Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Lenovo kiistää huhut Motorolan Moto Z -malliston lopusta – henkilöstövähennyksille kuitenkin vahvistus

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Kuvassa Moto Z2 Play.

Kuvassa Moto Z2 Play.

Lenovon omistaman Motorolan irtisanomisista ja Moto Z -puhelinten tulevaisuudesta on ollut tällä viikolla liikkeellä huhuja. Nyt Lenovo on kommentoinut asiaa.

”Vuoden 2017 lopulla Lenovo kertoi useiden seuraavien vuosineljännesten aikana tapahtuvista maailmanlaajuisista resurssitoimenpiteistä, jotka vaikuttavat alle kahteen prosenttiin maailmanlaajuisesta henkilöstömäärästä. Tämän viikon henkilöstövähennykset ovat tämän prosessin jatkoa. Vähennämme Motorola-toimintaamme Chicagossa, mutta tämä ei kuitenkaan vaikuta puoleen työvoimastamme siellä ja Moto Z -perheemme saa jatkoa”, kommentoi Lenovo muun muassa GSMArena-sivustolle.

Aiemmissa huhuissa väitettiin Lenovon vähentävän jopa puolet Chicagon tuotekehitykseen keskittyvistä työntekijöistä. Lenovo itse ei tarkemmin kertonut, kuinka suurista vähennyksistä todellisuudessa on kyse.

Lenovon älypuhelinliiketoiminta on ollut viime vuosina suurissa vaikeuksissa. Muutama vuosi sitten Lenovo oli vielä suuri kotimaansa Kiinan älypuhelinmarkkinoilla, mutta sen asema on murentunut vauhdilla. Motorolan älypuhelinliiketoiminnan Lenovo osti Googlelta vuonna 2014 eikä ole onnistunut kääntämään sitä merkittävään kasvuun.

Epäilyksiä Motorolan huippupuhelinten Moto Z -sarjan tulevaisuudesta kiihdyttivät puhelimille täysnäppäimistön tuovaa Moto Mods -lisäkuorta kehittävän Liangchen Chenin kommentit. Hän kertoi saaneensa shokeeraavia uutisia Moto Z:n kohtalosta. Lianchen Cheniltä kysyttiin joukkorahoituspalvelu Indiegogossa, aikooko Motorola ajaa alas Moto Z -malliston. Vastaus oli paljon puhuva: ”Ollakseni rehellinen, tilanne näyttää jopa vielä huonommalta..”

Lenovon taholta ainakin Moto Z:n alasajo on kuitenkin nyt kiistetty ja jatkoa luvattu. Mitä jatkossa lopulta tapahtuu ja kuinka henkilöstövähennykset vaikuttavat tulevaisuuteen, sen kertoo vasta aika.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut