Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung antamassa periksi – käyttäjiä ärsyttänyt pakollinen Bixby-painike jäämässä vihdoin historiaan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Bixby on ollut yksi tämän vuoden kiistanalaisimmista uudistuksista Galaxy-lippulaivamalleissa. Käytännössä kyse on Samsungin puhelimiin lisäämästä ylimääräisestä painikkeesta, joka automaattisesti herättää Bixby-nimellä kulkevan virtuaaliavustajan. Riippumatta siitä haluaako käyttäjä avustajaa käyttää tai ei, on Bixby ollut kiinteä osa uusia Galaxy-puhelimia.

Johtuen käyttäjiltä tulleesta kritiikistä ilmoitti Samsung jo syyskuussa mahdollisuudesta kytkeä Bixby-painike osittain pois päältä. Tällöin Samsung antoi käyttäjille mahdollisuuden kytkeä lyhyellä painalluksella aukeava Bixby Home pois käytöstä, mutta jätti puhelimeen pitkällä painalluksella aukeavan Bixby Voicen.

Käyttäjien puolelta äänikomennoilla toimivaa Bixby Voicea on kritisoitu erityisesti kolmansien osapuolien sovellustuen puutteesta ja rajoittuneesta toiminnasta. Molempiin ongelmiin Samsung vastasi lokakuussa Bixby 2.0 -päivityksellä, joka antaa käyttäjille monipuolisempia mahdollisuuksia Bixbyn käyttöön.

Huolimatta Bixby 2.0 -päivityksestä, eivät kaikki käyttäjät ole olleet tyytyväisiä Bixby-painikkeen olemassaoloon lippulaivamalleissa. Nyt pitkään jatkunut kädenvääntö painikkeen tarpeellisuudesta onkin saamassa päätöksen, sillä tuoreimmassa päivityksessään Samsung antaa käyttäjille mahdollisuuden kytkeä Bixby-painikkeen kokonaan pois päältä. Päivityksen jälkeen myös aiemmin pitkällä painalluksella auennut Bixby Voice poistuu käytöstä.

Bixbylle on oma painikkeensa Galaxy S8:n vasemmalla sivureunalla.

Kuvassa Samsungin Galaxy S8, jossa Bixbylle on oma painikkeensa puhelimen vasemmalla sivureunalla. Lisäksi Bixby-painike löytyy myös Galaxy S8+ ja Galaxy Note 8 puhelimista.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Puhelin, jossa on turha näppäin!. 🙄

  • Ink-stressaaja

   Eihän se sinänsä olisi turha, jos sen voisi mäpätä tekemään mitä haluaa. Jos joku nyt sattuu oikeasti Bixbyä käyttämään voisi jatkaa kuten ennenkin ja muut saisivat käyttöönsä vaikka kameran laukaisimen tai takaledin päälle kytkevän painikkeen, tai mitä nyt haluaisivatkin.

 2. Mikko

  Jeop

 3. Jaakko

  Tasku lamppu olisi todellakätevä tuossa napissa

  • Henriks

   Tasku matti olisi vielä parempi!.

Tuoreimmat jutut