Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Android 8.0 Oreo julkaistu Nokia 8:lle – päivitys tuli ladattavaksi

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia 8 sai Oreon.

Nokia 8 sai Oreon.

Nokia-puhelimia kehittävä ja myyvä HMD Global on julkaissut Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmäpäivityksen Nokia 8 -huippupuhelimelleen.

Nokia 8 saa Oreo-käyttöjärjestelmäversion Nokia-älypuhelimista ensimmäisenä. Google julkaisi Oreon elokuun loppupuolella. Ennen Nokia 8:aa jo muutama muu valmistaja on ennättänyt julkaista Oreon päivityksenä valituille harvoille puhelinmalleilleen.

Päivityksen jakelu Nokia 8:lle tapahtuu vaiheittain, minkä takia se ilmestyy eri käyttäjille eri aikoihin. Omalle puhelimelleen päivityksiä voi hakea Asetukset -> Tietoja puhelimesta -valikon kautta.

Koska Nokia-älypuhelimissa on käytännössä puhdas versio Android-käyttöjärjestelmästä, toistavat Nokia 8:n Oreo-päivityksen uudistukset läheisesti Googlen esittelemiä uutuuksia Oreossa. Lisää niistä voikin näin lukea aiemmasta Android Oreon uudistuksia käsitelleestä jutustamme.

Mukana myös Nokia 8:n Oreo-päivityksessä ovat muun muassa kuva kuvassa -tilan mahdollisuus sitä tukevien sovellusten kanssa, ilmoituksista kertovat pisteet sovelluskuvakkeissa sekä lisäksi Autofill tietojen täydennykseen. Lisäksi tarjolla on yli 60 uutta emojia. Android 8.0 Oreo -päivitys Nokia 8:lle tuo nyt mukanaan myös marraskuun Android-tietoturvakorjaukset sekä nopeuttaa puhelimen käynnistymistä. Sovellusten taustatoiminnan uudet rajoitukset puolestaan pidentävät akunkestoa.

“Olemme ylpeitä siitä, että voimme tuoda puhtaan ja turvallisen Android 8.0 Oreo -ohjelmistoalustan Nokia 8 -älypuhelimeen. Haluamme tarjota faneillemme aina parhaan mahdollisen Android-kokemuksen. Sen vuoksi olemme testanneet, optimoineet ja hioneet tämän ohjelmistoalustan hyvin huolellisesti”, kommentoi HMD Globalin tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas.

HMD testasi aiemmin Oreota julkisessa beetatestissä ennen nyt tapahtunutta laajempaa julkaisua. Muille Nokia-älypuhelimille on myös tulossa Oreo-beetatestausohjelma, joista ei ole kuitenkaan vielä kerrottu tämän enempää. Päivityksenä Oreon ovat saamassa luonnollisesti kaikki toistaiseksi julkistetut uudet Nokia-älypuhelimet.

”Olemme tehneet yhteistyötä faniemme kanssa tuoreella Nokia Beta Labs -testialustalla ja luoneet puhtaan version tästä innolla odotetusta mobiilialustasta. Se tarjoaa kaikki uudet, kiehtovat ominaisuudet ilman mitään turhaa. Lisäksi puhelimesta tulee aiempaa tehokkaampi ja sen akunkesto paranee entisestään. Android 8.0 Oreon uudet ominaisuudet tekevät viestinnästä, sisällön tuottamisesta, pelaamisesta ja uusien asioiden löytämisestä entistäkin hauskempaa.”

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Ink-stressaaja

  Asentuu parhaillaan omaan luuriin. Ei nyt ihan lokakuun loppuun ehtinyt, mutta eipä niitä lopullisen Oreon saaneita muitakaan laitteita nyt vielä ole niin pilvin pimein että olisin ehtinyt pettyä.

 2. Hyvin tehty

  Way to go, HMD/Nokia!
  Harmi että uudet marraskuun tietoturvapäivitykset saatiin vasta nyt, mutta jokseenkin ymmärrettävää kun käyttisversiokin vaihtui.

 3. Hendriks

  ”–Nokia 8 -huippupuhelimelleen.”

  Huippupuhelin?. 🤔

  • nakke

   Kyllä, se on Nokia malliston huippupuhelin.

   • Hendriks

    Lippulaiva, ei ”huippupuhelin”!.

    PS., HMD:n puhelin, ei Nokia Oyj:n!.

    • nakke

     Siis mitä helvettiä nyt taas 😂. En ymmärrä sun termejäs taas. Kyllä se nyt vaan taitaa olla tämän malliston huippupuhelin.

     Ja jos sanoo ”Nokia malliston” niin, sama asia kuin ”Galaxy malliston”. Nokia nyt sattuu olemaan on HMD:n puhelinten nimi.

    • Christian

     https://gadgets.ndtv.com/nokia-8-4017-vs-samsung-galaxy-s8-4009

     Kun speksejä vertaa niin ei taida tuo Sampan S8:kaan sitten olla huippupuhelin.

 4. Juha

  Hyvä Nokia, parhautta!

 5. Tomm

  OnePlus kyllä julkaisi ensimmäisenä vakaan version Oreosta, beta ollut jo jonkin aikaa.

  • Christian

   Googlen omat luurit on saaneet jo hyvän aikaa sitten, lisäksi ainakin Sonyn lippulaiva päivittyi ennen Oneplus 3/3T:tä. 5 ja 5T saavat ensivuoden alussa.

 6. Puhjoht

  Toimii loistavasti. Kiitos Nokia kun tuotte brändin taas maailmalle.

 7. Iama Nieger

  En usko menestyk.. oho, väärä käyttäjä!

 8. Olli

  Pikku ikävyys on ettei päivitys toimi 4G:llä…
  -Mulla Elisan wifi on hitaampi kuin MOIn 4G.

Tuoreimmat jutut