Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusissa Android-huippupuhelimissa luvassa lisää suorituskykyä: Snapdragon 845 on huomattavasti tehokkaampi – Galaxy S9:een tuleva Samsungin piiri vielä parempi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Snapdragon 845 koostuu useista eri osista.

Snapdragon 845 koostuu useista eri osista.

Pian Android-huippupuhelimissa alkaa Snapdragon 845:n aika.

Euroopan markkinoilla tosin Samsungin tulevat, alle kahden viikon päästä 25. helmikuuta julkistettavat Galaxy S9 -puhelimet eivät sitä vielä aloita, sillä ne ovat saapumassa tänne totuttuun tapaan Samsungin omalla Exynos-järjestelmäpiirillä, uudella Exynos 9810:lla, varustettuna.

Snapdragon 845:n huippupuhelimiin tuomasta suorituskykyparannuksesta on nähty nyt ensimmäiset näytteet, kun Qualcomm on päästänyt mediat ajamaan referenssilaitteella eri suorituskykymittauksia.

Kokonaisuutena eri medioiden, kuten AnandTechin, ajamat suorituskykytestit vahvistavat sen mitä Qualcomm aiemmin Snapdragon 845:n julkistaessaan lupasi. Huippusuorituskyvyssä peruslaskennassa suorituskyky nousee useimmissa testeissä noin 25-30 prosentilla, grafiikkasuorituskyky 30 prosentilla ja samalla piiri on myös aiempaa vähävirtaisempi kuluttaen virtaa jopa 30 prosenttia vähemmän.

Snapdragon 845 sisältää kullekin ytimelle uuden L2-välimuistin ja lisäksi yhteisen L3-välimuistin. Snapdragon 845 on ensimmäinen piirisuunnittelija ARMin DynamiQ-arkkitehtuuria hyödyntävä järjestelmäpiiri. Sen myötä suoritinytimiä ei tarvitse jakaa enää erillisiin määriteltyihin klustereihin.

Mielenkiintoisesti muun muassa Suomessa Galaxy S9 -puhelimiin tuleva Exynos 9810 -piiri näyttäisi tarjoavan huomattavasti Snapdragon 845:tä paremman yhden ytimen raa’an laskentatehon, ainakin mitä tulee GeekBench 4 -tuloksiin. Snapdragon 845 parantaa edeltäjänsä Snapdragon 835:n vajaasta 2 000 pisteestä 2 200 – 2 500 pisteen tasolle, kun GeekBench-tuloksista on jo bongattu Exynos 9810:lla varustetun Galaxy S9:n saavuttaneen 3 648 pistettä. Useaa ydintä hyödyntävässä testissä järjestelmäpiirien mitattu suorituskyky on suhteellisesti paljon lähempänä toisiaan 8 000 – 9 000 pisteen välissä.

Sekä Snapdragon 845 että Exynos 9810 on valmistettu edelleen 10 nanometrin tuotantoprosessilla.

Snapdragon 845 on tulossa vuoden alkupuoliskon aikana myös esimerkiksi Xiaomin ja OnePlussan seuraaviin huippupuhelimiin. Suomessa ensimmäisten joukossa markkinoille ehtinee OnePlus 6, jonka pitäisi olla tulossa todennäköisesti kesäkuussa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Epäilen kyllä näitä virtapihyyslaskelmia!.

  • Jakob

   Sano nyt vaan suoraan että uskotko sä tuon piirin menestykseen?.
   Mä kun en osta yhtään mitään ennen kuin olen lukenut sinun arvion siitä!.

  • Hendriks

   käympä lääkärissä!.

  • Hendriks

   siispä hakeudun hoitoon!.

 2. kovatmarkkinat

  Mitä väliä? Edellinen suoritinsukupolvi on vieläkin erittäin tehokas joten miksi pitäisi hehkuttaa uudempia? Kyllä minulle riittää nykyisen suorittimen tehokkuus eikä uudempi toisi yhtään eroa.

Tuoreimmat jutut