Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Android P:n uusi turvatila estää lukituksen avaamisen sormenjäljellä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Seuraava Android-ohjelmisto sisältää iPhoneista tutun toiminnon, joka estää haluttaessa näytön avaamisen sormenjälkitunnistuksella, kertoo 9to5Google.

Google on jälleen lisäämässä panostusta Android-laitteiden tietoturvaan, ja Android P:n myötä on tulossa uusi Lockdown-näyttölukitus. Se estää näytön lukituksen avaamisen sormenjäljellä ja vaatii numerosarjan tai kuvion syöttämistä ennen kuin lukituksen saa avattua.

Lockdown-toiminto on aktivoitavissa Android-puhelimen suojausasetuksista. Sen käyttöönotto tapahtuu pitämällä virtanäppäintä painettuna, jonka jälkeen ilmestyvästä valikosta sen saa käyttöön koskettamalla. Toistaiseksi ei tiedetä tarkalleen, mitä Lockdown-toiminto täsmälleen tarkoittaa, mutta erittäin todennäköisesti kyse on juuri sormenjäljellä avaamisen estosta.

Tällä hetkellä vaikuttaa, että Lockdown on manuaalisesti aktivoitava aina kun näytön sammuttaa, mutta tämä saattaa hyvin muuttua ennen kuin Android P virallisesti julkaistaan.

Applen iOS-laitteet sisältävät jo samankaltaisen toiminnon. Sen saa käyttöön pitämällä lukitus- ja äänenvoimakkuuspainiketta painettuna ja se estää pääsykoodia lukuun ottamatta kaikkien muiden avausmetodien käyttämisen. Android-vaihtoehdosta on mitä luultavimmin tulossa samankaltainen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut