Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google Play -kauppa täyttyi Animoji-houkutuksista – uutta iPhone-toimintoa ei oikeasti saa Androidille

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Animoji-termillä ratsastavia sovelluksia on lukuisia Google Playssa.

Animoji-termillä ratsastavia sovelluksia on lukuisia Google Playssa.

Applen uuden iPhone X:n yksi uusi ominaisuus ovat animoidut emojit, Animojit, jotka mukailevat puhelimen käyttäjän ilmeitä reaaliajassa. Ne hyödyntävät iPhone X:n uutta etupuolen TrueDepth-kamerajärjestelmää.

Animoiduista emojeista voi tallentaa äänen kanssa 10 sekunnin mittaisia pätkiä, joita voi lähettää iMessage-viesteinä muille Apple-käyttäjille. Tarjolla on käytettäväksi 12 erilaista Animojia.

Animojit ovat nousseet jo netti-ilmiöksi muun muassa Animoji-karaoke-videoina sekä elokuvapätkillä, joihin on muokattu alkuperäisten näyttelijöiden päälle Animojeja.

Android-laitteista Animojeja ei voi lähettää eikä myöskään vastaanottaa.

Androidin Google Play -sovelluskauppa on kuitenkin jo täyttynyt sovelluksista, jotka pyrkivät ratsastamaan Applen nyt tunnetuksi tekemällä Animoji-nimellä ja tarjoamaan useimmiten jonkinlaisia emojeihin liittyviä toimintoja – mutta ei kuitenkaan todellista Animoji-vastinetta. Asiasta kertoo muun muassa PhoneArena-sivusto.

Animoji-sovelluksia Androidille ei näin ollen voi suositella asennettavaksi. Joukossa ei välttämättä ole haittaohjelmia, mutta ei myöskään mitään kovin hyödyllistä – joskin aivan toinen kysymys on, ovatko sitä Applen alkuperäisetkään Animojit.

Mielenkiintoisesti Applen oikeus Animoji-tavaramerkkiin ei ole lainkaan aukoton, vaan myös Apple on jo haastettu sen käytöstä oikeuteen.

Animoji.

Animoji.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Apple kyllä osaa hienosti tunnustella markkinoita ja kehittää sellaisia asioita, mitkä uppoavat typeriin milleniaaleihin, 👍.

  • Ismo

   Tuo olisi hyvä ominaisuus, mutta sen pitäisi olla automaattisesti integroituna viestisovellukseen. Siis niin, että viestin perään tulisi sellainen emoji jollainen ilme viestiä kirjoittaessa oikeasti on päällä.

   Miksi? Itse vihaan emojien valintaa (kun en edes tiedä mitä ne kaikki tarkoittaa), ja kuvittelin että tuo toisi helpotusta siihen. Että voisi omalla ilmeelläni lisätä sen ”pakollisen” emojin viestin perään. Mutta nyt kun se pitää lähettää ja nauhoittaa erikseen, taantuu ominaisuus aika lailla pelkäksi turhakkeeksi. Vissiin kaksi animojia olen nyt viikon aikana lähettänyt, lähinnä lasten iloksi ja ihmetykseksi.

Tuoreimmat jutut