Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Joululahjavinkit: Parhaat älykellot vuonna 2017

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Aikaisemmissa joululahja-artikkeleissa olemme käyneet läpi parhaat lippulaivapuhelimet, parhaat älypuhelimet 350-500 eurolla sekä parhaat älypuhelimet alle 150 eurolla. Lisäksi olemme listanneet kuusi lisälaitetta, jotka älypuhelinten lisäksi sopivat joululahjaksi. Nyt on älykellojen vuoro.

Vielä joitain vuosia sitten älykelloista oli vaikea löytää varsinaisia ”suositeltavia”. Muutamassa vuodessa älykellomarkkinat ovat kuitenkin kasvaneet ja samalla tarjonta monipuolistunut. Tänä päivänä älykello voi olla älyominaisuuksilla höystetty perinteinen kello tai täysverinen SIM-kortilla varustetun verkkolaite. Alle olevaan listaan olemme keränneet vaihtoehtoja skaalan kummastakin päästä.

Nokia Steel ja Steel HR

Nokia Steel Rose Gold.

Aiemmin Withingsin ja nykyisin Nokian brändin alla kulkevat Steel-kellot eivät varsinaisesti ole älykelloja, vaan pikemmin älyominaisuuksilla varustettuja analogikelloja. Nokia Steelin perusversio toimii pitkälti aktiivisuusrannekkeen tapaan, mitaten askelia, uintimatkaa ja unen laatua. Uudemmassa ja kalliimmassa Steel HR -versiossa on lisäksi sykemittari ja älypuhelinten ilmoituksia toistava digitaalinäyttö.

Hinta 109 € (Nokia Steel)

Hinta 189 € (Nokia Steel HR)

Apple Watch Series 2 ja Series 3

Tässä Apple Watchin parasta antia. Ilmoitukset viesteistä kuten sähköposteista, kätevät navigointiohjeet erityisesti kävellessä tai pyöräillessä sekä ilmoitukset myös monista muista sovelluksista.

Apple Watch on vuoden 2015 julkaisunsa jälkeen pysynyt ulkoisesti pitkälti muuttumattomana. Kellon sisällä muutokset ovat kuitenkin olleet suurempia ja nyt jo kolmanteen sukupolveen ehtinyt Apple Watch Series 3 tarjoaa paitsi reilun annoksen raakaa laskentatehoa, myös loistavan sovellusvalikoiman mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin. Yhdysvalloissa myynnissä oleva LTE-malli tarjoaa lisäksi mahdollisuuden puheluiden soittamiseen, joskaan pitkäkestoisten puheluiden puhumiseen kellossa ei ole akkukapasiteettia.

Hinta 271 € (Apple Watch Series 2)

Hinta 379 € (Apple Watch Series 3)

Huawei Watch 2 ja Watch 2 Classic

Huawei Watch 2 ja Watch 2 Classic.

Android Wear -puolella valinnanvaraa on runsaasti. Pyöreänäyttöisten kellojen trendin aloitti Motorola Moto 360 -kellollaan, minkä lisäksi samanlaisia näyttöratkaisuja on nähty myös Samsungin Galaxy Gear -sarjassa. Koska käyttöjärjestelmä on Android-kelloissa pitkälti sama, riippuu oman suosikin valinta designiin ja tekniikkaan liittyvistä mieltymyksistä. Näiden osalta Huawein toisen sukupolven Watch 2 -malli on loistava valinta, tarjoten pienikokoisen, mutta toimivan rannekellon. Klassisempaa tyyliä kaipaaville on tarjolla myös Watch 2 Classic, jossa inspiraatiota on perusmallia enemmän haettu perinteisistä rannekelloista.

Hinta 285 € (Huawei Watch 2)

Hinta 399 € (Huawei Watch 2 Classic)

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut