Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kiinalainen vaateyhtiö haastoi Applen oikeuteen sen logon käytöstä App Store -kuvakkeessa – hämmentävää yhdennäköisyyttä niissä kieltämättä onkin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Konin logo ja Applen App Store -kuvake.

Konin logo ja Applen App Store -kuvake.

Kiinalainen vaatemerkki Kon on haastanut Applen oikeuteen tavaramerkkiloukkauksesta. Kiinalaisyrityksen mukaan Applen uusi App Store -kuvake muistuttaa liian paljon sen logoa.

Kuten yltä löytyvä vertailukuva kertoo, on Konin logossa ja Applen App Store -kuvakkeessa todellakin samaa näköä. Molemmat koostuvat kolmesta ”tikusta” samanlaisessa järjestyksessä.

App Storen aiempi kuvake.

App Storen aiempi kuvake.

Apple muutti App Storen kuvaketta yksinkertaisemmaksi tämän syksyn uusissa ohjelmistoversioissaan. Aiemmin App Storen kuvake oli yksityiskohtaisempi kynän ja siveltimen osalta, ja yksityiskohdat erottivat sen Konin logosta.

Kon vaatii Applelta rahallista korvausta tavaramerkin loukkaamisesta sekä lisäksi julkista anteeksipyyntöä. Asiaa ratkoo pekingiläinen tuomioistuin. Apple voi sopia asian myös oikeuden ulkopuolella.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. eijatkoon

  Kiinalainen pulju vaatii Applelta rahallista korvausta tavaramerkin loukkaamisesta sekä lisäksi julkista anteeksipyyntöä. Asiaa ratkoo pekingiläinen tuomioistuin.

  Mikä vitsi. Kiinalaisilla on pokkaa.

  • Pata ja kattila (ja omppu maksaa)

   Pata kattilaa soimaa.

 2. JMikael

  Apple joutuu muuttamaan takaisin vanhaan tai tekemään uuden. Yhden naurettavan oikeuden käynnin jo hävinnyt jo Kiinassa iPhone nimestä jonka vaatefirma voitti.
  Tässä tapauksessa ei ole mitään mahdollisuutta voittaa. Tietty rahalla saa ostettua oikeuden mutta kannattaako? Sen jälkeen löytyy paljon jotka löytävät tuotemerkkiään loukattavan – samalla tavalla kuin Applekin on tehnyt joskin myös naurettavissa esimerkeissä. Sellaisisissa joissa todella tarvitaan jonkin asteista mielikuvitusta jotta kaksi eri logoa voitaisiin sotkea keskenään.

 3. Mutsis

  Ja noi kiinalaiset ei sitten ole ikinä kopioineet Applelta mitään…

 4. Hendriks

  Kiinalaiset ja immateriaalioikeudet!. 😂😂😂.

 5. Pekka

  Selvä loukkaus missä tahansa länsimaassa.
  Ei ole näyttöä, että juuri kyseinen firma olisi itse syyllistynyt vastaavaan.
  Yleensä yleistykset ovat pahasta.

Tuoreimmat jutut