöön…T-Mobilen käyttispäivityksessä FM radio on saatu käyttöön:

   http://www.androidauthority.com/t-mobile-galaxy-s7-s7-edge-gained-fm-radio-latest-update-690893/
   ”T-Mobile Galaxy S7 and S7 Edge gained FM radio in the latest update”

   Itsellä tuo s7edge luuri on käytössä ja eipä ole kyllä pahaa sanaa tähän mennessä sanottavana. Erityisesti kameran valovoima hämäräkuvauksessa on huippua!
   Kirkkaassa kesäauringossa ehkä tekee vähän liian kylmän värisävyn, mutta tuohon on helppo korjata kuvankäsittelyssä.

   FM radiota itsekin kaipailen ja toivottavasti tuo softapäivitys tulisi Suomeenkin joskus …. aina ei tosiaan ole nettiyhteyksien varassa…

 4. Kairaaja

  Feikka Kairaaja iskeny. T.aito

  • Jani199107

   Ei tarvii USB-C:tä sillä lataa nopeasti ilmankin..
   USB-C on seuraavan Galaxy S malliin tuleva Samsungilla vasta

 5. poraaja

  Jos älypuhelimesta puuttuu kaukosäädin ja kahvinkeitin niin sitä kutsutaan laiskuudeksi. Kommentoijien iästä en tiedä, mutta nykynuorisolle syntymäominaisuus. Varmasti hyvä laite (puhelimeksi tuskin voi enää kutsua vaikka silloin tällöin soittelisikin?) Trendien perässä juostessa ollaan jo menetettyjä tapauksia. En puolusta tai vastusta yhtään laitetta, mitä markkinoilla on, mutta eikös ne omiin tarpeisiin sopivat ominaisuudet, ulkonäkö, laajennettavuus jne. riitä laitteen hankintaan. Jos omenalogo täytyy kimaltaa selfiessä niin siitä vaan. Vesitiiviys plussaa jos vaikka kalareissulla kuvaa ottaessa lipsahtaisi luuri jordaniin. Kameroiden pikseleitä on turha vatvoa, montako on: kyseessähän ei ole järkkäri :)

  • LaDeX

   Missään lippulaivaluurissa ei taida enää olla sellaista pikkuominaisuutta kuin FM-radio :) Ei taida olla sen nykynuorison hirveästi kaipaama ominaisuus mutta itselle ainakin kelpaisi huonojen 3G-yhteyksien takia.

   • Fm

    FM-radio käytössä joka ikisenä päivänä joten taidat tarkastella hieman skeptisesti asiaa… no tämä puhelin ilman fm,ää jää näin hankkimatta!

   • John Holma

    Huawei Mate 8 ja FM-Radio löytyy :)

 6. Juhio

  Kaupassa testailtuani kameraa, ja vertailtuani muihin edullisimpiin malleihin, en kyllä mielestäni löytänyt juurikaan terävyydessä eroja, jos ottaa kuvan kaupan takaseinässä olevaan tekstiin, tai johonkin pikku pränttiin yrittää zoomata, jossa lukee että kahvi tarjouksessa, mielestäni todella yliarvostettu puhelin.

Tuoreimmat jutut