Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huhuja suurista irtisanomisista Motorolalla – ajetaanko Moto Mods -lisäkuoria tukeva Moto Z -mallisto alas?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Kuvassa Moto Z2 Play.

Kuvassa Moto Z2 Play.

Lenovon omistaman Motorolan ympärillä pyörii huhuja merkittävästä määrästä irtisanomisia. Samalla Motorolan suunnitelmat huippupuhelinten Moto Z -sarjan osalta ovat nousseet kysymysmerkiksi.

Päivitys kello 21.22:

Lenovo on kiistänyt huhut Moto Z -malliston alasajosta ja luvannut sille jatkoa. Lenovo myönsi samalla henkilöstövähennykset, mutta totesi, etteivät ne vaikuttaneet puoleen Chicagon työvoimasta.

///

Asiasta uutisoi muun muassa 9to5Google-sivusto. Huhut Motorola Mobilityn irtisanomisista Chicagossa ovat levinneet tällä viikolla. Lenovo tai Motorola eivät ole tiettävästi vielä kommentoineet huhuja.

Yhden itsekin irtisanotuksi joutuneen verkkokeskustelijan mukaan Motorola vähentää jopa puolet Chicagon toimipisteensä väestä. Viimeinen työpäivä olisi 6. huhtikuuta eli nyt vajaan kuukauden päästä.

Lenovon älypuhelinliiketoiminta on ollut viime vuosina suurissa vaikeuksissa. Muutama vuosi sitten Lenovo oli vielä suuri kotimaansa Kiinan älypuhelinmarkkinoilla, mutta sen asema on murentunut vauhdilla. Motorolan älypuhelinliiketoiminnan Lenovo osti Googlelta vuonna 2014 eikä ole onnistunut kääntämään sitä merkittävään kasvuun.

Epäilyksiä Motorolan tulevaisuuden osalta ovat herättäneet myös täysnäppäimistölisäkuorta Moto Z -puhelimille kehittäneen Liangchen Chenin kommentit. Moto Z -puhelinten erikoisuus ovat olleet lisäominaisuuksia mahdollistavat Moto Mods -lisäkuoret.

Lianchen Cheniltä kysyttiin Indiegogossa, aikooko Motorola ajaa alas Moto Z -malliston. Vastaus oli paljon puhuva: ”Ollakseni rehellinen, tilanne näyttää jopa vielä huonommalta..”

Livermorium-näppäimistökuori Moto Z -puhelimille.

Livermorium-näppäimistökuori Moto Z -puhelimille.

Chen ei suostunut valottamaan saamiaan tietoja yksityiskohtaisesti, mutta kovin hyvältä tilanne ei kuulosta. ”Viime aikoina on ilmennyt shokeeraavia uutisia, en voi kertoa julkisesti”, kommentoi Chen. ”Z-tiimi Motolla koki peruuttamattomia vaikutuksia” totesi Chen ja jakoi myös TheLayoff-sivustolla julkaistun yllä mainitun yhden Motorolan pian entisen työntekijän julkaisun. Chenin mukaan täysnäppäimistökuorta ei saada tuotantoon ennen kuin Motorolan kanssa on saatu valmiiksi päivitysprosessit, ja irtisanomisilla on ollut suuri vaikutus tilanteeseen ja tulevaisuuteen.

Viime viikon Mobile World Congress -messuille Barcelonassa Lenovo ja Motorola osallistuivat vielä omalla osastollaan. Esillä olivat näyttävästi myös joukko erilaisia Moto Mods -kuoria, mukaan lukien täysnäppäimistökuori. Uusia Motorola-puhelinjulkistuksia ei tapahtuman yhteydessä kuitenkaan yllättäen nähty.

Tulevista Motorola-puhelimista nähtiin tammikuussa poikkeuksellisen kattava vuoto. Jää nähtäväksi, tulevatko kaikki nämäkään puhelimet lopulta markkinoille ja mikä on Motorolan pidemmän aikavälin tulevaisuus.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Pienissä kiinalaisissa käsissä mureni tämäkin, 👎.

  • Hendriks

   Hendriks heikkopään kommentti,( pilkku on minun apinani 9.(!,.

 2. Juha

  Motorola kuuluu niihin valmistajiin, joita Nokian räjähdysmäinen kasvu markkinoilla on satuttanut erityisen pahasti. Nokia tarjoaa nyt mm. päivityksiä pitkälle joista Motorola luopui.

  • Hendriks

   HMD:n ja Foxconnin yhteistoiminta aiheuttaa isoja tappioita!.

   ”What the heck? FIH Mobile Ltd. managed to double revenue to a record, yet the smartphone manufacturer posted its deepest loss in history.” .

   ”The same can’t be said for its attempt to revive the Nokia brand name, which was a huge drag on earnings last year and probably into 2018.

   FIH’s geographical breakdown helps tell the tale of just how expensive a foray this is. Revenue for Europe — where HMD/Nokia is based — climbed nine-fold for the year, to $1.6 billion, yet the region plunged to a $162 million loss.” .
   .

   Ei ole mitään sattumaa, ettei Androidilla paljoa rahaa tehdä!.

 3. Juha

  Nokian markkinaosuus kasvaa yhtä varmasti kuin Applen kutistuu koko ajan. Näin se menee, nostan illalla maljan asian kunniaksi.👍

Tuoreimmat jutut