Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung ei uskalla vieläkään? Uusi huhu: ei sormenjälkilukijaa Galaxy Note9:n näyttöön

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Sormenjälkitunnistin pysyttäytynee laitteen takapuolella myös Galaxy Note9:ssä. Kuvassa Galaxy Note8.

Sormenjälkitunnistimen sijoittaminen puhelimen näytön alle on ollut monen yhtiön tavoite, mutta toistaiseksi ne ovat pysyneet pitkälti puhelimen kotinäppäimessä, virtanäppäimessä tai takapuolella. Viimeisimpien tietojen mukaan Samsungin loppukesän huippumalli Note9 ei saa sormenjälkilukijaa näytön alle, kertoo thebell.co.kr. Asiasta uutisoi GizmoChina. 

Tuoreen raportin mukaan Samsung ei yritä sijoittaa sormenjälkitunnistinta näytön alle Galaxy Note9:ssä. Eri yhtiö ovat tarjonneet Samsungille tarvittavat sensorit jo pitkän aikaa näytön alaiselle sormenjälkitunnistimelle, mutta teknisten vaikeuksien takia Samsung ei ole saanut tunnistinta kuluttajalaitteisiin. Note9:ssä on siis tyytyminen laitteen takapuolella sijaitsevaan sormenjälkitunnistimeen.

Sormenjälkilukija on osana näyttöä.

Sormenjälkilukija on osana näyttöä. Kuvassa Vivon älypuhelin.

Ensimmäisenä älypuhelinvalmistajana näytön alle sormenjälkitunnistimen sijoitti Vivo, joka esitteli laitteensa CES-messuilla. Laite tulee myyntiin alkuvuoden aikana, mutta myyntimäärät jäävät todennäköisesti suhteellisen pieniksi.

Samsung on työskennellyt alan parhaiden yhtiöiden kanssa pitkään, mutta näyttäisi siltä, että tekniikka ei ole vielä tarpeeksi tarkka, että sormenjälkitunnistin voitaisiin sijoittaa näytön alle Galaxy Note9:ssä. Samsung kuitenkin myy laitteita miljoonia kappaleita, joten tekniikan pitää olla tarkkaa sekä varmatoimista.

Galaxy Note9:n massatuotanto aloitetaan raportin mukaan kesäkuussa. Sitä jouduttiin myöhästyttämään, sillä Samsung yritti pitkään saada sormenjälkitunnistimen näytön alle. Yhtiö esittelee Galaxy Note9:n todennäköisesti elo-syyskuussa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Turha lisätä, jos tekniikka ailahtelevainen!.

  • Hendriks

   …tietää ailahtelevainen Hendriks!.

 2. korsto

  Mielenkiintoista nähä miten VIVO on onnistunu sormenjälkitunnistimen kanssa.

Tuoreimmat jutut