Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia-älypuhelimet loppuvuonna jo markkinakolmoseksi Isossa-Britanniassa – näin myynti on sujunut muualla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6.

Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6.

HMD Globalin Nokia-puhelinten myynnin sujumisesta on saatu paljon lisätietoa viime aikoina.

Loppuvuonna loka-joulukuussa HMD Global toimitti 4,4 miljoonaa älypuhelinta ja 20,7 miljoonaa peruspuhelinta markkinoille Counterpoint Research -tutkimusyhtiön mukaan.

Counterpointin analyytikko Neil Shah on nyt kertonut vielä Twitterissä mielenkiintoisia lisätietoja tutkimusyhtiön tilastoista.

Jo aiemmin oli tiedossa, että HMD Global Nokia-puhelimillaan ylsi 11. suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi ja suurimmaksi peruspuhelinvalmistajaksi loppuvuonna. Älypuhelimissa markkinaosuus oli 1 prosentti, peruspuhelimissa 15 prosenttia. Nokia-peruspuhelinten myynti itse asiassa kasvatti peruspuhelinmarkkinaa koko viime vuoden aikana. Yhteenlasketuilla perus- ja älypuhelinten lukumäärillä HMD Global ylsi loppuvuonna kuudenneksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi.

Vahvimpia markkinoita HMD Globalille älypuhelimissa ovat olleet Iso-Britannia, jossa ne nousivat loppuvuodesta erittäin vahvasti jo markkinakolmoseksi, sekä joukko kehittyviä maita. TOP5-valmistajien joukkoon Nokia-älypuhelimet ylsivät loppuvuoden toimituksissa Venäjällä, Vietnamissa ja monilla Lähi-idän markkinoilla.

Yhteenlaskettuna peruspuhelinten kanssa Vietnamissa ja joillakin Lähi-idän markkinoilla HMD Global ylsi Nokia-puhelimillaan jo kappalemäärissä kokonaisuutena suurimmaksi puhelinvalmistajaksi loppuvuoden toimituksissa. Kannattaa tosin muistaa kyse olevan kappalemääristä. Yhden halvan peruspuhelimen myynnistä liikevaihtoa kertyy huomattavasti keskimääräistä älypuhelinta vähemmän.

Intian markkina tulee olemaan jatkossa tärkeä HMD Globalille, Neil Shah korostaa. Jos Nokia-älypuhelimet tulevat tekemään läpimurron Intiassa, ennustaa Neil Shah, Nokia-brändin nousua takaisin maailman TOP5:een.

Kokonaisuutena HMD Globalin ensimmäinen vuosi Nokia-puhelinten kanssa on sujunut hyvin. Loppuvuonna taakse älypuhelintoimituksissa jäivät jo muun muassa HTC, Sony, Google, Alcatel, Lenovo, OnePlus, Gionee, Meizu, Coolpad ja Asus.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Ink-stressaaja

  Huolestuttavaa kyllä, jollain tavalla jopa odotan Hendriksin kommenttia siitä että hän ei usko HMD-vermeiden menestykseen.

 2. Hendriks

  Iso-Britannia nyt onkin kehitysmaa!. 😂

  UK:ssa on myös miljoonittain intialaisia, bangladeshilaisia ja pakistanilaisia yms.!.

  • Hendriks

   Olen taulapää Hendriks!. 😂

  • Jees

   Ymmärrän kyllä tuskasi. Harmittaisi itteäkin jos olis tullut potkut Nokialta.

   • Semmottiis

    Epäilen vahvasti, että Hendriks on ollut ikinä missään töissä. Ei ainakaan Nokialla.

  • Sturm

   Hanki Rasisti Hendrik elämä!

 3. KIME1980

  Odotan kuninkaan paluuta sinne minne kuuluukin

  • Matti#2

   Palavalle öljylautalle?

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    ”Palava öljylautta” -kirje toimi indikaattorina yhdelle taloushistorian nerokkaimista yrityskaupoista. 😊

 4. veikko

  henrikki tutkii tällä hetkellä apllen käyttäjän takapuolta.

Tuoreimmat jutut