Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Raportti: Näin iPad muuttuu ensi vuonna – paljon tuttua iPhone X:stä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nykyinen iPad Pro 10,5 ja 12,9 tuuman koossa.

Nykyinen iPad Pro 10,5 ja 12,9 tuuman koossa.

Applen suunnitelmista uusista iPad-malleista on paljastunut tietoja. Bloombergin raportin mukaan Apple on ottamassa iPhone X:stä tutun Face ID:n käyttöön myös tulevassa huippu-iPadissa.

Ainakin yksi uusi iPad-malli vastaa 10,5 tuuman nykyistä iPad Prota näytön kooltaan, mutta tässä uudessa iPadissa olisi nykyistä pienemmät näytön reunukset erityisesti pystyasennossa näytön ylä- ja alapuolella eikä enää kotipainiketta eikä näin myöskään Touch ID -sormenjälkitunnistinta. iPadissa tapahtuvat muutokset peilaisivat näin iPhone X:ssä nähtyä.

Nykyiset 10,5 ja 12,9 tuuman iPad Pro ovat teknisesti pitkälti identtisiä, mutta Bloombergin raportissa ei vielä nyt oteta laajemmin kantaa tuleviin kokoversioihin ja niiden mahdollisiin eroihin.

iPhone X:ssä Apple otti ensimmäistä kertaa iPhonessa käyttöön OLED-näyttöteknologian. Tulevassa iPadissa sitä ei kuitenkaan tulla lähteiden mukaan todennäköisesti näkemään. Syynä ovat niin taloudelliset kuin tekniset syyt, sillä OLED-näyttöjen valmistuskapasiteetti on kaiken kaikkiaan tiukilla käyttöönoton iPhone X:ssä kasvatettua nyt kysyntää OLED-näyttöpaneeleille merkittävästi.

Face ID -kasvontunnistuksen ohella tuleva iPad saisi todennäköisesti myös jo iPhone X:ssä nähdyt muut TrueDepth-etukamerajärjestelmän toiminnot eli muun muassa Animojit. TrueDepth-kamerajärjestelmä koostuu tavanomaisen kameran ohella infrapunakamerasta, infrapunavalosta sekä pisteprojektorista.

Luonnollisesti tuleva iPad sisältäisi myös aiempia malleja tehokkaamman Apple-järjestelmäpiirin.

Uusi huippu-iPad olisi tulossa myöhemmin ensi vuonna, hieman yli vuoden päästä edellisestä iPad Pro -uudistuksesta, joka tapahtui tänä vuonna kesäkuun alussa WWDC-tapahtumassa.

Bloomberg kertoo Applen valmistelevan uutta versiota myös Apple Pencil -kynästään sekä sen ominaisuuksista iOS-ohjelmistossa.

Pitkän laskun jälkeen Apple on onnistunut viimeisinä vuosineljänneksinä kääntämään iPadien toimitukset ja myynnin jälleen kasvuun. Merkittävästi uudistuvat uudet mallit voisivat piristää kysyntää edelleen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kunhan ei tule typerää lovea, 👎.

  • Hendriks

   Kunhan ei olisi typerää minää, 👎. ” lovea ” rakkaudella Hendriks

 2. Henrik1

  Merkittävästi uudistuvat uudet mallit voisivat piristää kysyntää edelleen.

  Hinnat tulevat myöskin merkittävästi nousemaan. 🤔

 3. HerneNenuun

  Alkaa olla jo aika kulunut vitsi noi uutisen kuin uutisen kaksi ensimmäistä kommenttia. Ensimmäinen kommentti dissaa uutisen kohdetta ja/tai hehkuttaa kilpailijaa. Toinen kommentti dissaa ensimmäistä kommenttia. Tykkään lukea keskustelua aiheesta, mutta nämä edellämainitut kyllä pilaavat senkin kokemuksen.

  Joten, Stylish-lisäosa Chromeen ja sinne tätä saittia koskeva CSS-pätkä:

  ol.listcomments li.depth-1:first-child {
  display: none;
  }

  • Matti#2

   👍

Tuoreimmat jutut