Googlen Pixel 2 -lanseeraus ei ole mennyt aivan niin kuin se oli suunniteltu. Pixel 2 XL:n näyttöongelmat – keskeisimpänä kuvan mahdollinen palaminen kiinni näyttöön – sekä pienemmässä Pixel 2:ssa koetut ylimääräisten äänten ongelmat ovat heittäneet ikävän varjon koko Googlen laitekatraan ylle.
Pixel 2 XL:n näytön ongelmiin ei ole vielä saatu lopullista selvyyttä. Google on kertonut aktiivisesti selvittävänsä tilannetta, mutta muuta ei ole vielä tämän jälkeen kuultu eikä vielä tiedetä, miten Google aikoo sen huippupuhelimen maineen tuhonneeseen ongelmaan reagoida.
Google Pixel 2
- Android
- Alumiini + lasi
- 5,0" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija takana
- 12 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 835 -piiri
- 2700 mAh akku
Google Pixel 2 XL
- Android
- Alumiini + lasi
- 6,0" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija takana
- 12 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 835 -piiri
- 3520 mAh akku
Tilanne olisi voinut edetä toisinkin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Google nimittäin kehitti alun perin täksi vuodeksi kolmea uutta Pixel-puhelinta, vaikka lopulta esiteltiin vain Pixel 2 ja Pixel 2 XL. Näistä Pixel 2 on HTC:n valmistama ja varustettu Samsungin AMOLED-näyttöpaneelilla. LG:n valmistamassa Pixel 2 XL:ssä puolestaan on käytössä LG Displayn P-OLED-näyttöpaneeli, josta aiheutuvat puhelimen ongelmat.
Googlen tiedetään peruneen kolmannen kehitteillä olleen Muskie-koodinimellisen puhelimen, jota Walleye-koodinimellisen Pixel 2:n tavoin kehitti Googlen kanssa ja jonka valmistuksesta olisi vastuussa ollut HTC.
Muskie on nyt palannut jälleen esille, sillä viittauksia siihen on paljastunut Androidin lähdekoodista. Muskielle listataan koodissa 3 830 millimapeeritunnin akkukapasiteetti, kun Pixel 2:ssa on 2 700 milliampeeritunnin ja Pixel 2 XL:ssä 3 520 milliampeeritunnin akut.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kuten suuri akkukapasiteetti myös vahvistaa, olisi Muskie ollut HTC:n kanssa kehitetty vaihtoehto suurimmaksi Pixel 2 -puhelinmalliksi. Syytä mallin perumiselle ei tiedetä, mutta mahdollisesti päätymällä julkaisemaan nyt nähdyn Pixel 2 XL:n sijaan Muskien, olisi Google voinut välttää ikävät ongelmansa, joihin se on nyt ajautunut LG:n näyttöpaneelilla varustetun Pixel 2 XL:n kanssa. Tosin Muskien sisältämästä näytöstä ei ole varmuutta, joten se olisi voinut olla jopa sama LG:n paneeli kuin nyt on nähty Pixel 2 XL:ssä. Tosin mahdollinen syy päätymiselle Muskien sijaan Taimen-koodinimellisen Pixel 2 XL:n julkaisuun saattaa olla juuri ollut siinä tarjolla ollut pienemmät näytönreunukset tuova 18:9-näyttö.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »