Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Oikeus löi Applen niskaan sanktioita Qualcomm-riidassa – sakkoa 25 000 dollaria päivässä puuttuvista asiakirjoista

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple vs. Qualcomm.Apple ja Qualcomm käyvät parhaillaan oikeutta usealla eri suunnalla laajassa kiistassaan. Molemmat yhtiöt ovat haastaneet toisiaan oikeuteen patenttiloukkauksista. Koko riita lähti liikkeelle kuitenkin Applen näkemyksestä Qualcommin liiketoimintamallin epäreiluudesta sekä sen lukeutumisesta hallitsevan markkina-aseman väärinkäytöksi. Myös eri kilpailuviranomaiset ovat olleet Qualcommin kimpussa samasta syystä ympäri maailman.

Kokonaisuuteen kuuluukin myös Yhdysvaltojen kauppaviraston ajama kanne Qualcommia vastaan. Nyt tässä haarassa Applelle on kuitenkin määrätty sanktioita. Applen on nähty viivyttävän jutun käsittelyssä tarvittavien asiakirjojen toimittamista, ja oikeus on lätkäissyt seurauksena Applelle 25 000 dollarin päivittäisen sakon jokaiselta myöhästymispäivältä 16. joulukuuta alkaen. Jollei Apple toimita tietoja 29. joulukuuta mennessä, tulevat sakot vielä kasvamaan. Apple kertoo toimittaneensa jutussa puolestaan jo 2,6 miljoonaa asiakirjaa todisteiksi. Asiasta on uutisoinut Bloomberg.

Qualcommin ympärillä nähdyt tapahtumat voivat muuttaa mobiilialaa merkittävästi heikentäen sen vahvaa markkina-asemaa.

Apple-oikeusjuttujen ohella Broadcom tavoittelee myös Qualcommin ostoa yli sadan miljardin dollarin kaupassa. Muun muassa Microsoft ja Google ovat ilmaisseet huolensa kaupasta, sillä ne ajattelevat Broadcomin voivan ajaa alas Qualcommin vahvaa tutkimusta ja tuotekehitystä säästöjä hakiessaan.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Tomm

  Oho, 25k päivässä. Voisivat vaikka vuoden pitkittää.

 2. iHonor

  Milli päivässä olis ollu parempi

  • Trigger

   Kaksi,nii hymyy hyytyis.

   • Henrik1

    Mielummin 10 miljoonaa dollaria/päivä.
    Kun ottaa huomioon,että Applella on veroparatiiseissa eripuolilla maailmaa tallessa n.100 miljardia… 🤔 vai oliko peräti 1000 miljardia dollaria omaisuutta tallessa.

Tuoreimmat jutut