Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokialle 137 miljoonaa dollaria – BlackBerry määrättiin maksumieheksi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

BlackBerry logo.Kansainvälinen vetoomustuomioistuin on määrännyt BlackBerryn maksamaan Nokialla 137 miljoonaa dollaria, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tuomioistuimen päätöksen mukaan BlackBerry ei ollut suorittanut Nokialle maksuja yhtiöiden välisen patenttien lisensointisopimuksen mukaisesti.

Nokia ja BlackBerry solmivat lisensointisopimuksensa jo vuonna 2012.

BlackBerry nosti Nokiaa vastaan patenttien loukkaamiskanteita aiemmin helmikuussa. BlackBerryn mukaan Nokian tuotteet, kuten tukiasemat ja niihin liittyvät ohjelmistot loukkaavat 11 BlackBerryn omistamaa patenttia.

Nokian mukaan merkittävä osa oikeuden BlackBerryn maksettaviksi nyt määräämistä 137 miljoonan dollarin patenttilisenssikorvauksista on jo kirjattu sen liikevaihtoon.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  ”määrännyt BlackBerryn maksamaan Nokialla”

  🤔.

  Huonosti kirjoitettu juttu, josta ei selvinnyt, oliko Nokia itse haastanut ensin (tai jälkeen,) BlackBerryn oikeuteen!.

 2. Timo P.

  Auts. BlackBerry sai kyllä kovan iskun. Itse kannatan BlackBerryä koska se on eksoottisempi valmistaja nokiaan verrattuna. Toki Nokiassakin on positiivisia puolia, kuten Ansroidiin liittyminen ja uusi evoluutio nokian kanssa, mutta BlackBerryn KeyONE, Priv ja tuleva 2018 konseptipuhelin.

 3. Tomm

  Nokiaa vastaan on myös blackberryn puolelta patenttikiistoja (11 kpl?)