Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Paljastus vuotaneesta ohjelmistosta: Huawei matkii Applea? Tulevan huippupuhelimen näytössä lovi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Huawei on lähdössä tuoreen ohjelmistopaljastuksen perusteella Applen linjoille, ja tulevan huippupuhelimen näytössä tullaan näkemään iPhone X:n tavoin lovi, josta voi löytyä etukamera ja mahdollisesti muita komponentteja.

xda-developers-sivusto on saanut käsiinsä FunkyHuawei.clubin kautta vuotaneen tulevan Huawei-puhelimen ohjelmiston, joka on kertonut jo tulevasta.

Ohjelmistosta on paljastunut paljon kertova kuva näytön yläreunasta, josta loven ja pyöristettyjen kulmien leikkaama näyttöpinta-ala käy selkeästi ilmi. Lisäksi ohjelmistossa mainitaan määrittely nimeltään “ro.config.hw_notch_size”. Notch on suomeksi lovi.

Ohjelmistosta paljastui kuva näytön lovesta ja pyöristetyistä kulmista.

Ohjelmistosta paljastui kuva näytön lovesta ja pyöristetyistä kulmista.

xda-developers spekuloi, että kyse voi olla P-sarjan seuraavasta huippupuhelimesta, jollaista Huaweilta sen normaalin aikataulun mukaisesti kevään aikana odotetaan. Huhuissa tulevaan puhelimeen on viitattu P11- ja P20-mallinimillä.

Näyttölovet voivat yleistyä älypuhelimissa ensi vuonna laajemminkin. Edes Applen iPhone X ei toki ollut ensimmäinen sellaisella varustettu puhelin, joskin aivan ylivoimaisesti tunnetuin. Tämän vuoden Android-huippupuhelimista esimerkiksi Essential Phonessa on myös pienempi lovi näytössä kameralle.

Lisäksi vaikka paljastunut Huawei-ohjelmisto mainitsee laitteessa olevan 6,01 tuuman Samsung-näyttöpaneelin 2160×1080 pikselin tarkkuudella, on ohjelmistossa myös useita viittauksia 2244×1080 pikselin tarkkuuteen. Lisäksi teknisistä ominaisuuksista laitteen ohjelmistosta on paljastunut perustuminen Kirin 970 -järjestelmäpiirille.

Käyttöjärjestelmäversio on Android 8.0 Oreo EMUI 8.0.1 -ohjelmistolla. 8.0.1 on uusi versio, sillä toistaiseksi Huawei on julkaissut vasta EMUI 8.0.0:n. Mukana on myös jo Mate 10 Prossa esitelty projektoritila puhelimen toimimiseksi pöytätietokoneen tavoin suuremman näytön kanssa.

Laitteen koodinimi on EMILY, ja sen mallivariantteja ovat EML-AL00, EML-L09, EML-L29 ja EML-TL00.

Mobiilialan ykkösvuotaja Evan Blass twiittasi eilen markkinointisuunnittelijan portfolioonsa lisäämistä Huawei-mainoskuvista, joissa puhuttiin 40 megapikselin kolmoiskamerasta 5x hybridizoomilla sekä 24 megapikselin etukamerasta. Ovatko nämä jo nyt keväällä tulevan P-sarjan huippupuhelimen todellisia ominaisuuksia on vielä kuitenkin täysin avoin kysymys.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Ei olisi mitään uutta kiinalaisilta, 🙄.

  • Hendriks

   Eikä mitään uutta minulta. Ps. Terkut Kiinasta, 🙄.

 2. On jänskää

  No voi hurjaa, voi että sentään. Sekosiko some.

 3. Hendriks

  Uskon loven menestykseen.

 4. Hendriks

  Eipä tarvitse ainakaan Huaweita ostaa, helpottaa siis valintaprosessia.

  • Henrik1

   Hendriksille sopii pelkästään perusluuri,jossa ei ole älyä ollenkaan!. 👍🏼👌🏼😁😀