Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Käsittämättömän hidasta: Android Oreo tulossa Samsungin Galaxy S8 -huippupuhelimille vasta parin kuukauden päästä

Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!

Samsung Galaxy S8 ja Galaxy S8+.

Samsung Galaxy S8 ja Galaxy S8+.

Android-päivitykset tulevat pääsääntöisesti saataville todella hitaasti. Se on keskeinen syy uusien Android-versioiden hitaassa yleistymisessä. Esimerkiksi nyt elokuun lopulla julkaistu Android Oreo löytyy vasta 0,5 prosentista aktiivisia Android-laitteita.

Myös Samsung kehittää parhaillaan Oreo-päivitystä kevään Galaxy S8 -huippupuhelimilleen ja on julkaissut päivityksestä jo kolme testiversiota. Vakaana julkaisuversiona, joka tulee jakeluun tavallisille käyttäjille, Android Oreo on beetaohjelman ylläpitotiimin mukaan tulossa Galaxy S8:lle vasta tammikuun lopulla – tai helmikuun alussa, jos vielä törmätään uusiin ongelmiin. Ja tämä siis Isossa-Britanniassa, joka on mukana beetaohjelmassa. Suomi ei ole, ja mitä todennäköisimmin täällä Oreo-päivitystä saadaan odottaa vielä jonkin verran pidempään.

Päivitys saapuu käsittämättömän, mutta samalla myös totutun hitaasti. Esimerkiksi viime vuonna Google julkaisi Android Nougatin 22. elokuuta, ja Suomessa Nougat-päivityksen jakelu Galaxy S8 -puhelinten edeltäjille Galaxy S7 -puhelimille käynnistyi maaliskuun alkupuolella. Vastaava lähes puolen vuoden viive Googlen Android-päivityksen julkaisusta Samsungin Oreo-päivitysten jakelun käynnistymiseen Suomessa voi siis toistua tälläkin kertaa. Viime kerrallakin Suomi tuli päivityksissä muutama viikko ensimmäisiä markkinoita perässä.

Google pyrkii nopeuttamaan Android-päivityksiä nyt viimeisimpänä Project Treble -hankkeellaan, mutta se tulee vaikuttamaan vasta uusiin, Android Oreolla alusta asti myyntiin tulleisiin laitteisiin – jos edes niihinkään. Project Treble tekee päivitysten toteuttamisesta laitevalmistajille helpompaa, mutta se ei yksinään takaa nopeampia päivityksiä.

Nopeimmin Googlen omien Pixelien ja Nexuksien jälkeen tänä vuonna oman ensimmäisen Oreo-päivityksynsä ulos sai Sony, jonka päivitysten alkamisesta Xperia XZ Premium -puhelimelle kerrottiin 23. lokakuuta, eli kaksi kuukautta Googlen versiojulkaisun jälkeen.

Kaksi kuukauttakin on sinällään varsin hidasta, mutta kuitenkin ripeydessään aivan eri luokkaa kuin käsittämätön puolen vuoden odotus Samsungin lippulaivaälypuhelimilla.

Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Androidin ihanuuksia,👎. Tosin päivitysten tuomat uudistukset nykyisin vain kovin inkrementaalisia, joten ei pahemmin haittaa!.

  • :)

   Ei tietenkään haittaa, kun kyseessä Samsung, mutta jos olisi ollut joku muu niin kyllä olis taas haukuttu paskaksi geneeriseksi kiinalaiseksi yritykseksi.

   • Steve

    Aivan.

   • Hendriks

    @:)
    ?.

    • :)

     Ei kai tuossa mitään epäselvää jäänyt…

     • Hendriks

      @:).
      Älä pistä sanoja toisten suuhun!. Noloa!. 🙄

     • :)

      Sinuna en noloudesta juuri puhuisi.

 2. Ja ammattimies piti olla

  Ei taida Lehtiniitty nyt oikein tajuta Androidin päälle. Tottakai siinä kestää kun samsung tekee niin valtavasti omia lisäyksiä ja muutoksia. Siksi Androidilla ladataan toiset launcherit niin uudet ominaisuudet saadaan jo ennen googlen omia puhelimiakin. :)

 3. korsto

  Android luurin omistajana on pakko myöntää, että apple hoitaa tuon homman huomattavasti paremmin. Ja laitevalmistajan kannalta tuo on tietenkin täysin ymmärrettävää: se on parempi, että niitä älyluureja vaihdetaan uusiin nopeammin.

  • Vili

   ”Ja laitevalmistajan kannalta tuo on tietenkin täysin ymmärrettävää: se on parempi, että niitä älyluureja vaihdetaan uusiin nopeammin.”

   No ei se kyllä itseasiassa ole, kun seuraavaksi puhelimeksi on toistakymmentä vaihtoehtoa. Meinaatko, että se käyttäjä on kovin tyytyväinen kun hänet ”pakotetaan” ostamaan uusi puhelin jo parin vuoden sisään, meinaat että hän innoissaan valitsee saman valmistajan uudemman puhelimen ja kokee saman taas parin vuoden päästä? Veikkaanpa että monella merkki vaihtuu.

   • Kairaaja

    Miten se, että saatko uusimman androidin luuriin vai et niin eihän se yhtään sinua pakota vaihtamaan uudempaan? Ja miksi vaihtaisit jonkun uudemman antero version takia?

   • Phablet

    Applet hidastuu, kunnes joutavat lopulta verkonpainoksi, kun eivät toimi uusilla versioilla. On nähty ja koettu. Tuo Samsungin hidastelu päivityksissä toki pitää paikkansa.

  • Note

   Taitaa niitä android puhelimiakin olla hippasen useampaa mallia ja sorttia kuin applea… varmasti parille ainoalle mallille nopeampaa tehdä ohjelmia jakoon…. nekin yleensä bugfixejä suurin osa. Suojauspäivitykset tärkeimpiä, nuo muut käyttis päivitykset eivät oikeastaan mitään uutta tuo yleensä.

 4. Samiak

  Hommasin juuri ensimmäisen Androidini – Nokia 8 – ja siinä onkin jo Oreo!

  • Toimii

   Minun Xperia XZ sai myöskin 8.0 päivityksen parisen viikkoa sitten. Hienosti on tässä päivitykset rullanneet, nytkin näyttäisi olevan uusi päivitys tuloillaan.

 5. Henrik1

  Android älyluurien omat käyttöliittymät (Touchwiz,EMUI…) ovat ongelma itse käyttöjärjestelmän päivitysnopeudelle (kummatkin pitää optimoida toimimaan yhteen…).

Tuoreimmat jutut