Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uunituoreen Pixel 2 XL -älypuhelimen näyttö kärsii kiinni palaneista haamukuvista – Google tutkii tilannetta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google Pixel 2 XL.

Google Pixel 2 XL.

Googlen uudessa Pixel 2 XL -huippupuhelimessa käytetään LG:n valmistamaa kuusituumaista, 18:9-kuvasuhteen P-OLED-näyttöpaneelia. Komponenttivalinta on puhelimen julkistuksen jälkeen tuottanut Googlelle jatkuvaa tuskaa.

Viimeisimpänä käänteenä Google tutkii nyt väitteitä kuvan palamisesta kiinni Pixel 2 XL:n näyttöön.

Muun muassa Android Central -sivuston Alex Dobie raportoi Twitterissä Pixel 2 XL -puhelimensa näytön alareunaan selvästi kiinni palaneesta Android-navigaatiopalkin haamusta vain viikko puhelimen käytön jälkeen. Tämän jälkeen useat muutkin ovat kertoneet vastaavasta ilmiöstä omissa Pixel 2 XL -puhelimissaan.

Kuvan palaminen kiinni näyttöön on tuttu ilmiö, jota ei kuitenkaan viime vuosina ole juurikaan älypuhelimissa tavattu. Kiinni palamiseen alttiilla näytöillä varustetuissa laitteissa valmistajien yleinen tapa taistella ilmiötä vastaan on muuttaa näytön sisältöä niin, etteivät samat pikselit olisi jatkuvasti samanlaisia.

Google on kertonut The Vergelle tutkivansa asiaa. ”Meidän kaikki tuotteemme käyvät läpi laajan laatutestauksen ennen lanseerausta sekä jokaisen yksilön valmistuksssa. Tutkimme aktiivisesti tätä raporttia.”

Vielä toistaiseksi ei tiedetä, kärsivätkö Pixel 2 XL -puhelinten näytöt korjautumattomasta kiinni palamisesta vai eivät. Ennusmerkit ovat kuitenkin vakavat. Erityisen huolestuttavaa on kiinni palaminen näin nopeasti, vain muutamassa päivässä.

Pixel 2 XL:n näytöstä on riittänyt paljon porua jo aiemminkin. Sen väritoistoa on moitittu vaatimattomaksi, kuten myös katselukulmien laajuutta. Lisäksi osassa puhelimia näytön väritoisto on ollut myös epätasainen näytön eri kohdissa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Jenkkilästä tulee kyllä tämän hetken heikkolaatuisimmat puhelimet kiitos Applen ja Googlen.

  • Joku vain

   Kiinassa nekin valmistetaan

 2. fsdafsdf

  Omassa Note 3:ssa on palanut Clash of Clans sivuvalikko näyttöön. OLED näyttö on silti oikein kiva, en vaihtisi. Hyviä olisi jo pelissä voisi valikon paikkaa vaihtaa, niin voisi polttaa kuvaa tasaisesti.

 3. Matti#2

  Ei varmaan kannattaisi laittaa sitä uuniin?

 4. Hendriks

  No ei yllätä. Kannattaa vaan pysytellä oneplussassa. Ei ongelmia.

  • Lasu

   Hendriksin luuri on vissiinki jo vähän aikaa sitten vaihtunut S7 Edge->-> Op 5.
   Mitä kolmannen osapuolten launchereihin tulee tuohon aikaisempaan juttuun viitaten niin juuri Oneplussallahan on käytössään samanlainen muokattava launcher esiasennettuna kuin mitä esim. Lawnchair-launcher on.

 5. Hendriks

  Samsungin OLED -näytöt ovat parhaat, 👍. Ihan syystä!.

 6. Seurailija

  Nokia -älypuhelimissa ei näitä ongelmia onneksi ole!

  • Hendriks

   Ei ole edes OLED-näyttöjä, 😂.

   • SANDY

    Kohta on Nokia 9 ssä, vai oletko nähnyt jossain taupuvia LCD näyttöjä?

    • Hendriks

     Kyllä olen, mutta miten tuo nyt liittyy yhtään mihinkään?. 🙄

     Miten julkaisemattomassa puhelimessa voisi olla ongelmia!.

     • SANDY

      En puhunut ongelmista joihin viittasit oled vastauksellasi, vaan oled paneelin käytöstä Nokia puhelimissa kun sanoit että ”niissä ei ole edes sellaista” niin korjasin että kohta tulevassa Nokia 9ssä sellainen on.

     • Hendriks

      Et voi puhua preesensissä sellaisesta tuotteesta, mitä ei ole edes julkistettu, aivan kuin se olisi jo myynnissä!. 🙄

Tuoreimmat jutut