Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Testipaljastus vihjaa jälleen Huawein tulevan P20-huippuhelimen saavan erikoisen näytön

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Viime vuonna Huawei panosti P10-puhelimissa erityisesti laajaan värivalikoimaan.

Viime vuonna Huawei panosti P10-puhelimissa erityisesti laajaan värivalikoimaan.

Huawei saattaa julkistaa uudet P20-huippupuhelimensa jo helmikuun lopulla Barcelonassa, sunnuntaina 25. helmikuuta ennen mobiilialan jättitapahtuman Mobile World Congressin alkua.

Tulevista P20-puhelimista, P10-puhelinten seuraajista, tiedetään toistaiseksi melko vähän.

Nyt tuore HTML5test-testitulos on kuitenkin jälleen tarjonnut vahvistuksen aiemmille tietoille. Testi on suoritettu EML-AL00-mallikoodillisella laitteella, jonka näytön tarkkuudeksi laite on kertonut 2244 x 1080 pikseliä. Näytön kuvasuhde on näin ollen 18,7:9. Asiasta on kertonut muun muassa GSMArena-sivusto. P20:n koodinimi lienee Emily.

Esimerkiksi Huawein Mate 10 Prossa näytön kuvasuhde on 18:9 ja tarkkuus 2160×1080 pikseliä. Samsung on käyttänyt Infinity Display -puhelimissaan puolestaan 18,5:9-kuvasuhteen näyttöjä.

P20:een on jo aiemmin odotettu näytön yläreunaan lovea hieman Applen iPhone X:n tavoin. Tämä paljastui vuotaneesta puhelimen ohjelmistosta löytyneistä kuvista sekä viittauksia samaiseen 2244×1080 pikselin näyttötarkkuuteen. Uusi paljastus antaa lisävahvistusta aiemmille tiedoille.

Lovella näytössä varustetun iPhone X:n 2436×1125 pikselin näytön kuvasuhde on 19,5:9.

Ohjelmistosta paljastui aiemmin kuva näytön lovesta ja pyöristetyistä kulmista.

Ohjelmistosta paljastui aiemmin kuva näytön lovesta ja pyöristetyistä kulmista.

Muuten P20:n osalta huhuissa ei ole vielä päästy täysin selville monestakaan seikasta. Selvää on, että puhelin tai puhelimet tulevat sisältämään syksyn Mate 10:stä ja Mate 10 Prosta jo tutun tuoreen Kirin 970 -huippujärjestelmäpiirin ja sen myötä niissä on panostettu tekoälyn hyödyntämiseen.

Mielenkiintoisimmat odotukset P20-puhelinten osalta liittyvät kameroihin. P20 nimittäin saattaa olla varustettu jopa kolmella takakameralla. Nämä arvailut perustuvat jo jonkin aikaa sitten paljastuneisiin suunnitelmiin Huawein markkinointimateriaaleista. Niissä esiteltiin kolmea kameraa, 40 megapikselin kuvatarkkuutta ja 5x hybridizoomia, kun toistaiseksi Huaweissa on kahdella kameralla nähty 2x häviötön hybridizoom. Samat materiaalit puhuivat myös 24 megapikselin etukamerasta.

Mitään todellista näyttöä P20-puhelinten tulosta todellisuudessa kolmella kameralla ei kuitenkaan vielä ole. Aiemmin tällä viikolla verkossa levisivät väitetyt P20-kuvat, mutta ne olivat vain innokkaan yksityishenkilön konseptikuvia siitä mitä P20:ssä voisi olla luvassa.

Sitäkään ei vielä tiedetä, onko tulossa P20:n lisäksi jälleen myös suurempi P20 Plus, kuten aiemmin P10 ja P10 Plus. Lisäksi joissakin puheissa mallistoon on povattu vielä kolmattakin huippumallia, P20 Prota. Lisäksi mitä todennäköisimmin luvassa lienee jälleen myös teknisesti vaatimattompaa sarjaa edustava P20 Lite.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. SANDY

    Tuo kuva suhde viittaa aika varmasti loveen, haluavat pitää näytön ja puhelimen fyysisen leveyden ja puhelimen pituuden ennallaan jo esiteltyjen nova2s honor 9 lite mukaisena mutta haluavat viedä näytön aivan yläkulmiin saakka jolloin keskelle jää lovi, todennäköisesti käyttöliittymään tulee muutoksia tuon takia, mm kello ja akku siirtyisi loven toiseen ”sarveen” ja toisessa olisi operaattori ja netin vahvuus, loput toiminnot ja ilmoitukset olisivat normaalisti tilapalkissa loven alapuolella jolloin sen ei myöskään tarvitse olla aina esillä.

Tuoreimmat jutut