Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPhone X:n tuotannossa ongelmia – syynä kasvojentunnistus

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple siirtyy langattomaan lataukseen nyt, kun sen jatkuvasti lataamista kaipaavien mobiililaitteiden lukumäärä on kasvanut. Ensi vuoden puolella tuleva Applen AirPower-latausalusta lataa niin iPhonen, Apple Watchin kuin myös AirPods-kotelon.

Applen syyskuussa julkistettu iPhone X kärsii yhä tuotantovaikeuksista, kertoo tuore Nikkei Asian Reviewin artikkeli. Suurimpana syynä tuotantovaikeuksiin on artikkelin mukaan kasvojentunnistuksessa käytetty TrueDepth-kamerasensori, jonka rajoitettu saatavuus on tällä hetkellä tuotannon pullonkaulana.

Aiempien arvioiden mukaan iPhone X:n tuotannon on laskettu kasvaneen viimeisen kuukauden aikana 100 000 kappaleesta viikossa 400 000 kappaleeseen. Vaikka tuotantomäärät ovat suhteellisesti nousseet selvästi, ovat absoluuttiset määrät edelleen pieniä huomioiden puhelinten kokonaismyynnin. Parhaimmillaan Apple on myynyt yksittäisen vuosineljänneksen aikana lähemmäs 80 miljoonaa iPhone-puhelinta.

iPhone X:n kohdalla Yuanta Investment Consultingin analyytikko Jeff Pu arvioi Applen pystyvän tuottavan puhelinta loppuvuoden aikana 36 miljoonaa kappaletta. Verrattuna aikaisempiin 40 miljoonan tuotantoarvioihin, on Pun uudessa arviossa laskua kymmenen prosenttia.

Massatuotannon osalta iPhone X:n valmistuksen odotetaan lähtevän kunnolla käyntiin vasta lokakuun puolivälissä, joten etenkin marraskuun julkaisussa puhelimen saatavuuden odotetaan olevan heikkoa. Riippuen kamerakomponenttien tuotantokapasiteetista, voi niukka saatavuus jatkua myös tavallista pidemmälle loppuvuoteen.

iPhone X -värivaihtoehdot.

Lukuun ottamatta kamerasensoreita, sujuu iPhone X:n tuotanto raporttien mukaan ilman suurempia ongelmia. Puhelimen on määrä tulla myyntiin maailmanlaajuisesti marraskuun 3. päivä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Mitäköhän tästäkin vielä tulee, 🤔.

  • Jiipee

   Vähän ristiriitaisia nuo vuodot. Joissakin puhutaan komponenttipulasta ja joissakin yieldistä. Komponettipula on noista vähemmän paha Applelle, joten tämä olisi jossain määrin positiivinen uutinen

  • Hendriks

   Mut se ainakin tiedetään, ett musta ei mitään tuu, 🤔.

 2. Kairaaja

  Susihan se sitten loppujen lopuksi on. Ei ollu applesta tähän ja haukkas liian ison palan. Jätetetää tälläset sellasille ketkä homman osaa ja ostetaa sitten toisilta, niin kuin sampan näytöt.

  • applettaja

   Susiko, millä perusteella muka? Eihän se ole edes tullut vielä myntiin, eikä itse kasvontunnistuksen toimivuudessa ole havaittu olevan mitään häikkää… Pelkkää komponenttipulaa ei kyllä voi laskea applen epäonnistumiseksi, eikä tästä kukaan mukaan valmistaja olisi vielä tämän paremmin selvinnyt. Kyllähän tuon jo näkee Samsung S8:n upeasta kasvojentunnistuksesta, jota ylistettiin esittelyssä ja joka osoittautui tekniikaltaan aivan onnettomaksi verrattuna applen monipuolisempaan ratkaisuun. Monipuolinen ratkaisu kun vaatii luonnollisesti enemmän resursseja, yrittämistä ja työtä. Kaiken lisäksi applen tarvitsemat komponenttimäärät ovat aika huimia verrattuna muiden valmistajien yksittäisten mallien komponenttimääriin… Eli tässä vielä yksi syy ns. komponenttipulaan.

   • Marko

    Älä ruoki trollia.

   • Iama Nieger

    ”Eihän se ole edes tullut vielä myntiin, eikä itse kasvontunnistuksen toimivuudessa ole havaittu olevan mitään häikkää…”

    Mistähän syystä?

  • Azazel

   Näytöllä ei ole mitään tekemistä komponentin puutteen takia sekä iP X:n näytöt sattuu olemaan Sampalta

 3. Henrik1

  Huaweille tämä tietää hyvää, Huawei älyluurien myynnille.

  • Hendriks

   😂😂.

 4. Matti#2

  Ettei olisi vaan markkinointikikka, tehdään puhelimesta harvinainen ja haluttu. Tyhmät maksaa 1400€ kiimoissaan.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Tämä on täysin mahdollista. Saadaan ihmiset luulemaan, että jos sitä ei nyt osta niin sitten voi mennä saanti pitkäksi. Ja ihmiset ostaa pää märkänä noita puhelimia ja luulevat olevansa onnellisessa asemassa, kun saivat puhelimen niin aikaisin.

   Mietitäänpä hetki. Apple, yksi maailman merkittävimpiä firmoja, poistaa uusimmasta puhelimestaan sormenjälkitunnistimen ja laittaa tilalle kasvojen tunnistuksen; mutta ei jo ajoissa varmistu alihankkijan tuotantokapasiteetista. Joko tämä tosiaan on täyttä fuulaa tai sitten Applella ollan täysin kuutamolla.

