Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia-puhelimet eivät ehtineet ensimmäiseksi – Sony aloitti jo Android Oreo -päivityksen jakelun Xperia XZ Premiumille

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Sony Xperia XZ Premium

Sony Xperia XZ Premium.

Sony on ehtinyt aloittamaan ensimmäisenä valmistajana Android 8.0 Oreo -päivitykset vakaana versiona Googlen omien Pixel- ja Nexus-laitteiden jälkeen. Google julkaisi uuden Oreo-version Androidista elokuussa.

Tänään on käynnistynyt Oreo-päivityksen jakelu Sonyn Xperia XZ Premium -huippupuhelimelle. Jakelu tapahtuu vaiheittain eri käyttäjille.

Myös muilta valmistajilta odotetaan Android Oreo -päivityksiä ainakin uusimmille huippupuhelinmalleille vielä tänä vuonna. Yleisesti HMD Globalin Nokia-älypuhelinten odotettiin kulkevan puhtaan Androidinsa myötä päivitysten etulinjassa, mutta ainakin Sony ehti nyt HMD:n edelle. HMD Globalin odotetaan tuovan Oreo-päivityksen ensimmäisenä Nokia 8 -huippupuhelimelleen lähiaikoina. Jo Sonya aiemmin OnePlus julkaisi vajaat puolitoista viikkoa sitten Android Oreo -päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle, mutta vasta beetatestiversiona varsinaisen päivityksen sijaan.

Sony oli myös aiemmin ensimmäinen valmistaja, joka ehti tuoda myyntiin Android 8.0 Oreolla alusta asti varustettuja uusia puhelinmalleja Xperia XZ1 Compactin ja Xperia XZ1:n muodossa.

Android 8.0 Oreon suoraan tuomien uudistusten lisäksi Sony on liittänyt mukaan omia lisäyksiään.

Xperia XZ Premium saa nyt Xperia XZ1 -puhelimissa tänä syksynä ensiesitellyn 3D Creator -toiminnon, jolla voi luoda kameralla kuvaamalla helposti esineistä ja henkilöistä 3D-malleja.

Lisäksi Sony mainitsee uudistuksista hymyn tunnistukseen perustuvaan ennakoidun kuvien tallentamisen kamerassa, liikkuvien kohteiden kuvaamista helpottavan uuden automaattisen sarjakuvaustoiminnon, parannetun äänenlaadun parannuksilla stereokaiutinten toimintaan sekä tuella aptX HD -teknologialle Bluetooth-kuulokkeissa sekä sovelluskuvakkeiden oikotiet.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  ”Android 8.0 Oreon suoraan tuomien uudistusten lisäksi Sony on liittänyt mukaan omia lisäyksiään.”

  Tämän valossa HMD:lta heikko suoritus, 👎. Nimenomaan pelkkä karvalakki-Android ei ole hyvä!.

  • Lasu

   Mielipidekysymys, kuten tiedät…

 2. Paroni

  Olipa ihme, ja jotkut vielä uskovat HMD:n satuihin kuin jeesukseen.

  • Ink-stressaaja

   Ei kai kukaan HMD:ltä ollut luvannut, että Oreo-päivitys tulisi näiden luureihin ennen mitään muuta laitetta? Muutenkin sadun määritelmää voisi hieman avata epämääräisen heiton sijasta.

Tuoreimmat jutut