Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Raportti: Samsungin Galaxy Note9 ei sisältäne sormenjälkilukijaa näytössä – syynä tekniset ongelmat

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Sormenjälkilukija on Vivo X20 Plus UD:ssä osana näyttöä.

Sormenjälkilukija on Vivo X20 Plus UD:ssä osana näyttöä.

Ensimmäinen älypuhelin näytön alle sijoitetulla ja sen läpi toimivalla sormenjälkilukijalla, Vivo X20 Plus UD, esiteltiin alkuvuodesta. Samsungiltakin näyttöön integroitua sormenjälkilukijaa on huhuttu pitkään ja hartaasti, mutta toistaiseksi huhut eivät ole realisoituneet.

Myöskään syksyllä tulossa oleva Galaxy Note9 ei tule todennäköisesti sisältämään sormenjälkilukijaa näytössä, on ennen kaikkea Apple-paljastuksistaan tunnettu KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo raportoinut. Tuore raportti on linjassa hiljattain muistakin lähteistä kuultujen tietojen kanssa.

Kuon mukaan syynä Samsungin pidättäytymiseen näytön alle sijoitettujen sormenjälkilukijoiden esittelyyn ovat niiden ratkaisemattomat tekniset ongelmat. Näytön osaksi sijoitetuissa sormenjälkilukijoissa on ongelmia muun muassa näytön suojakalvojen kanssa sekä lisäksi toiminnan luotettavuudessa erilaisissa olosuhteissa.

Nähtävästi ongelmat tekniikassa eivät enää liity massatuotannon tehokkuuteen, vaan ennemminkin teknisiin haasteisiin.

Samsungin Galaxy Note9:stä ei ole kuultu vielä juurikaan muita huhuja. Kun nyt myös uudessa Galaxy S9+:ssa on jo kaksoiskamera ja näytön koko on edelleen 6,2-tuumaisena lähellä Galaxy Note8:ssa nähtyä 6,4 tuumaa, voi Samsungilla olla haasteita luoda Galaxy Note9:stä selkeästi erottuva tuote, kun edes näyttöön integroitua sormenjälkilukijaa ei ole luvassa. Galaxy S9 ja Galaxy Note9 -mallien merkittävin ero voikin jäädä näillä näkymin vain Note-sarjan vanhaan ”tavaramerkkiin”, S Pen -kynätukeen.

S Pen -kynä voi pian olla lähes ainoa Note-sarjan Galaxy S -puhelimista erottava tekijä.

S Pen -kynä voi pian olla lähes ainoa Note-sarjan Galaxy S -puhelimista erottava tekijä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks
  • Hendriks

   Olen muuten myäs erittäin kaikkitietävä Kiinalainen
   . Oho meinas merkki jäädä ,.

 2. Zaaaap

  Samsung jatkaa siis taakse sijoitetulla sormenjäljellä. Ankeaa.

  Samsungin design on jo nyt varsin vanhahtava. Jos ensi vuoden S-sarja on samaa designia kuin nyt, eli lukija kankeasti takana ja sentin kehykset ylhäällä ja alhaalla, niin hukka perii.

  • :)

   Markkinoilla ei edelleenkään ole kunnolla toimivaa näytön alla sijaitsevaa sormenjälkilukijaa. Jos Samsungiin ei sellaisia tule, niin teknologia ei yksinkertaisesti ole vielä valmista.

   Kymmenes Galaxy on aivan varmasti uudenlainen designiltaan.

  • Henrikki

   Trolli,!

Tuoreimmat jutut