   • Jiipee

    Eivät olisi julkaisseet 8:ia samassa yhteydessä, jod suunnitelma tuo. 8 on kaiketi jäänyt jalkoihin luovan luokan odotellessa Xää

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     En oikein saa ajatuksesta kiinni, että miksi eivät olisi tässä tapauksessa julkaisseet kasia?

    • jepajuudas

     Luovan luokan? Tarkoitatko osarilla ostavia Hesen myyjiä?

     • kk

      Oi, ihanko itse keksit noin terävän sivalluksen?

      Se sattuu olemaan ihan tutkittua faktaa, että iPhonea käyttävät ihmiset ovat keskimäärin parempituloisia, koulutetumpia ja myös luovien alojen ihmisiä, kuin Android-puhelimien käyttäjät.

   • kk

    Sanoisin, että on erittäin epätodennäköistä, että saatavuutta rajoitettaisiin keinotekoisesti. Laitetta menee alkuun kaupaksi todennäköisesti useamman kuukauden ajan ihan niin paljon kuin ehditään valmistamaan. Saatavuuden rajoittaminen markkinointikikkana pätee lähinnä silloin, kun tuote ei myisi muutenkaan. Tässä tapauksessa saatavuuden rajallisuudesta on ainoastaan haittaa.

    Komponenttienkaan kanssa tuskin ovat täysin kuutamolla. Tottakai saatavuus pyritään varmistamaan ennakolta, mutta uuden komponentin kanssa on aina mahdollisuus, että tuotannossa on ongelmia. Tuotannon aloittamisesta myynnin aloittamiseen on myös niin lyhyt aika, että siinä aikaikkunassa ei ihan tyhjästä pystytä loihtimaan uutta tuotantokapasiteettia muualta jos tuotanto ei pysy perässä.

  • Marko

   Mieluummin sitä maksaa markkinoiden parhaasta puhelimesta vaikka 2000€, kun ostaa jotain android luuria edes 100€

   • Masa

    toiset maksaa toiset ei :D

   • Matti#2

    Mietitääs hetki, öö, en maksaisi. Itseasiassa ostin juuri iphone se:n alle 300:lla.

 5. PeeTee

  Kasvojen tunnistaminen on täysin idioottimainen yritelmä erottautua puhelimissa kilpailijoista. Riittävän luotettava käyttäjän tunnistaminen voidaan tehdä paljon helpommin sormenjälkeen perustuen.. Kasvontunnistus voi olla tarpeen viranomaisille mutta, että kännykän kameralla sohelletaan jatkuvasti omien kasvojen edessä, pitää olla täysi pelle, joka siitä voi pitää.

  • Vili

   Käytätkö useinkin kännykkää niin, että et katso näyttöä? Suurin osa meistä katsoo puhelinta kun sitä alkaa käyttämään

   Mitä pitämistä tässä on? Jos tekniikka on hyvin toteutettu ainoa mitä tarvii tehdä on pyyhkäisy ylöspäin, muu tapahtuu itsestään.

   • Jiipee

    Varsinkin Suomessa sää on sellainen, että on pipoa päässä, korkeaa kaulusta ym, jotka peittävä kasvoja. Aika näyttää, miten toimii noiden kanssa.
    Veikkaan vahvasti, että sormenjälkitunnistus palaa iPhoneen lisäksi, kun LG ja Sammy saavat tunnistuksen integroitua näyttöön.

    • Vili

     veikkaan että paremmin tuo talvella toimii kuin sormenjälkitunnistin joka ei siis toimi lainkaan jos et ota hanskaa pois.

 6. KIME1980

  Itse en haluaisi älypuhelimeeni mitään tunnistautumis keinoja tosin aika vaikeaa nykyään.

  • Vili

   Öö, nehän saa kaikki pois päältä?

   • Kairaaja

    Mut niistä joutuu maksaa?

  • kk

   Haluat, että kuka tahansa pääsee lukemaan kaikki viestit ja sähköpostit, katsomaan sun valokuvat, katsomaan missä olet käynyt ja missä asut?

 7. Markku

  Entäs sitten kun kehitetään 3d malli kasvoista tai meikataan kasvot käyttäjän mukaan. Aina löytyy aukkoja joita joku hyödyntää. Kannattaa ensin katsoa mitä tapahtuu, niin ei tartte katua sitä että juoksee suinpäin päin puuta.

  • Vili

   Aika harva ihminen lienee sen arvoinen, että joku siitä tekisi 3D mallin :) täällä mitään Ethan Huntteja ole, jos tilanne olisi tuo niin varmaan helpommallakin luurin sisään pääsisi :D

  • Jonahan

   Tähän Apple nimenomaisesti väitti varautuneensa, ihan tarkkoja tietoja ei kerrottu, mutta veikkaan sen ainakin osittain liittyvän lämpötilaan.

 8. Jussi

  Petoeläinten sukua, susi jo syntyessään.

 9. pyärämies

  Tulis äkkiä myyntiin, notta ei omppu-uskovaisilla vaan tule miäleen hankkia OIKEAA puhelinta!

  • Jonahan

   Mitenkäs tällainen ”oikea puhelin” määritellään?

   • Vili

    Lankapuhelin?

  • Vili

   Oikeat puhelimet ei ole kiinnostanut moniin moniin vuosiin, nykyään ostetaan minitietokoneita.

Tuoreimmat jutut