Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huippupuhelinten mobiiliverkon suorituskyky laitettiin testiin – iPhone X jäi peränpitäjäksi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

PCMag on testannut joukkoa huippuluokkaan lukeutuvia älypuhelimia eri valmistajilta niiden mobiiliverkkoyhteyden suorituskyvyn suhteen. Applelta mukana testissä olivat sekä Qualcomm- että Intel-modeemipiirillä varustetut versiot, Samsungilta Galaxy Note8, Googlelta Pixel 2 ja LG:ltä V30. Kolme Android-puhelinta olivat kaikki testissä varustettuna Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiirillä ja näin sen sisältämällä verkkoyhteyksistä vastaavalla Qualcomm X16 -modeemipiirillä.

Koska testi suoritettiin Yhdysvalloissa, keskityttiin vertailussa maassa yleiseen LTE-taajuuteen 4. Testit suoritettiin sekä 2×2 MIMO- että 4×4 MIMO -verkoissa. Applen iPhone X ei kuitenkaan tue 4×4 MIMOa, koska se ei sisällä tarvittavaa neljää antennia, joten se jää altavastaajaksi näin jo suoralta kädeltä.

Kokonaisuutenakin testit paljastivat iPhone X:n jäävän testatun joukon peränpitäjäksi mobiiliverkkoyhteyksien suorituskyvyssä. Lisäksi kuten jo aiemmat testit ovat kertoneet, on Intel-versio Qualcommia hitaampi.

Vahvalla signaalilla joukko on tasainen, mutta iPhonet ovat heikoimpia.

Vahvalla signaalilla joukko on tasainen, mutta iPhonet ovat heikoimpia.

Heikommalla signaalilla erot kasvavat.

Heikommalla signaalilla erot kasvavat.

iPhonet eivät tue 4x4 MIMOa, joten tältä osin taistelu käytiin kolmen Android-puhelimen välillä.

iPhonet eivät tue 4×4 MIMOa, joten tältä osin taistelu käytiin kolmen Android-puhelimen välillä.

Hieman yllättäen kokonaisuutena parhaimmaksi puhelimeksi mobiiliverkon suorituskyvyltä nousee Googlen Pixel 2.

Applen odotetaan ensi vuonna ennakkotietojen perusteella aikovan parantaa iPhonen verkkoyhteyksiä, muun muassa tuomalla mukaan tuen 4×4 MIMOlle, josta Android-huippupuhelimissa on tullut arkipäivää jo tänä vuonna.

Pixel 2:n suorituskykyetu iPhone X:ään nähden on melkoinen, kiitos 4x4 MIMO -tuen.

Pixel 2:n suorituskykyetu iPhone X:ään nähden on melkoinen, kiitos 4×4 MIMO -tuen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jokke85

  Huawei mate 10 pro olisi ollut kiva lisä testiin, koska tukee myös tuota mimo 4×4

  • Henrik1

   Jokke85.
   👍🏼 Totta.

   • Henrik1

    🤔.
    .😀

  • SANDY

   Tehtiin kaverin kanssa testi tuon osalta mulla Mate 10 pro ja kaverilla iphone X ja hämän veljen 8,kaveri asuu kivitalossa osin kallion kolossa, ulkona molemmilla 4G+ mutta heti kun mentiin sisälle iphonet putos H verkkoon kun matessa edelleen 4G+ nentiin kellariin niin matessa putos verkko 4g/H+ kun iphone X ja 8 plussassa verkko hävis kokonaan, mentiin takas ylös niin iphonet näytti E verkkoa ja mate palasi 4G+ verkkoon
   Kaikissa laitteissa sama DNA 4G liittymä

 2. Hendriks

  Ei yllätä… Applen tuotteet on oikeesti aikamoista kuravelliä… Vieläkun olisi ollut op5t mukana olis pieksenyt pixelinkin. Siinä on laatu vehje.

  • Gayndriks

   Pidän OnePlussan vehkeistä.

  • Henrik1

   Oneplus 5T. 🤔 Jaa…

   • Henrik1

    Jaa?. 🤔🤔.

 3. Jussi

  Applen tulokset eivät voi pitää paikkaansa, onhan se niin kalliskin :)
  Logokin on niin arvokkaan oloinen.

 4. YksVaan

  Eipä noissa ihmeempiä eroja noin käytännön hetkissä tunnu olevan.
  Hieman asian vierestä, mutta juuri eilen sai kenkää Applen Airport ja tilalle tuli Netgear R7000. Kodin langallisen ja langattoman netin nopeudet nousi hieman, noin 10-15%. Lisäksi usb3 verkkolevyn sai näkyviin Applen laitteiden lisäksi myös Windows 10 laitteissa ilman minkäänlaisia konfigurointitemppuja.

