Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlelta uusia vaatimuksia sovelluskaupan sovelluksille – tuki uusien Android-versioiden ominaisuuksille yleistyy pian nopeammin

Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!

Google Play -logo.Google on ilmoittanut tulevista uusista vaatimuksista Google Play -kaupan sovelluksille. Googlen tavoitteena muutoksilla on parantaa sovellusten turvallisuutta ja suorituskykyä. Uudet vaatimukset tulevat voimaa vuosien 2018 ja 2019 aikana.

Google on kertonut vuoden 2018 alusta lähtien automaattisesti lisäävänsä sovellusten APK-asennustiedostoihin merkinnän niiden levittämisestä Google Play -kaupan kautta. Tämä ei vaadi toimia sovelluskehittäjiltä eikä vaikuta sovellusten tavalliseen toimintaan, mutta parantaa turvallisuutta.

Myöhemmin vuonna 2018 Google tekee muutoksen, jonka jälkeen uusien sovellusten sekä vanhojen päivitysten vaaditaan olevan suunnattuja aiempaa uudemmille Androidin API-tasoille. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Google vaatii sovelluksia päivitettävän tukemaan uusien Android-versioiden ominaisuuksia vauhdikkaammin.

Elokuussa 2018 Google tulee vaatimaan tukea vähintään API-tasolle 26 eli Android 8.0 Oreolle uusissa sovelluksissa, marraskuussa 2018 myös jo olemassa olevien sovellusten päivityksissä sekä vuodesta 2019 eteenpäin uudemmille API-tasoille.

Jatkossa Google Playssa jaeltavien sovellusten tulee käytännössä tukea uusien Android-versioiden ominaisuuksia vähintään vuoden sisällä versioiden julkaisusta. Google jouduttaa kehitystä uhkaamalla, että tulevat Android-versiot tulevat rajoittamaan liian vanhalle API-tasolle suunnattujen sovellusten toimintaa.

Kolmantena muutoksena Google on kertonut elokuusta 2019 alkaen vaativansa uusien Google Play -sovellusten ja päivitysten voivan toimia vain 64-bittisissä ympäristöissä, jotka eivät enää tue 32-bittisiä sovelluksia.

Google lisäsi tuen 64-bittisyydelle Android 5.0 Lollipopissa vuonna 2014. Googlen mukaan Android-laitteista nykyisin 40 prosenttia tukee myös 64-bittisiä sovelluksia.

64-bittisyys ja 32-bittisyydestä luopuminen tarjoavat mahdollisuuden parantaa suorituskykyä. Apple on kulkenut muutoksessa edelläkävijänä, sillä iOS 11:n myötä tuki 32-bittisille sovelluksille loppui jo kokonaan.

Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

  1. abcdef

    Googlen vaatimus 64-bittisyyteen liittyen oli se, että jatkossa ei enää pelkkä 32-bittinen ndk-binääri riitä, vaan sen lisäksi on tarjottava 64-bittinen. Tällä valmistaudutaan _joskus_tulevaisuudessa_ siihen, että jotkin laitteet eivät enää tue 32-bittisiä sovelluksia: Nykyisissä laitteissa on kaksi zygote-prosessia: 32-bittinen ja 64-bittinen, joista sovellus käynnistetään siihen, joka vastaa sovelluksen bittisyyttä… Ja pelkkää dex-bytekoodia sisältävät ohjelmat ovat automaattisesti 32 tai 64-bittisiä tilanteen mukaan.

Tuoreimmat jutut