Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple puolustaa Face ID -kasvojentunnistusta: sormenjälkilukija ei ollut koskaan vaihtoehto

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Applen logo

Ennen iPhone X:n julkistusta monet huhut väittivät puhelimen käyttävän näytön alle sijoitettavaa sormenjälkilukijaa. Apple on kuitenkin toistuvasti kieltänyt huhujen todenperäisyyden ja painottanut, ettei näytön alle sijoitettava Touch ID -sormenjälkilukija ollut koskaan suunnitelmissa. Sen sijaan Face ID -kasvojentunnistus kehitettiin alusta asti Touch ID:n korvaajaksi.

Applen laitteistotekniikan johtajana toimiva Dan Riccio totesi kuulleensa huhun, ettei ”Apple saanut Touch ID:tä toimimaan näyttölasin läpi, joten yhtiön piti poistaa ominaisuus”. Riccio kuitenkin tyrmäsi väitteen suorilta käsin kommentissaan TechCrunchille:

”Kun saimme ensimmäiset viitteet siitä, että Face ID on niin hyvä kuin se on, tiesimme, että jos onnistumme, voisimme saada haluamme tuotteen ja tehdä sen. Ja tässä tapauksessa, tuote oli jotain, jolla voimme polttaa sillat ja laittaa kaiken peliin. Ehtona oli, että ratkaisu oli aiempaa parempi.”

”Tämä oli se, mitä teimme. Emme käyttäneet aikaa tutkien sormenjälkilukijaa puhelimen takana, puhelimen lasin alla tai puhelimen sivulla, koska jos olisimme tehneet nämä asiat – jotka olisivat olleet viime hetken muutoksia – ne olisivat olleet häiriö paljon tärkeämmän asian saavuttamisessa – joka oli Face ID:n toteuttaminen laadukkaalla tavalla.”

Huolimatta Riccion kommenteista, ei Face ID ainakaan iPhone X:n julkaisussa ole vakuuttanut kaikkia. Verrattuna Touch ID -sormenjälkilukijaan, on Face ID:n toimintavarmuutta kritisoitu, minkä lisäksi Face ID:n vaatimat komponentit ovat olleet pääsyynä iPhone X:n tuotantovaikeuksiin. Ongelmista huolimatta Applen uskotaan jatkavan Face ID:n tukemista ja jo ensi vuonna tekniikan uskotaan laajentuvan myös iPadille.

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  ”jo ensi vuonna tekniikan uskotaan laajentuvan myös iPadille”

  Kunhan ei lovineen!.

 2. Hendriks

  ”Applen laitteistotekniikan johtajana toimiva Dan Riccio totesi kuulleensa huhun, ettei ”Apple saanut Touch ID:tä toimimaan näyttölasin läpi, joten yhtiön piti poistaa ominaisuus”.”

  Mistäköhän kuuli!.

 3. Vili

  “I have been using Apple’s new iPhone X for several days now, and while I have not had time to do a proper review, I wanted to share my initial observations,” Tim Bajarin writes for PC Magazine. “There have been a lot of questions about the accuracy of Apple’s Face ID, but after using it over 100 times, it worked for me 100 percent of the time. I figured there might be a 3-5 percent failure rate, but I did not encounter any glitches. With my face, it worked flawlessly.”

  • Hendriks

   Eli ViliX.n luottamus on täys 100, kun vaan kyseessä on Apple.t. Rakkaudella ViliX

 4. jaska

  Hyvä näin.

 5. Jussi

  Ei millään pahalla, mutta ei tule toimimaan luotettavasti. Voi tulla myös kirjautumisongelmia.

  • akzuh

   Touch idkö pelaa ongelmitta?

 6. Iphone 6

  Mull on se uusin phone 6ss ja sit siin on semmone et ku vetää alhaalt ni sielt tulee kaikkii säätö juttui ja sit niil voi tehä juttui. Android on kyl tosi hieno ja sit mul youtube ja netti ja favebook kans siin ja mun ystävä sano et tää o kait sillai paras asia olemassa :))

Tuoreimmat jutut