Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google-hakutuloksiin tulossa medioiden julkaisemia tarinoita – idea tuttu Snapchatista ja Instagramista

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Esimerkkejä Google AMP Storiesista.

Mobiililaitteiden osuus internet-käytössä on kasvanut jatkuvasti ja esimerkiksi suuret mediat ovat keskittyneet paljon mobiilialustoihin. Google tuo hakukoneeseen medioille uuden tavan tehdä uutisia tai esitellä erilaisia tarinoita. Yhtiö kertoo Google AMP Stories -ominaisuudesta kehittäjäblogissaan.

Google AMP Storiesin idea on tuttu esimerkiksi Instagramista ja Snapchatista. Eri verkkosivustot voivat siis tehdä niin sanottuja tarinoita, joissa uutisia voi kertoa kuvien ja interaktiivisen sisällön kautta. AMP Stories -tarinat tulevat toimimaan niin mobiililaitteilla kuin tietokoneilla, mutta Googlen esittelyvideon perusteella kuvasuhde tulee olemaan optimoitu puhelimille.

Uuden ominaisuuden julkaisuvaiheessa AMP Stories -sisältöä esimerkiksi isoilta yhdysvaltalaisilta mediataloilta. Google on tehnyt yhteistyötä muun muassa CNN:n, Mashablen ja The Washington Postin kanssa.

AMP Stories -tarinoiden tekeminen on Googlen mukaan niin helppoa kuin se on vain mahdollista. Valmiina olevaa formaattia voi kuitenkin muokata paljon. Tarinaan tulee automaattisesti tietyt käyttöliittymäpainikkeet sekä omat painikkeet jakamiseen ja seuraamiseen.

Google AMP Stories on vielä varhaisessa kehitysvaiheessa, joten laajasti tarinoita ei vielä näe. Esimerkiksi Suomessa ominaisuus ei ole vielä käytettävissä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut