Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Päivitys tekee tuloaan: Samsungin älypuhelimissa ärsyttänyt Bixby-painike voidaan pian kytkeä osittain pois käytöstä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Bixbylle on oma painikkeensa Galaxy S8:n vasemmalla sivureunalla.

Bixbylle on oma painikkeensa Galaxy S8:n vasemmalla sivureunalla.

Samsung esitteli keväällä Galaxy S8 ja Galaxy S8+ -puhelimissa uuden Bixby-virtuaaliavustajakokonaisuutensa. Puhelimissa, kuten myös uudessa Galaxy Note8:ssa, Bixbylle on myös oma painikkeensa laitteen vasemmalla kyljellä.

Pakollinen Bixby-painike ja sen aiheuttamat vahinkopainallukset ovat sapettaneet ainakin joitakin Samsungin huippupuhelinten käyttäjiä. Bixby-näppäintä on yritetty saada käyttöön muille toiminnoille, mitä vastaan Samsung on taistellut uusin rajoituksin ja estoin.

Nyt Samsung on kuitenkin hölläämässä lähestymistapaansa – ainakin mikäli tuore, jo osalle käyttäjistä saapunut päivitys on pysyvä ratkaisu. Jatkossa asetuksista voi kytkeä pois päältä Bixby Homen käynnistymisen Bixby-painikkeesta. Tämän jälkeen Bixby-painike toimii enää vain pidemmällä painalluksella, jolloin aukeaa Bixby Voice -äänitoiminto. Mitään itse valittua muuta toimintoa Bixby-painikkeelle Samsungin päivitys ei kuitenkaan mahdollista.

Asiasta kertoo SamMobile-sivusto, jonka mukaan Bixby-näppäimeen liittyvän päivityksen jakelu tapahtuu nähtävästi vaiheittain.

Bixby Voice on vasta hiljattain tuotu laajemmin saataville. Tähän asti Bixby-painiketta oli mahdollista käyttää vain siirtymiseen Bixby Home -näkymään, joka sisältää erilaisia tuoreita ja käyttäjälle räätälöityjä tietoja monista eri aiheista korttimaisen näkymän muodossa.

Bixby Homeen pääsee jatkossakin kotinäkymän vasemmalta puolelta.

Bixby Home -näkymä.

Bixby Home -näkymä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Mitäpä jos joskus sallittaisi enempi kustomointi, 🤔.

  • Hendriks

   myös minunkin kohdalla, 🤔.

 2. kari

  Haluan lisäselvityktä mobiili.fi ta ja hintakk.