 5. Luurix2

  Ostakaa vaan iPhone, hyvissä olosuhteissa voit jopa soittaa jos kelit sallii. 😂

  • iHonor

   Jos silloinkaan, se kun voi hajota ihan tosta vaan kuten oma 5 keskellä kirkasta päivää ensin hyyty sitte sammu ja käyntii ei enään lähteny, vaikka kävin vaihtamassa kaikki komponentit mitkä voi vaihtaa emolevyä lukuunottamatta

   Sanottiin että emolevyssä oli sulake kätähtänyt
   Laite oli tuolloin noin vuoden vanha ja 5s oli juuri esitelty, jonka sitten ostin, tällä hetkellä mennään honorilla ku men hermot jatkuviin vikoihin iphoneisssa

   • Henrik1

    Cool story bro, ☺️.!

    • Henrik2

     Kun kerran tehdään tarkoituksellisesti kiusaa, niin vaihdoin nimimerkkiä!!.

 6. Ismo

  Minun mielestäni tämä ainainen Apple vs. Android-sota on ihan turhanpäiväinen.

  Minä ostan Applen tuotteita, koska minulla on muitakin Apple-laitteita, ja niin paljon sovelluksia ostettuna Applen ekosysteemille, etten halua heittää hukkaan sijoitettuja rahoja (saattaa olla jopa 4-numeroinen summa kaikkiaan pelkästään appseista tullut). Tavallaan puhelimen hinta on minulle epäolennainen juttu, koska tärkeintä on mitä laitteella teen! Minulle olennainen vertailu olisi siis vertailu Apple-puhelinten kesken, ja sen lopputuloksen tiedän ilman lehtiäkin. Siksipä ostin parhaan iPhonen (iPhone X 256Gt) eikä minua oikeastaan pätkääkään kiinnosta miten se vertautuu Huaweihin ja muihin, oli Huawei kuinka paljon halvempi hyvänsä, tai miten tyhmää tai viisasta on ostaa huonon hintalaatu-suhteen laite. Tilanne muuttuisi vasta, jos käyttiksen voisi vapaasti valita.

  Ja toisaalta tälläkin sivustolla notkuvat fanaattiset Android-käyttäjät eivät hekään todennäköisesti Appleen vaihtaisi, vaikka miten hyvä omenapuhelin julkaistaisi.

  Joten ketä käyttisten vertaaminen ristiin oikeasti palvelee? Sellaisia peruskäyttäjiä joille nyt on muutenkin sama mikä puhelin on, kun älypuhelimella älykkäitä mitä tehdään on suunnilleen iltalehden sivuilla käynti. Joten em. syistä ehdotankin, että lopetataan näiden kahden tuoteperheen keskenään vertailu kokonaan. Liian radikaalia? Katsokaas miten me Apple-käyttäjät osataan ajatella boksin ulkopuolelta näitä juttuja. ;)

  (Sitäpaitsi: hintalaatu-suhde, joka usein tuodaan Applen tuotteista puhuttaessa esiin, on sinällään typerä argumentti, koska hintalaatusuhteella ei varsinaisesti tee yhtään mitään! Yhtään valokuvaa et ota hintalaatu-suhteella, tai mitään 3D-peliä pyöritä hintalaatu-suhteella. Se on se ominaisuus itsessään joka ratkaisee. Ei hinta, joka hintalaatu-suhteeseen johtaa. Jos haluaa säästää, eli sijoittaa hintalaatu-suhteeseen, niin sitten saa hyvän hintalaatu-suhteen laitteen, ei suinkaan parasta laitetta – yleensä. (ja en nyt siis tarkoita käyttisperheitä ristiin, vaan saman käyttiksen sisällä) Siis: Jos haluaa nopean auton, ostaa Bugatti Veyronin, eikä Porschea, Toyotasta puhumattakaan. Hintalaatu-suhde on varmasti Toyotassa millä mittarilla hyvänsä paras kaikista, mutta hintalaatu-suhteella ei ajeta metriäkään, vaan ajo suoritetaan sillä autolla ja siihen liittyvillä spekseillä! Siis vielä kolmas esimerkki: jos Nokia 5:n ominaisuudet ei riitä omaan käyttöön, niin ei lohduta yhtään vaikka siinä olisi markkinoiden paras hintalaatu-suhde, mikä sinällään lienee ihan tottakin.)

Tuoreimmat jutut