Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia-puhelinten uudesta kamerasovelluksesta paljastui salaisuuksia – uudenlaisia Nokia-kaksoiskamerapuhelimia tulossa?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

HMD Globalin eilen Nokia 5 -älypuhelimelleen aloittaman Android Oreo -beetatestausohjelman ensimmäisen testiversion mukana puhelimeen ilmestyi myös uudistunut kamerasovellus, kuten aiemmin kerroimme.

Päällisin puolin kamerasovellus ei ole muuttunut paljoa – lähinnä käyttöliittymää on muutettu hieman selkeämmäksi. Pinnan alta uuden kamerasovelluksen APK-paketin tiedostoista on kuitenkin löytynyt erittäin mielenkiintoisia vihjeitä tulevasta, kertovat NokiaMob– ja SuomiMobiili-sivustot.

Kamerasovelluksesta on löytynyt viittaukset tekä telefoto-kuvaustilaan kuin myös laajakuvatilaan. Tämä voisi kieliä HMD Globalin valmistelevan tulevaan Nokia-älypuhelimeensa erilaista kaksoiskameraa kuin on toistaiseksi nähty Nokia 8:ssa, joka on varustettu väri- ja monokromikameralla. Telefototilassa Nokia-puhelinten uusi kamerasovellus vihjaa 1x-tilan ohella 2x-tilasta.

Kamerasovelluksen paljastukset nostattavat odotuksia optisella zoomilla tai tavallista laajakuvamaisemmalla toisella kameralla varustetusta uudesta Nokia-kaksoiskamerapuhelimesta.

HMD Globalilta on odotettu monissa huhuissa ja vuodoissa nähtyä uutta Nokia 9 -huippupuhelinta, jonka sisältämästä kaksoiskamerasta ei luotettavammissa huhuissa kuitenkaan ole vielä kuultu tarkkoja yksityiskohtia. Nähdyissä kuvissa kamera-alue kohoaa muusta puhelimen takapinnasta Nokia 9:ssä huomattavasti esimerkiksi nykyistä Nokia 8:aa enemmän, mikä voisi kieliä erilaisesta kaksoiskameratoteutuksesta.

Nokia 9:n julkistuksen odotetaan tapahtuvan mahdollisesti jo tammikuussa ainakin Kiinassa. Toisen huhun mukaan Kiinassa julkistetaan tammikuussa myös jo 4G-versio Nokia 3310 -peruspuhelimesta sekä Nokia 6:n uusi 2018-malliversio, joka paljastui jo viranomaiskuvissa aiemmin tällä viikolla.

Nokia-älypuhelinten kamerasovellukseen on odotettu myös manuaalitilaa kattavilla säädöillä. Myös tältä osin uuden kamerasovelluksen paljastukset tuovat uutta toivoa: mukana on viittaukset säätöihin suljinajan osalta 1/500 ja 1 sekunnin välillä sekä ISO-arvolle 100-2000 välillä.

Kamerasovelluksesta paljastuneet uudet ominaisuudet.

Kamerasovelluksesta paljastuneet uudet ominaisuudet.

Alla aiemmin Nokia 9:stä vuotanut puhelimen designia esittelevä kuva.

Nokia 9:n design OnLeaksin ja CompareRajan julkaisemassa kuvassa.

Nokia 9:n design OnLeaksin ja CompareRajan julkaisemassa kuvassa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Foxconnilla kamerat ovat heikko puoli!.

  • Hendriks

   Tällä sivustolla minä Hendriks on heikko puoli!.

   • Hendriks

    Hanki elämä.

    • Hendriks

     Paraskin puhujia,!,Lol,.

   • Pete

    Nokialla oli hyviä kameraosaajia, jotka ovat tainneet siirtyä pääosin Huaweille.

    • Christian

     Ja nyt kun Nokia lopettanut OZO -kameran kehitystyön niin loputkin siirtyvät muualle.

  • :)

   Eli vissiin Applella myös sitten.

   • Christian

    Ei taida olla Applen tuotteissa Foxconnin kameramoduleita. Foxconn toimii Applen kokoonpanijana, ei komponenttivalmistajana. Nokian puhelimista en kyllä tiedä muuta kuin että 8:ssa on Sonyn kenno ja Zeissin linssit.

 2. Hendriks

  Lisää tuloja kiinalaisille!.

Tuoreimmat jutut