Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple mokasi taas – macOS:n päivittäminen tuo takaisin pahan jo korjatuksi luullun haavoittuvuuden

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

macOS High Sierra.

macOS High Sierra.

Applen Mac-tietokoneiden macOS High Sierra -käyttöjärjestelmästä paljastui alkuviikosta erittäin vakava haavoittuvuus, joka antoi hyökkääjälle hyvin helposti root-käyttäjän oikeudet ja näin mahdollisuuden päästä käsiksi tietokoneen kaikkiin toimintoihin ja tiedostoihin.

Apple korjasi haavoittuvuuden erittäin nopeasti alle vuorokauden sisällä tiedon siitä alettua leviämään. Korjauspäivitys asennettiin automaattisesti taustalla haavoittuvuudelle alttiina olleisiin laitteisiin.

Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että jos macOS High Sierran päivittää versiosta 10.13.0 lokakuun lopulla julkaistuun 10.13.1-versioon, poistuu Applen haavoittuvuuden korjanneen päivityksen päivitys ja root-käyttäjähaavoittuvuus palaa hyödynnettäväksi.

Ennen mahdollisia lisäpäivityksiä Applelta, tulee käyttäjien asentaa haavoittuvuuden korjannut päivitys uudelleen App Storesta sen jälkeen, jos on päivittänyt käyttöjärjestelmänsä nyt 10.13.1-versioon. Lisäksi korjauspäivityksen uudelleenasennuksen jälkeen Mac on vielä käynnistettävä uudelleen, jotta haavoittuvuus korjautuu eikä ole enää hyödynnettävissä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. iHonor

  ”Eihän maceissä pitänyt olla haavoittuvuuksia” tirsk*

  • kk

   Kumma, kun tuota kuulee vain teidän uskovaisten suusta.

 2. Aarne666

  Olipas huonosti tehty uutisointi

 3. Luurix2

  Huono > huonompi > iPhone X 😱 😰 👎

 4. Severi

  ”Taas” :D
  Silti sitä käyttää paljon mielummin kun vaihtoehtoja.
  Noo, vihaajat vihaa.

Tuoreimmat jutut