Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlen Pixel-puhelimet näyttävät jatkossa henkilökohtaisen akkukeston

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google logo

Pixel-puhelimet ovat viime vuodesta lähtien toimineet Googlen ykkösalustana uusien ominaisuuksien testauksessa. Nyt puhelimiin on esitelty uusi Smart Battery -toiminto, jonka avulla käyttäjät tulevat jatkossa saamaan henkilökohtaisia akkukestoarvioita. Arviot perustuvat puhelimen kykyyn oppia käyttäjän rutiineja ja näin arvioida paremmin akkukestoa päivittäisessä käytössä.

Aikaisemmin puhelinten akkukestoa on arvioitu yksinkertaisella kaavalla, jossa jäljellä oleva käyttöaika on laskettu suoraan akun varauksen perusteella. Esimerkiksi, jos akkua on kolmen tunnin jälkeen jäljellä 75 prosenttia, arvioidaan jäljellä olevaksi käyttöajaksi yhdeksän tuntia.

Googlen uudessa Smart Battery -toiminnossa akun jäljellä oleva käyttöaika lasketaan suoran kulutuksen sijaan käyttötottumuksilla. Puhelin osaa huomioida esimerkiksi eri viikonpäivinä tapahtuvan eriasteisen käytön ja tehdä tältä pohjalta käyttöaika-arvion. Esimerkiksi, jos puhelimella katsoo elokuvia tiettynä päivänä viikossa, otetaan käyttötottumus huomioon akkukestoa arvioidessa.

Toistaiseksi Google ei ole ilmoittanut tuleeko Smart Battery -toiminto saataville pelkästään syksyllä julkaistuille Pixel 2:lle ja Pixel 2 XL:lle vai myös vanhemmille puhelimille. Todennäköisenä voidaan kuitenkin pitää, että myös viime vuoden Pixel-puhelimet saavat päivityksen.

Kuvassa Googlen viime vuonna julkaisema alkuperäinen Pixel.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut