Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple haastettiin oikeuteen – väitetään loukkaavan Animoji-tavaramerkkiä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Animojit toimivat iPhone X:n etukameralla ja iMessage-viesteissä.

Animojit toimivat iPhone X:n etukameralla ja iMessage-viesteissä.

Apple esitteli uudessa iPhone X:ssä Face ID -kasvontunnistuksen ohella myös toisen sen uutta TrueDepth-etukameraa hyödyntävän toiminnon, animoidut emojit, jotka Apple nimesi Animojeiksi.

Animojit ovat joukko emojeita, jotka liikkuvat käyttäjän kasvojen liikkeiden mukaisesti ja joita voi lähettää osana iMessage-viestejä Viestit-sovelluksessa.

Applen on nyt haastanut oikeuteen Enqirue Bonansea, joka on Japanissa asuava Yhdysvaltojen kansalainen ja Emonster-yrityksen omistaja. Bonansean mukaan hän keksi Animoji-nimen vuonna 2014 ja rekisteröi sen Yhdysvalloissa vuonna 2015. Asiasta kertoo The Recorder.

Bonansea on käyttänyt Animoji-tavaramerkkiä omassa viestisovelluksessaan, joka on myös saatavilla Applen App Storessa. Oikeusjutun mukaan Apple oli tietoinen sovelluksesta ja yritti myös ostaa Animoji-tavaramerkin ennen oman toimintonsa esittelyä. Kauppoja ei kuitenkaan syntynyt, ja siitä huolimatta Apple otti nimen käyttöön.

Apple on puolestaan jättänyt 11. syyskuuta pyynnön Yhdysvaltojen patenttivirastolle peruuttaa Bonansean Animoji-tavaramerkki muotoseikan vuoksi. Tavaramerkkiä oli haettu yhdysvaltalaiselle, sittemmin toimintansa lopettaneelle yritykselle, jota ei ollut todellisuudessa olemassa vielä tavaramerkkiä haettaessa. Kyse oli inhimillisestä virheestä, sillä tarkoitus oli hakea tavaramerkkiä japanilaiselle samannimiselle yritykselle.

Bonansea vaatii Applelta Animoji-nimen käytön lopettamista, korvauksia sekä asianajajakuluja.

Apple ei ole ensimmäistä kertaa mukana tavaramerkkikiistassa. Se on enenmminkin sääntö kuin poikkeus. Myös esimerkiksi iPhone- ja iPad-nimistä on aikanaan kiistelty, ja Apple myös maksanut suuria summia, kuten 60 miljoonaa dollaria iPad-nimen oikeuksista Kiinassa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Heh eipä yllättänyt

  • Marko

   Mikäs trolli vajaaälyinen apina se täällä taas on huutelemassa.

   • SANDY

    Mikäs trolli vajaaälyinen apina se täällä taas on mieltänsä pahoittamassa😂😂😛

   • 444

    iVajakki iMarko iSekoo iTaas, otas nyt iPillerit ja palaa takaisin sinne iMailmaan

    • Marko

     Pakkohan se on kun taas viimekuussa napsahti Applen osakkeista 15,6 miljoonaa tilille 😊😊 On tää elo Applen siivellä ihanaa.

 2. Hendriks

  En usko menestykseen, 😕.

 3. Hendriks

  ”Tavaramerkkiä oli haettu yhdysvaltalaiselle, sittemmin toimintansa lopettaneelle yritykselle, jota ei ollut todellisuudessa olemassa vielä tavaramerkkiä haettaessa. Kyse oli inhimillisestä virheestä, sillä tarkoitus oli hakea tavaramerkkiä japanilaiselle samannimiselle yritykselle.”

  Eli mies meuhkaa turhasta?. 🤔

Tuoreimmat jutut